Doček Nove 2020. godine
BANSKO

PAKET: SMEŠTAJ 3 NOĆENJA SA PREVOZOM
TERMIN PUTOVANJA :30.12-02.01.2020

FIRST MINUTE DO 31.10.2019

Bansko, jedan od najlepših zimskih centara Balkana nalazi se u jugo-zapadnom delu Bugarske. Bansko se nalazi na planini Pirin, na 160km od Sofije i 160km od Plovdiva. Bansko je najveći zimski centar u Bugarskoj i 2011. godine je proglašen za zimsku prestonicu Balkana. U podnožju planine i skijališta, nalazi istoimeno naselje, osnovano još u 10. veku čiji je stari centar pod zaštitom Unesco-a, sa preko 130 spomenika kulture od nacionalnog značaja. U starom centru Banskog još uvek se nalaze kuće od kamena iz 18. veka i još mnoštvo modernih hotela, restorana, diskoteka, kafića, pabova, radnji sa sportskom opremom, tržnih centara, pa Bansko predstavlja savršen spoj netaknute prirode planine Pirin i starovremske atmosfere autentičnih bugarskih gradića. Ovaj jedinstveni zimski gradić sačuvan u vremenu, prekriven snegom i svetlucavom novogodišnjom atmosferom biće odlično mesto za početak Nove godine.

1. dan (30.12.2019): ponedeljak LESKOVAC – NIŠ – BANSKO
Polazak iz Leskovca u 14:00h, iz Niša 14:45h. Kraća usputna zadržavanja radi odmora grupe i regulisanja graničnih formalnosti. Dolazak u Bansko u popodnevnim časovima. Smeštaj u izabrani hotel. Usluga prema programu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2. dan (31.12.2019): utorak BANSKO
Usluga prema programu. Slobodan dan za individualne aktivnosti i uživanje u čarima spa centara. Doček Nove godine! Noćenje.

3. dan (01.01.2020): sreda BANSKO
Srećna Nova! ☺ Usluga prema programu. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili FAKULTATIVNO: odlazak na celodnevni izlet do Plovdiva. Dolazak u Plovdiv i razgledanje grada, vršnjaka Troje i Mikene. U pratnji vodiča sledi šetnja kroz viševekovnu istoriju! Rimski stadion, forum i amfiteatar iz II veka, amfiteatar iz II veka jedinog spomenika ovakve vrste u Bugarskoj, koji je i danas aktivni učesnik u kulturnom životu grada, šetnju potom nastavljamo do Stadiona nekadašnjeg Filipopolisa, sagrađenog početkom II veka, za vreme vladavine cara Hadrijana, koji je mogao da primi i do 30.000 gledalaca. Četrnaest redova mermernih sedišta postoje i danas i mogu se koristiti. Potom krećemo do starog dela grada izgrađenog u doba Turaka, koji predstavlja posebnu celinu i koji se prostire na tri brda: Nebet, Taksim i Džambaz. Tipičnu arhitekturu ovog perioda upoznaćemo kroz par tipičnih primera sačuvanih kuća znamenitih trgovaca onog vremena, tako ćemo prošetati pored: Lamartinove kuće, Hindilijanove kuće, Kujumlidžogluove kuće, Balabanove kuće, Kuće za ogovaranje. Videćemo takođe i neke od najznačajnijih duhovnih tačaka u gradu: crkvu Svetog Konstantina i Jelene, Jermensku crkvu, džamiju, kulturni centar Trakart u kojem se nalaze mozaici pronađeni na tlu starog Plovdiva, novi deo grada, pešačka i šoping zona. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Bansko u popodnevnim satima. Slobodno veče za individualne aktivnosti ili reprizu novogodišnje večeri. Noćenje.

4. dan (02.01.2020): sreda BANSKO – NIŠ – LESKOVAC
Usluga prema programu. Napuštanje hotela i polazak ka Srbiji oko 14h. Kraća usputna zadržavanja radi odmora grupe i regulisanja graničnih formalnosti. Dolazak u Niš i Leskovac u popodnevnim časovima.

 

EAGLE LODGE 2*
Lokacija: udaljen je 500m od gondole, a 1 km od centra Banskog.
Sadržaj hotela: restoran, wi-fi (besplatno), spa centar (đakuzi, sauna, parno kupatilo, teretana) parking, besplatan transfer do gondole.
Sadržaj studija: francuski ležaj, TV, telefon, frižider kupatilo, balkon.
Sadržaj apartmana: jedna spavaća soba, dnevni boravak, TV, telefon, frižider kupatilo, balkon.
Sadržaj duplexa: dve spavaće sobe, dnevni boravak, TV, telefon, frižider kupatilo, balkon.
Napomena: pojedini apartmani i studiji imaju kuhinju.

KATERINA SKI 2*
Lokacija: 4 km od centra Banskog.
Sadržaj hotela: recepcija, wi-fi (u lobiju besplatno), lobi bar, restoran-mehana, sauna (bespaltno), parno kupatilo (besplatno), djakuzi (uz doplatu), teretana (uz doplatu), parking (besplatno).
Sadržaj soba: predviđeni broj ležajeva, tv, wi-fi (besplatno), kupatilo, terasa.
Sadražaj apartmana: dnevni boravak sa sofom na razvlačenje, spavaća soba sa francuskim ležajem, tv, wi-fi (besplatno), kupatilo, terasa – u većini soba.

 

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

• Prevoz turističkim autobusom na datoj relaciji sa polaskom iz Leskovca/ TV, VIDEO, DVD, MP3, KLIMA/
• Smeštaj u hotelu/aparthotelu na bazi 3 noćenja sa odabranom uslugom
• Korišćenje hotelskih sadražaja prema programu i uslovim hotela.
• Boravišnu taksu
• Troškove pratioca grupe i organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

• Međunarodno zdravstveno osiguranje: za odrasle osobe – 601 dinara, za decu do 18 god. – 400 dinara, za osobe starije od 70 godina 1201 dinar
• Individualne troškove i usluge koje nisu navedene u programu putovanja

OSTALI USLOVI:
• Umanjenje za polaske iz Niša 5 eur po paketu.
• Doplata za polaske iz Beograda 25 eur po paketu. Minimalni broj putnika sa polaskom iz Beograda 10.
• Umanjenje za sopstveni prevoz 10 eur po paketu.
• Fakultativni izlet do Plovdiva 20 eur za odrasle i 15 eur za decu do 12 godina.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
Cena aranžmana je izražena u evrima, a plaćanje se vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate.
GOTOVINSKI – uplata u celosti prilikom prijave za putovanje ili uplatom akontacije u iznosu od 40% od ukupne cene aranžmana, a ostatak najkasnije 10 dana pre polaska.

 

 

Ocenite aranžman
[Total: 2 Average: 5]