Image default
Putopisi

Borovec – najstariji zimski centar u Bugarskoj

Borovec je najstariji zimski centar u Bugarskoj sa istorijom koja datira od 1896. godine. Borovec je prvobitno osnovan krajem 19. veka kao lovište za bugarske kraljeve.

Borovec se postepeno razvio u moderno skijalište sa hotelima, restoranima, barovima i mrežom ski-staza i žičara duž padina planine Rila, pružajući čitav niz zimskih sportova. Odmaralište je bilo dva puta domaćin Svetskog kupa u alpskom skijanju(1981. i 1984. godine), dok je staza za biatlon jedna od najboljih na svetu.

Borovec borovec skijanje povoljnoposeduje mrežu od ukupno 58 km ski staza, od kojih je najduža duga 6 km. Pet staza su kategorisane kao plave i zelene – za početnike, 14 staza su crvene – srednje težine i 2 staze su crne –  za napredno skijanje. Na raspolaganju su tri ski staze pokrivene topovima za veštačko osnežavanje. Dve staze su opremljene za noćno skijanje sa instaliranim audio ozvučenjem. Ski staze su prilagođene svima, kako početnicima tako i onim najiskusnijim skijašima.

Instaliran je sistem od 13 žičara, plus 5 dečijih i to: Jedna gondola za šest osoba kapaciteta 3000 osoba na sat… tri četvoroseda… jedan trosed… dva dvoseda… šest vučnica… pet dečjih liftova…

borovec zimovanje povoljnoStaze za skijaško trčanje i biatlon locirane su na oko 2 km od mesta Borovec, a skakaonice za ski skokove (75m i 50m) servisiraju ski liftovi.

Osim sjajnih mogućnosti za celodnevno uživanje u zimskim sportovima, Borovec ima bogatu ponudu: mnoštvo barova, kafea i noćnih klubova koji su otvoreni tokom čitavog dana, odnosno noći, nudeći nezaboravnu zabavu uz domaću i internacionalnu muziku. Za ljubitelje dobre hrane, pića i žive muzike, u ponudi su tradicionalne bugarske taverne, tzv. Mehane, gde se može uživati u specijalitetima bugarske kuhinje i bugarskom crvenom vinu.

Borovec je popularan među našim skijašima, prvenstveno zbog njegove blizine, odličnih smeštajnih kapaciteta po prihvatljivim cenama i jeftine vanpansionske potrošnje.

Ocenite aranžman
[Total: 3 Average: 3.7]

Proverite i ovo...

Skijanje je dobro za zdravlje

admin

Srbija – predivna mesta za odmor

admin

Ohrid – drevni grad

admin