AMULJANI, ATOS, SVETA GORA
USKRS i PRVI MAJ – Nezaboravni prolećno putovanje
25.04. – 30.04.2019. – 6 dana

30.04. – 05.05.2019. – 6 dana

Proslavite Uskrs i Prvi maj na Amuljaniju. Provedite sunčane prvomajske dane na plažama u blizini Atosa i osetite duh Svete Gore. 

Program putovanja:

1 dan: (25.04.) / (30.04.) Polazak iz Beograda u večernjim satima. Putovanje auto putem Beograd – Niš – Solun – Tripiti sa usputnim pauzama radi odmora.

2 dan: (26.04.) / (01.05.)
Dolazak na Amuljani u jutarnjim satima, smeštaj u vili/hotelu po izboru.
Slobodno vreme za individualne aktivnosti.

3 – 5 dan (27.04. – 29.04.) / (02.05. – 04.05.)
Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativno, Maestro Travel u vreme praznika organizuje Krstarenje oko Svete Gore. Izlet podrazumeva vožnju brodom najpre do Uranopolisa gde grupa ima slobodno vreme za obilazak Uranopolisa. Nakon sat i po vremena iz Uranopolisa brod kreće na planirano krstarenje. Prolazi se pored 8 manastira na Svetoj Gori a oni su sledeći: Dohiar, Ksenofontas, Pantelejmon, Ksiropotami, luka Dafni, Simonopetra, Gregoriu, Dionisiu I Agios Pavlos. U podnožju Atosa, kod Skita Svete Ane, brod se okreće nazad i vozi najpre do luke Uranopolis a nakon toga natrag do Amuljanija.

6 dan (29.04.) / (05.05.)
Napuštanje smeštaja i polazak za Srbiju. Vožnja preko Soluna i Niša sa usputnim pauzama radi odmora do Beograda. Dolazak u Beograd u večernjim satima. Kraj programa.


Aranžman obuhvata:
– Prevoz autobusom na navedenoj relaciji
– 4 noćenja u izabranom hotelu/vili na ostrvu Amuljani
– Organizaciju putovanja
– Vođstvo puta

Aranžman ne obuhvata:
– Krstarenje oko Svete Gore – 18€ po osobi (minimum za organizaciju 30 osoba)
– Obavezno putno zdravstveno osiguranje po ceni od 714,00 rsd po osobi za 5 dana, koje se uplaćuje prilikom rezervacije aranžmana.
Popusti za decu:
Deca od 0.00 – 1.99 godina – besplatno
Deca od 2.00 do 9.99 godina – umanjenje 20€ na navedenu cenu i imaju sedište u autobusu
Popust za sopstveni prevoz:
Umanjenje za sopstveni prevoz iznosi 20€ na osnovnu cenu koja je istaknuta u koloni mesta polaska NIŠ
Spajanje smena:
U slučaju spajanja smena Uskrs i Prvi maj sa prevozom, cena se ne menja ali se putniku odobrava još jedno noćenje u izabranom smeštaju te ukupan broj noćenja iznosi 9.
U slučaju spajanja smena Uskrs i Prvi maj bez prevoza, doplata za 1 noćenje više iznosi 20€ po osobi.

Ostrvo Amuljani:
Amuljani je jedno od najmanjih grčkih ostrva ukupne površine manje od 5km2. Ostrvo pripada poluostrvu Atos, “trećem prstu” Halkidikija, a od Soluna je udaljeno oko 120km. Amuljani je najbliže grčko ostrvo za turiste iz Srbije. Ostrvo Amuljani je egzotično mesto sa posebnom energijom i prirodnim lepotama, predstavlja oazu mira i uživanja za sve turiste željne pravog odmora, bez gužve i galame, a ujedno je i prilika da upoznate malo drugačiju Grčku.
Od znamenitosti i atrakcija na ostrvu Amuljani, na centralnom trgu, nalazi se crkva Agios Nikolaos iz 1865. godine i staro brodogradilište Arsanas. U naseljenom delu, selu na Amuljaniju do čije marine se stiže trajektom iz Tripitija, turisti mogu posetiti mnoge stare gradjevine koje svedoče o prošlosti ostrva kada su nekada na njemu živeli monasi. Te stare gradjevine, škole, verski objekti i skloništa za brodove, odlika su arhitekture Svete Gore a gradili su ih i koristili monasi dok je ostrvo bilo posed svetogorskog manastira Vatoped. Zanimljivo je i to da je manastir Vatoped sa Svete Gore poklonio ostrvo Amuljani Grčkoj 1926. godine.

Ocenite aranžman
[Total: 1 Average: 5]