ISTANBUL “Grad gradova” – na dva kontinenta, spoj Evrope i Azije na Bosforskom moreuzu sa navažnijim i najlepšim građevinama: Đenovljanska kula Galata Unkapani mostom povezana sa desnom obalom Zlatnog roga. Rimski Aquadukt i Justinijanova Cisterna, sa Aja Sofijom i hipodromom pričaju nam o najdugovečnijoj Imperiji, grčkog jezika, rimskog prava i hrišćanske religije. Pripovedanje se nastavlja i posle 29. maja 1453. Sultanat postaje Imperija, savršeno državno uređenje koje izgrađuje Kanuni sultan Sulejman, dostižući možda ideal Platonove države, stvoriće Veliku silu, koja je trajala sve do 1918.godine. Grad gradova i danas sa Vaseljenskom patrijaršijom čini centar pravoslavnog hrišćanstva. Kao obavezni i kao osnovni deo aranžmana uključili smo u program obilazak najvažnijih građevina koje su nam ostavili vizantijski carevi.
PLOVDIV – drugi po veličini grad Bugarske, jedan je od najstarijih evropskih gradova. Nalazi se 150 km istočno od Sofije.
Podeljen je na dva dela – stari grad koji se prostire na tri istočna brda i donji grad, koji se prostire ravnicom. Današnji Plovdiv nudi zabavu i uzbudljive doživljaje, ali stari grad najbolje prenosi atmosferu i kulturu grada. Drevni deo grada na tri brda je arhitektonska celina, koja je do današnjih dana sačuvala atmosferu bugarske renesanse, dok je moderni Plovdiv trgovački i kulturni centar.

Program Putovanja

TERMIN:   08 -13. novembar  2018.

( dnevna vožnja, 4 noćenja)

1.dan (četvrtak )  BEOGRAD- PLOVDIV  Polazak autobusa iz Beograda sa dogovorenog mesta oko 07.00 časova (tačno vreme i mesto proveriti 2 dana pred put). Dnevna  vožnja u pravcu Dimitrovgrada i  Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima po potrebi. Podolasku u Plovdiv, smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor. Razgledanje Plovdiva starog grada i crkve Svetog cara Konstantina i carice Jelene. Noćenje.

2.dan (petak) PLOVDIV – ISTANBUL  Doručak. Nastavak puta za Tursku. Dolazak u Istanbul u popodnevnim satima. Po dolaskupanoramsko razgledanje grada autobusom u pratnji stručnog lokalnog vodiča / Starog jezgra Istanbula, Zlatni  rog, Galata most, obilazak modernih kvartova Istanbula: Taksim iBejolu…Prelazak preko Bosforskog mosta u Malu Aziju, poseta brdu Čamlidža, jednom od najlepših izletišta i vidikovca Istanbula.Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan (subota )   ISTANBUL Doručak. Fakultativno – razgledanje OSMANLIJSKİH spomenika sa vodičem i uključenim ulaznicama :Aja Sofija, Topkapi palata, Nemacka fontana, Plava dzamija i dzamija Mehmed paše Sokolovića. Slobodno vreme  za šoping i druge individualne aktivnosti. Uveče  fakultativno: odlazak na „Tursko veče“ u internacionalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan ( nedelja )  ISTANBUL  Doručak. Fakultativno obilazak Patrijaršije, a potom  odlazak na krstarenje Bosforom: Zlatni rog, kula Galata, vojna akademija, bosforski most, Rumeli i Anadolu hisar, Bilerbei palata, princezino ostrvo… Slobodno vreme ili fakultativan obilazak Dolmabahče palate – poslednja razidencija Osmanlijskih Sultana, sagrađena u stilu apsolutističkih imperatorskih palata, koja je po bogatstvu nadvisila i svoj uzor, Versaj. Slobodno vreme. Noćenje.

5.dan  (ponedeljak)  ISTANBUL Doručak. Napuštanje hotela.Slobodno vreme. Polazak za Srbiju oko 11.00 h. Vožnja kroz Tursku i Bugarsku sa kraćim pauzama radi odmora i graničnih formalnosti.

6.dan ( utorak ) BEOGRAD Dolazak u Srbiju u  ranijim jutarnjim satima.

Cene

Uslovi Plaćanja

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE
– prevoz visokopodnim autobusom sa audio i dvd opremom, klimom, na navedenoj relaciji
– 4 noćenja sa doručkom /švedski sto/ u hotelu sa 3* u Plovdivu i Istanbulu po lokalnoj kategrizaciji u 1/2 i 1/3 sobama
– razgledanje Plovdiva i Istanbula u pratnji lokalnog vodiča
– usluge stručnog vodiča tokom puta
– troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
– međ. zdravstveno osiguranje
– individualne troškove
– fakultativne izlete
– doplatu za 1/1 sobu 55 €

NAČIN PLAĆANJA: u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate i to: gotovinski, platnim karticama VISA, DINA, MASTER I MAESTRO ili putem administrativne zabrane.
Odloženo plaćanje: prilikom rezervacije 30%, ostatak 10 dana pre putovanja ili u 3 mesečne rate nakon polaska . Za rate koje dospevaju posle započetog putovanja potrebno je deponovati čekove 10 dana pre puta (ukoliko plaćanje nije preko administrativne zabrane.)
FAKULTATIVNI IZLETI (minimum 25 osoba), nisu obavezi deo programa, već po sopstvenom izboru.
Poseta Aja Sofiji sa ulaznicom i lokalnim vodičem 20 €; Razgledanje osmanlijskih spomenika – u trajanju od cca 4,5 h sa stručnim vodičem i ulaznicom za Topkapi palatu 25 €; Krstarenje Bosforom – u trajanju od cca 1,5 h sa stručnim vodičem 20 €; Tursko veče – večera, (trbušne plesačice, folklor, kozaci, internacionalni zabavni program i pesme na 9 jezika), 2 pića po izboru 30 €
Dolmabahče palata – u trajanju od cca 2 h sa stručnim vodičem 25 €
Hotel 3* i hotel 4* nalaze se u centru starog istorijskog dela Istanbula (Laleli), u blizini Kapali čaršije, Aja Sofije, Plave džamije, Topkapi palate, Ištiklal ulica. Hotel raspolaže sa restoranom i aperitiv barom. Svaka soba ima svoje kupatilo (Tuš /WC), TV, telefon. Doručak je na bazi švedskog stola. Opis hotela dat ilustrativno.
Tačan naziv hotela biće poznat najkasnije 7 dana pre puta.

Napomene

NAPOMENE Putnici su u obavezi da dostave lične podatke zbog hoteskih propisa i putnih lista. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU ( potrebna novčana sredstva za boravak , zdravstveno osiguranje, potvrda o smeštaju…) informišu na sajtu delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuje.Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
Za ulazak u Tursku minimalna važnost pasoša je 150 dana.
Turistička agencija organizator, odnosno posrednik ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
Agencija zadržava pravo izmene u programu putovanja /redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti.
Aranžman je rađen na bazi minimuma 45 osoba.
Agencija poseduje polisu osiguranja DDOR-a na 300 000 eur , broj polise 300060458

Ocenite aranžman
[Total: 2 Average: 5]