Nova Godina 2020

ĐENOVA – MENTON – SAN REMO

NOVA GODINA

 

MENTON-SANREMO-TORINO-SANTA MARGERITA -PORTOFINO
6 dana (3 noćenja sa doručkom, smeštaj u hotelu kategorije 3*) – autobusom
Polazak: 28.decembar 2019. (Povratak: 2.januar 2020.)
U cenu aranžmana uključen obilazak mesta Menton, San Remo, Santa Margerita i
Rapalo!

 

Đenova je glavni grad pokrajine Ligurije, prelepa luka koja krasi ligurijsko more i rodni grad moreplovca Kristofera Kolumba. Grad autentičnog duha otkriva tragove duge istorije, umetnosti i kulture, koji su vidljivi na svakom koraku. Biser severne Italije, Torino, čuveni francuski arhitekta Le Korbizje je opisao kao grad sa najlepšom prirodnom lokacijom i često ga nazivao malim Parizom. Menton je biser Azurne obale, sa šarmantnim starim gradom i atraktivnim vrtovima. Poznat je kao grad limuna,a njegovim uskim i strmim uličicama se širi miris Provanse (začinskih trava, lavande i kuglica natopljenih limunovim uljem). Portofino je mala, dobro zaštidena luka koja je tokom srednjeg veka bila sidrište đenovljanske trgovačke flote.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan (subota, 28.decembar 2019.) BEOGRAD Sastanak grupe u 16:30 h. Polazak u 17:00 h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Đenovi.
2. dan (nedelja, 29.decembar 2019.) ĐENOVA Dolazak u Đenovu u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje centra grada : Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv.Lorenca, stari svetionik La Lanterna, rodna kuća Kolumba, stara luka… Đenova je najveća luka Italije. Ostaci starih gradskih zidina se nalaze pod zaštitom UNESCO-a. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan (ponedeljak, 30.decembar 2019.) ĐENOVA – MENTON – SANREMO – ĐENOVA Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Menton i Obala cveća”. Obilazak Mentona, koji se još naziva „Biser Francuske“ – „La perle de la France“: lep stari grad, marina, pjacete.. Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Sanrema. Po dolasku u Sanremo, odlazak do Ruske crkve u kojoj je bio sahranjen crnogorski kralj Nikola I Petrović i kraći obilazak starog centra grada – La pinja. Slobodno vreme u centru prestonice Rivijere cveća. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan (utorak, 31.decembar 2019.) ĐENOVA –TORINO Doručak. Fakultativni izlet u Torino koji je četvrti po veličini grad Italije i glavni grad pokrajine Pijemont. Nalazi se u severozapadnoj Italiji na reci Po, bio je sedište porodice Savoja. Grad je poznat i po osamnaest kilometara arkada, koji datiraju iz 1500.godine, izgrađene da bi omogudile nesmetanu šetnju kralja i njegove pratnje. Obilazak istorijskog centra grada: Trg Kastelo iz srednjeg veka, palata Madama sa divnim baroknim stepeništem u kojoj je nekada bio italijanski senat a danas antički muzej, kraljevska palata sa pozorištem iz 17.veka, trg Vitorio Veneto sa predivnim pogledom na Alpe, , toranj Antoneliana, simbol Torina visine 165m sa panoramskom terasom na visini od 85m, spomenik Vitoriju Emanuelu II koji je ujedinio Italiju 1861 godine, Duomo je katedrala iz 15.veka poznata i po Torinskom platnu kojim je bio obmotan Isus posle raspeća, ulica Garibaldi koja je glavna šoping ulica. Povratak u Đenovu. Individualni odlazak na doček Nove godine. Individualni povratak u hotel. Noćenje.
5. dan (sreda, 1.januar 2020.) ĐENOVA – SANTA MARGERITA – PORTOFINO – RAPALO BEOGRAD Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela. Slobodno vreme u Đenovi do polaska do mesta Santa Margerita, jednog od tri poznata mesta živopisnog zaliva ligurijske obale. U Santa Margeriti se se nalazi crkva koja potiče iz 13 veka, velelepne vile koje su imućni Italijani pravili u ovom delu obale, galerije sa delima umetnika iz 17 i 18 veka… Slobodno vreme u Santa Margeriti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet brodom, zavisno od vremenskih uslova do Portofina. Portofino je mala, živopisna luka. Šarmantnim izgledom i terasama na strmim liticama sa očaravajućim pogledom na more privlači veliki broj turista još od 19 veka, a danas je stecište svetskog đžet seta. Odlazak do Rapala. Slobodno vreme. U popodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku.
6. dan (četvrtak, 2.januar 2020.) BEOGRAD Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 249 evra
Doplata za jednokrevetnu sobu je 80 evra.

 

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:
● Prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom) na navedenoj relaciji
● Tri noćenja sa doručkom u hotelu kategorije tri zvezdice u mestu Đenova
● Razgledanja gradova prema programu
● Usluge vodiča
● Troškovi organizovanja putovanja.
U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:
● Fakultativni izleti
● Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.
● Obavezna gradska komunalna taksa, plaća se na recepciji hotela – za boravak u hotelu 3* iznosi 1.50 evro, za boravak u hotelu 4* iznosi 3 evra po noćenju / po osobi
UMANJENJA:
● Umanjenje za treću odraslu osobu u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 5%. (isključivo na upit)
● Umanjenje za dete do 12 godina u dvokrevetnoj sobi sa trećim (pomoćnim) ležajem je 10%. (isključivo na upit)
OPCIONE DOPLATE:
● Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta

FAKULTATIVNI IZLETI
● Celodnevni izlet “ Torino” Cena: 30 evra. U cenu je uklučen prevoz autobusom, obilasci prema programu, usluge vodiča.
● Vožnja brodom do Portofina Cena: 15 evra.
● Prijavljivanje za ove izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a pladanje je u Italiji, isključivo u evrima, u efektivi.
Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti bi mogli da se realizuju uz korekciju cene.
● Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i verskh praznika )na određenoj destinacij, kada neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “ĐENOVA, MENTON I SAN REMO”
● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 10 dana pre polaska ili do popune mesta. ● Potrebno je najmanje 45 putnika za realizaciju ovog putovanja. ● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Organizatora putovanja postoji mogudnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.
● Uslov za ulazak državljana R.Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina I koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice. Nosiocima biometrijskih pasoša R.Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce putnih isprava R.Srbije koje je izdalo MUP RS-Koordinaciona uprava.
USLOVI I NAČIN PLAĆANJA ● Cena putovanja iskazana je u evrima, a pladanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije,na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, upladuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. ● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b)
čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina).2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije; b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na
maksimalno šest mesečnih rata; kartica mora biti provučena kroz POS terminal u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor.3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata.

SMEŠTAJ

HOTEL GALATA 3* (www.hotelgalata-genova.com)
Hotel se nalazi u Đenovi, oko 10 minuta hoda od centra grada. Hotel raspolaže sa restoranom, barom, panoramskom terasom. Svaka soba
poseduje kupatilo, (tuš/WC), telefon, TV, klimu uređaj, besplatan WI FI.. Doručak se služi po principu samoposluživanja – izbor više jela.
HOTEL BRITANNIA 3*(www.cit-hotels-britannia.genoa-hotels.com)
Nalazi se u Đenovi, oko 200 metara od luke i 10 minuta hoda od centra grada. Hotel raspolaže sa restoranom, barom. Svaka soba poseduje
kupatilo, (tuš/WC), telefon, TV, klimu uređaj, besplatan WI FI.. Doručak se služi po principu samoposluživanja – izbor više jela.
● Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije.
● Sobe sa pomodnim ležajem su manje konforne I tredi , pomodni ležaj može biti manji od standardnih dimenzija.

 

Ocenite aranžman
[Total: 2 Average: 5]