27 apr 2018 – 03 maja 2018
 Italija, Francuska
Cena: 159€

Provedite vikend na Rivijeri cveća i posetite idilično i romantično jezero Maggiore sa svojim Boromejskim ostrvima, koje ostavljaju posetioca bez daha kako kulturnom tako i vizuelnom izdašnošću. Jezero Maggiore vodeno prostranstvo, koje se smestilo tik uz planine i širi se u alpsku Švajcarsku. Stresa je glavno turističko mesto i polazna tačka za posetu Boromejskim ostrvima.

Ova ostrva su biseri prirodne lepote, koje još vise ulepšavaju veštačke pećine, arhitektonske ludosti, oblikovani parkovi…

Isola Bella – dom Palati Boromeo sa prekrasnim vrtom oblikovanih terasa, fontana statua i pećina…
Isola Madre – pretvorena u botaničku baštu…
Isola San Giovanni – je najmanje i najekskluzivnije ostrvo, sa vilom koja je nekad pripadala dirigentu Arturu Toskaniniju.
Ligurija (obala cveća) – je dugačak obalni pojas smešten izmedju mora i planina koje se uzdižu strmo iza nje. Podeljena je na zapadnu i istočnu obalu. Zapadna (Rivijera Ponente) sa festivlskim San Remom ima svoj nastavak preko francuske granice i tada se zove Azurna obala. Istočna obala je krševitija i slikovitija sa selima koja “vise“ poviše morskih uvala i “prete“ da se strmoglave direktno u more.

Cinque terre pripada istočnoj obali koja je krševitija i slikovitija sa selima koja “vise“ poviše morskih uvala i “prete“ da se strmoglave direktno u more.

Dan 1
Beograd – Bregana
Polazak iz Beograda u 16h. Prelazak srpsko – hrvatske granice kod Batrovaca. Vožnja kroz Hrvatsku. Prelazak hrvatsko – slovenačke granice kod Bregane. Noćna vožnja kroz Italiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

Dan 2
Bregana – Stresa – Pietra Ligure
Dolazaj u Stresu u ranim prepodnevnim časovima. Stresa je glavno turističko mesto na Jezeru Maggiore i polazna tačka za posetu Boromejskim ostrvima.Fakultativna poseta Boromejskom arhipelagu (brod ca. 15€), posedu čuvene prinčevske porodice, koji se sastoji od tri ostrva nad zelenim vodama jezera Maggiore. U plovidbi do njih uživaćete u kadru planina koje su okružile ovo jezero velike lepote. Prvo ostrvo na našem itinereru je Isola Bella, s palatom i terasastim vrtovima. Zatim posećujemo Isola Madre, ostrvo čuveno je po svojoj botaničkoj bašti s egzotičnim rastinjem. Poslednje na našoj ruti je ostvo Pescatori, koje je naseljeno tokom cele godine i poznato po obilju restorana i kafića, te pravimo pauzu za ručak pre nastavka puta za Pietro Ligure. Dolazak u Pietra Ligure. Smeštaj u hotel. Noćenje.

Dan 3
Cinque terre
Doručak. Celodnevni izlet – 25€ (vožnja brodom + vodič) u nacionalni park “Cinque terre” – “Pet zemalja” koju je UNESCO uveo na svoju listu Svetske baštine 1997. godine.“Cinque terre” gradići sa svojim živopisnim kućama pastelnih boja, primorskim šarmom i mrežom puteljaka za šetnju kao i litica za penjanje koje povezuju mesta vijugavim putevima ispresecanim terasastim brdima vinograda i masljinaka, nikoga ne ostavlja ravnodusnim.

Vožnja autobusom do La Spezzie odakle se razgledanje parka nastavlja železnicom/brodom. Ovaj park prirode je sačinjen od uskog dela ligurijske obale na kojem je smešteno pet malih gradića omeđenih strmim stenama. Razgledanje se započinje od mesta Riomaggiore – tipičan ligurijski gradić poznat po crkvi i srednjevekovnoj arhitekturi, odatle čuvenim parkom ljubavi Via dell` Amore do mesta Manarola – smeštenog na litici duž famoznog 2km dugog klanca. Putovanje nas dalje vodi do mesta Corniglia i Vernazze. Obilazak ovih živopisnih mesta završava se sa Monterossom – šarmantnim letovalištem najsevernijim od pet gradića.

Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 4
Nica – Monte Karlo
Doručak. Fakultativni izlet (Nica i Monako). Odlazak do Nice, drugi po veličini francuski grad na mediteranskoj obali.Njenoj popularnosti doprinosi izuzetno blagotvorna klima, duga istorija naselja koja se proteže čak do praistorije, a u moderno vreme puno odličnih gradskih atrakcija, dobar provod i umetnički šarm koji su u Nicu doveli Šagal, Matiz i drugi poznati francuski umetnici. Ovo je centar Francuske rivijere, poznat po Šetalištu Engleza, prelepoj obali i blagotvornom suncu.

Odlazak do Ezea, malog mesta, koje i danas važi za francusku i ujedno svetsku prestonicu parfema. U ovom mestu nalazi se nekoliko pogona u kojima se osmišljavaju i prave mirisi najčuvenijih francuskih brendova parfema. Obilazak zdanja, istorijat mirisa, „fabrike“ i razgledanje kompletnog procesa dobijanja kako parfema, tako i sapuna.

Nakon Ezea nastvljamo ka Monaku, jednoj od najmanjih država na svetu, ali i gradu-državi sa najvećim procentom milionera koji žive u njoj.

Monte Karlo, mesto luksuza i glamura, a nalazi se u Monaku. Slobodno se može reći da važi za glavni grad Monaka, iako ova država nema glavni grad. Monte Karlo važi za vodeću turističku destinaciju u Evropi. Nadaleko je poznat po kazinima, kockanju, luksuznim hotelima, glamuru, zbog čega ga rado posećuju i poznate i bogate ličnosti. Kompleks kazina ovde je sagrađen krajem 19. veka, a u gradu se nalaze i opera, baletska dvorana, otmeni hoteli i klubovi. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 5
Milano
Doručak. Fakultativni (25€) izlet za Milano. Vožnja prema Milanu. Po dolasku razgledanje starog dela grada pešice: veličanstvena katedrala Duomo sagrađene u gotskom stilu koja se nalazi na istoimenom trgu.Katedrala je bila najveće hrišćansko svetilište sve do izgradnje crkve svetog Petra u Rimu, zauzima površinu od 12.000 m2 i krasi je čak 3.400 statua. Nastavak šetnje do Trga Merkanti, gde se nalazi Kraljevska palata izgrađene još u XII veka kada je u njoj bilo sedište gradskih vlasti. Nastavak šetnje ka Milanskoj Skali. Odlazak do bazilike Sant Ambrođo koja potiče is IV veka. Obilazak se završava posetom utvrđenju porodice Sforca, rezidencije tadašnjeg vojvode Frančeska Sforce, a sad muzeja u kojoj se, pored ostalog nalazi i poslednje Mikelanđelovo delo – Pijeta Rondanini. Slobodno vreme. Povratak ka Ligurijskoj obali. Noćenje.

Dan 6
Pietra Ligure – Rapallo – Portofino – Beograd
Doručak. Odjava iz hotela do 8h. Nastavak puta ka Rapallu. Obilazak.Nakon obilaska Rapalla put nastavljamo obilaskom Santa Margherita Ligure.Obilazak predivnog Portofina.
U popodnevnim časovima povratak za Beograd sa usputnom posetom outlet cenaru Seravalle Scrivia. Dolazak u Beograd sledećeg dana u prepodnevnim satima. Kraj programa

U cenu ulazi:
Kružna autobuska tura
4 noćenja u hotelu sa 3*
poseta jezeru Magiore
izlet za Portofino
vodič
troškovi organizacije putovanja

U cenu ne ulazi:
Fakultativni program:
brodić Boromejska ostrva ca. 10€
izlet za Nicu i Monako (20€)
izlet za Milano (25€)
izelt za Cinque Terre (25€)
lokalni prevoz autobusom Rapallo – Portofino bus ca. 4€ ili brodić ca. 10€ /oba pravca
konzumacija jela i pića u restoranima
putno zdravstveno osiguranje
ulaznice u muzeje i crkve
boravišna taksa
ekstra hotelski troškovi
Polazak
Mesto polaska: Beograd (parking preko puta Otvorenog tržnog centra na Novom Beogradu, blok 42)
Vreme polaska: Beograd – 16h;
Konektivni transfer*: Niš – 1230h, Novi Sad 1430h, Zrenjanin 1315h, Kikinda 12h

Prevoz
Moderan turistički autobus, video & audio oprema, klima ili minibus (AC/TV).

Raspored sedenja u autobusu je određen redosledom prijave. Ukoliko stranke imaju želju da odaberu sedište, podnose zahtev i uplaćuju dodatnih 1000 din. prilikom prijave za aranžma.

Smeštaj:
Pietra Ligure – nalazi se na zapadnoj obali “Obale cveća“ na pola puta od Đenove ka San Remu. Ovo šarmantno mesto broji svega 9100 stanovnika i jedno je u nizu od često posećivanih letovališta na Ligurijskoj obali.

Putno osiguranje
Međunarodno putno zdravstveno osiguranje nije uključeno u cenu. Agencija Halo Tours preporučuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja)

Način plaćanja
Cene su po osobi. Doplata za 1/1 sobu : +60% cene aranžmana. Aranžman se uplaćuje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate. Prilikom rezervacije najmanje se uplaćuje 40% od aranžmana, a ostatak 14 dana pre polaska na put. Mogućnost plaćanja karticama banaka (Visa, Master, Maestro, Dina), kreditna kartica banke Intesa do 6 mesečnih rata, čekovima gradjana do polaska na put.

Ocenite aranžman
[Total: 0 Average: 0]