𝗕𝗮𝗻𝘀𝗸𝗼, 𝗦𝗼𝗳𝗶𝗷𝗮, 𝗥𝗶𝗹𝘀𝗸𝗶 𝗺𝗮𝗻𝗮𝘀𝘁𝗶𝗿

𝗧𝗿𝗼𝗱𝗻𝗲𝘃𝗻𝗶 𝗶𝘇𝗹𝗲𝘁
𝗡𝗮𝗷𝗽𝗼𝗹𝘂𝗿𝗮𝗻𝗶𝗷𝗲 𝘀𝗸𝗶𝗷𝗮𝗹𝗶𝘀̌𝘁𝗲 𝗶 𝗴𝗹𝗮𝘃𝗻𝗶 𝗴𝗿𝗮𝗱 𝗕𝘂𝗴𝗮𝗿𝘀𝗸𝗲 𝗰̌𝗲𝗸𝗮𝗷𝘂 𝗻𝗮𝘀 𝗼𝘃𝗲 𝗝𝗘𝗦𝗘𝗡𝗜
𝗢𝗯𝗶𝗹𝗮𝘇𝗮𝗸 𝗦𝗢𝗙𝗜𝗝𝗘 – 𝗠𝗔𝗡𝗔𝗦𝗧𝗜𝗥𝗔 𝗥𝗜𝗟𝗦𝗞𝗜 – 𝗥𝗘𝗟𝗔𝗫 𝗛𝗢𝗧𝗘𝗟𝗜!!!
𝟮 𝗽𝗼𝗹𝘂𝗽𝗮𝗻𝘀𝗶𝗼𝗻𝗮 / 𝗽𝗿𝗲𝘃𝗼𝘇 / 𝘃𝗲𝗰̌𝗲𝗿𝗮 𝘂 𝗺𝗲𝗵𝗮𝗻𝗶 𝗼𝗱 𝟭𝟬𝟵𝟵𝟵,𝟬𝟬 𝗿𝘀𝗱

 

Bansko, Sofija, Rilski manastir. Vodimo vas na trodnevni izlet obilaska bugarskih znamenitosti. Iskoristimo mogućnost ulaska u Bugarsku bez PCR testa i uz pridržavanje mera bezbednosti u borbi protiv virusa, krenimo u obilazak Rilskog manastira, jednog od najznačajnijih manastira u pravoslavnom svetu. Bansko je najveće i najznačajnije zimovališta u ovom delu balkana a koji ujedno ima i stari grad sa autentičnom arhitekturom. Sofija, glavni grad Bugarske koji je nekoliko puta menjao ime kroz istoriju a zbog čega, saznaćete poslednjeg dana našeg izleta.

Termin putovanja Hotel 3* Hotel 4*
23.10. – 26.10. 10.990 rsd 12.490 rsd
11.11. – 14.11. 10.990 rsd 12.490 rsd
13.11. – 16.11. 10.990 rsd 12.490 rsd

 

 

Program putovanja:

1.dan Beograd/Niš – Rilski manastir – Bansko:
Polazak iz Beograda oko 06:00h, iz Niša oko 09:00h. Vožnja magistralnim putem kroz Srbiju i Bugarsku uz obavljanje kraćih graničnih formalnosti. U podnevnim časovima dolazak u Rilski manastir i obilazak manastirskog kompleksa. Rilski manastir je najveći i najpoznatiji pravoslavni manastir u Bugarskoj. Nalazi se u jugozapadnom delu Bugarske, na planiniRila, na 1147 m nv. Od Sofije je udaljen 117 km. Prema predanju, manastir je osnovao pustinjak Sveti Jovan Rilski (Ivan Rilski) koji je živeo u obližnjoj pećini. Od 1983. godine nalazi se pod zašzitom UNESCO-a. Nakon obilaska sledi nastavak puta ka Banskom. Dolazak u Bansko u popodnevnim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za šetnju gradom i individualne aktivnosti. Večera. Noćenje.

2.dan Bansko:
Bansko je romantičan i idiličan gradić. Nalazi se u podnožju planine Pirin, na 900 m nv. Kroz grad protiče reka Glazne, pritoka reke Meste. Danas se jasno razlikuju stari i novi deo grada. Stari deo grada izgrađen je u starom balkanskom arhitektonskom stilu – uske, kaldrmisane ulice, drvene kuće sa naglašenimterasama, mnogobrojni trgovi i mehane. Novi deo grada počinje da se razvija nakon izgradnje gondole 2001. godine i još uvek se širi uglavnom izgradnjom mnogobrojnih hotela i restorana.
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativno: odlazak do “Regnum Banya Termal” – otvoreni bazen sa termalnom vodom.
Regnum Banya Termal pruža gostima ekskluzivnu priliku da uz doplatu iskoriste prednosti čistih mineralnih voda koje nudi selo Banya. Kompleks sadrži: dva otvorena bazena sa mineralnom vodom i delom za decu, spoljašnji đakuzi sa mineralnom vodom, saunu, parno kupatilo.
Večera u hotelskoj mehani sa muzičkim programom. Noćenje.

3.dan Bansko – Sofija – Niš/Beograd:
Doručak. Napuštanje hotela. Okupljanje grupe i polazak za Sofiju.
Sofija, glavni grad Republike Bugarske nalazi se u Sofijskom polju, u podnožju planine Vitoša, na 550 m nv. Kroz grad protiče nekoliko manjih reka, kao što su Vladajska i Perlovska, a najveća bugarska reka Iskar protiče istočno od grada. Tokom istorije, grad je više puta menjao ime – Serdika, Sredec , Trijadec, Sofija.
Razgledanje grada u pratnji vodiča. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U popodnevnim časovima nastavak puta ka Srbiji. Dolazak u Niš/Beograd u kasnim večernjim časovima. Kraj programa.

Ocenite aranžman
[Total: 2 Average: 4.5]