PARIZ NOVA GODINA 2018
MINHEN – PARIZ – BEČ

28.12 – 04.01.2018.

8 dana / bus /hotel

Plan i program puta:

1. dan (28.12.): Beograd – Minhen

Sastanak grupe i polazak autobusa na parkingu preko puta OTC Buvljak u popodnevnim časovima. Vožnja preko Mađarske i Austrije do Minhena sa usputnim pauzama.

2. dan (29.12.): Minhen

Stižemo u Minhen u prepodnevnim satima i pravimo pauzu od 9 sati za odmor, klopu i šetnju gradom. Preporučujemo da krenete sa nama u pešačku turu i upoznate sam centar Minhena: trg Karlsplatz, Neuhauser Str. – poznatu pešačku zonu,simbol grada – Frauenkirche katedralu, glavni gradski trg Marienplatz na kojem dominiraju stara i nova gradska većnica, čuvena Glockenspiel, zatim crkvu Sv. Petra, najstariju crkvu grada, brutalnu uništenu u bombardovanju Minhena tokom II svetskog rata, obnovljenu donacijama gradjana, sa čijeg se vrha pruža predivan pogled na ceo grad…Obavezno posetite Hofgarten, park u kome se nalazi zgrada bavarskog parlamenta i Engleski vrt, mesto u kome se žitelji Minhena kupaju, odmaraju i uživaju. Za ljubitelje sporta tu su Alianz arena, dom fudbalera minhenskog Bajerna, kao i Olimpijski stadion, sagradjen za potrebe letnjih olimpijskih igara 1972. godine. Po završetku šetnje, obavezno posetite ”Hitlerovu” pivnicu Hofbrojhaus, i počastite se čuvenim bavarskim kobasicama i nemačkim pivom. Ostatak vremena do polaska za Pariz koristimo za stapanje sa mnogobrojnim turistima, uz kuvano vino na nekom od trgova i kupovinu suvenira. U večernjim časovima, nastavljamo put ka Francuskoj…

3. dan (30. 12.): Pariz – MontMartre

Dolazak u Pariz u jutarnjim satima. Panoramsko razgledanje grada sa stručnim vodičem: Trijumfalna kapija, Jelisejska polja,trg Konkord, trg Vandom, Les Invalides, kuća opere, trg Trokadero, latinski kvart, Notr Dam, Ajfelova kula… Po završenom razgledanju, smeštaj u hotel. Slobodno vreme za šetnju i upoznavanje grada ovog fascinantnog grada. Predlažemo Vam fakultativnu večernju pešačku turu po MontMartru… Noćenje.

4. dan (31.12.): Pariz – Luvr – Krstarenje Senom

Slobodan dan ili dan predviđen za obilazak muzeja Luvr – fakultativno. Nakon obilaska Luvra sledi dnevna fakultativna vožnja brodom po Seni. Povratak u hotel i spremanje za najluđu noć. Uveče odbrojavanje poslednjih minuta 2017. godine na najlepšoj aveniji Pariza, Jelisejskim poljima ili na Montmatru. Noćenje.

5. dan (01.01.): Pariz – Diznilend

Krenite sa nama u obilazak Diznilenda (fakultativno) ili dan iskoristite za šetnju gradom i uživanje u pariskim bistroima. U večernjim satima fakultativni odlazak u neki od mnogih pariskih klubova/diskoteka. Noćenje.

6. dan (02.01.): Pariz – Versaj – Ajfelov toranj – Beč

Budjenje, pakujemo stvari i ubacujemo u bus. Sledi fakultativni izlet u VERSAJ, obilazak dvorca i muzeja. Upoznajte svet intriga u kome se nisu snašle mnoge istorijske ličnosti kao Luj XV, Luj XVI, Marija Antoaneta. Zašto je Luj XIV obožavao ovo mesto i učinio ga tako posebnim da i danas, samo šetajuci tuda možete osetiti raskoš? Povratak u Pariz i slobodno vreme za kupovinu suvenira… Kao šlag na torti, u večernjim časovima sledi obilazak Ajfelove kule, zaštitnog simbola Francuske prestonice i panorama predivnog Pariza. Polazak za Beč nakon obilaska Ajfela. Noćna vožnja.

7. dan (03.01.) : Beč

Stižemo u Beč u prepodnevim časovima,gde se zadržavamo 9 sati. Panoramski razgled grada: trg Marije Terezije, zgrada parlamenta, Rathausplatz, Stephansdom-najpoznatija gradska katedrala, muzejska četvrt, dvorac Belvedere, imperijalna palata Hofburg,dva preslikana muzeja jedan naspram drugog-Prirodnjački i muzej istorije umetnosti, najpoznatija shopping ulica Mariahilfer strase… Slušamo o poznatim Bečlijama, divimo se prelepoj baroknoj arhitekturi, sladimo Mozzart kuglama i Saher tortom…Slobodno vreme za kupovinu suvenira, šetnju glavnim gradskim ulicama, posetu dvorcu Šenbrun, letnjoj rezidenciji kraljevskih porodica Austrije ili čuvenom parku Prater. Predveče, nastavljamo put ka Beogradu…

8. dan (04.01.): Beč – Beograd

Dolazak u Beograd u jutarnjim satima na mesto polaska.

Smeštaj:

HOTEL Ibis Budget 2+* (ex Etap) u širem centru Pariza. Metroom se do centra stiže za 15 minuta. Sobe su 1/2 i 1/3 (treći krevet na sprat). Svaka soba ima svoje kupatilo. Hotel nudi mogućnost all-you-can-eat doručka. Ceo hotel je nedavno renoviran.

PROMO CENA ARANŽMANA

199€

PROMO cena važi do 01.10.2017. nakon čega se uvećava za 20€.

Za studente uz indeks ili za uplate od minimum 50€ cena iznosi 179€.

Aranžman obuhvata:

Prevoz lux turističkim autobusom (klima, audio i video oprema)
Smeštaj u hotelu IBIS Budget 2*+ superior u Parizu / širi centar/ na bazi 3 noćenja u 1/3 sobama
Stručno vodjstvo puta
Razgledanja po programu
Organizaciju i vođenje

Aranžman ne obuhvata:

Ulaznice za muzeje i ostale posete
Doručak (moguća je doplata za doručak u iznosu od 6€ po danu)
Fakultativne izlete
Individualne troškove
međunarodno putno osiguranje (oko 1€ po danu) – nije obavezno ali je preporučljivo zbog sve češćih kontrola na teritoriji EU.
Doplatu za 1/2 sobu – 10 evra po osobi po noći

Prilikom prijave za putovanje poželjno je da se odmah opredelite za fakultativne posete u Parizu(zbog rezervacije ulaznica):

Ajfelov toranj 17€
Luvr 20€
Versaj (sa vodičem na srpskom jeziku, prevoz i ulaznica) 35€
Vožnja brodom po Seni 15€
Disneyland 65€
MontMartr 10€.

NAČINI PLAĆANJA BUS ARANŽMANA:

PLAĆANJE SA TERITORIJE REPUBLIKE SRBIJE:

Plaćanje aranžmana se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu BANCA INTESE na dan uplate.

1. GOTOVINOM: 30 eur prilikom rezervacije, a ostatak u jednakim mesečnim ratama zaključno do 15 dana pre putovanja

Uplatu možete izvršiti:

* u  poslovnici agencije For You Putovanja

2. ČEKOVIMA: 30 eur prilikom rezervacije, a ostatak u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (bez doplate na deo koji se plaća odloženo). Poslednji ček najkasnije do 2 meseca nakon povratka sa putovanja:

3. PLATNIM KARTICAMA: (Visa, Dina, Master, Maestro) – u poslovnici agencije.

4. KREDITNIM KARTICAMA BANKE INTESA (Visa, Master):

– Celokupan iznos do 6 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za direktne uplate u poslovnici agencije u Beogradu.

5. UPLATOM NA BANKOVNI RAČUN AGENCIJE (putem opšte uplatnice).

 

 

 

Organizator putovanja agencija  sa Licencom OTP 615/2010.

Ovlasceni subaget For You Putovanja Nis.