Image default
aranzmani evropske metropoleGradovi evrope putovanjaNova godina 2024

Istanbul, Nova godina 2023 autobusom 3 noćenja – Polazak 29.12

Nova godina Istanbul 2023
6 dana (3 noćenja)

TERMIN: 29.12.2022. – 03.01.2023.

 

Istanbul je smešten na Bosforskom moreuzu, nekadašnja predstonica triju carstava – rimskog, vizantijskog i otomanskog. Jedan od najvećih gradova na svetu koji broji više od 13 miliona stanovnika. Istanbul je raskrsnica Evrope i Azije i fantastična destinacija za upoznavanje istorije i kulture. Aja Sofija gde su se mešale kulture i religije dve civilizacije će vas ostaviti bez daha, a bazar mesto koje će vam se urezati duboko u sećanje. Istanbul je tajanstveni grad melanholičnih sevdalinki ali i tajanstvena megakasaba u kojoj se haos i harmonija neprestano rvu poput mitskih titana, i nikad niste načisto ko pobeđuje. U čitavoj evropi nema večeg izazova nego putnika namernika da upozna Istanbul.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

29.12.2022. (prvi dan) – Sastanak grupe na dogovorenom mestu u popodnevnim časovima. Polazak iz Beograda. Noćna vožnja preko Srbije, Bugarske i Turske. Pravljenje usputnih pauza radi regulisanja graničnih formalnosti i odmora putnika.

30.12.2022. (drugi dan) – Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Valensov vijadukt, Zlatni rog, Taksim, Bešiktaš, prelazak preko Bosfora,… Smeštanje u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

31.12.2022. (treći dan) – Doručak. Mogućnost organizovanja fakultativne posete nekoj od najvećih kulturno-istorijskih znamenitosti Istanbula: Čemberlitaš – stub sa obručima iz vizantijskog perioda, hipodrom – nekadašnje središte vizantijske moći u gradu, Teodosijev obelisk, egipatski obelisk, stub Troglave zmije, Aja Sofija – nekada najveća crkva sveta, Plava džamija – jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Topkapi palata – najznačajnije istorijsko mesto u Istanbulu i rezidencija turskih sultana, Kapali čaršija – najveća tržnica na svetu i pravi dragulj orijenta…Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Uveče magični doček Nove godine… Noćenje.

01.01.2023. (četvrti dan) Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta: krstarenje Bosforom između dva kontinenta (razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog – najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata – poslednje sedište sultana, Bešiktaš, Ortokoj kvart, Rumenli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula…). Nakon krstarenja, poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. Repriza novogodišnje noći. Noćenje.

02.01.2023. (peti dan) – Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Dolmabahče palate – poseta poslednjeg sedišta sultana, obilazak Selmluka. U kasnim popodnevnim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja preko Turske, Bugarske I Srbije.

03.01.2023. (šesti dan) – Dolazak u Beograd u popodnevnim satima. Kraj aranžmana!

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
1. Autobuski prevoz na relacijama prema programu autobusima visoke turističke kategorije (audio, video, A/C, tv i dvd oprema),
2. Tri noćenja sa doručkom u hotelu 3***
3. Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana,
4. Organizacioni i drugi troškovi agencije.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
1. Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje 1200rsd , sa pokrićem Covid 1500rsd (Triglav )
2. Fakultativne izlete i ulaznice na lokalitete,
3. Troškovi promene već potvrđenih rezervacija – 1000 rsd po rezervaciji.
4. Doplata za gorivo u slučaju povećanja cene goriva,
5. Individualne troškove putnika

NAČIN PLAĆANJA:
o Gotovinsko plaćanje: depozit 3 000 RSD prilikom rezervacije,II rata 3000 mesec dana nakon prijave, ostatak u ratama najkasnije
do 15. decembra po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate
o Čekovi građana: mogućnost plaćanja u ratama do 01.03.2023. godine bez kamate
o Kredit: mogućnost plaćanja kreditnim karticama Komercijalne banke
o Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije koja mora biti realizovana do 7 dana od datuma izdavanja
*
Rok za prijavljivanja je 10 dana predpolazak na putovanje. Aranžman je rađen na bazi minimum 45 prijavljenih putnika.U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta

OPIS SMEŠTAJA:
Hotel 3* ili sličan nalazi se na 250 metara od tramvajske stanice Aksaraj u istoimenoj četvrti. Hotel ima konsijerž desk i restoran sa terasom i pogledom na Mramorno more. Besplatan WiFi je dostupan u svim prostorijama. Svetle sobe u hotelu Delta sadrže flat-screen TV sa satelitskim kanalima, mini-bar i klima-uređaj. Ostale pogodnosti obuhvataju sef i pribor za peglanje. Gostima je na raspolaganju sopstveno kupatilo opremljeno tušem, fenom za kosu i besplatnim toaletnim priborom. Doručak na bazi švedskog stola se služi svakog dana u restoranu sa terasom. Ostali obroci su takođe na raspolaganju, a služe se à-la-carte.. Hotelska recepcija radi non-stop. Najbliža stanica metroa je udaljena 1 km od objekta, dok se Kapali čaršija takođe nalazi na 1 km. Istorijska četvrt Sultanahmet je udaljena 2 km. Usluga prevoza od/do aerodroma je na raspolaganju uz doplatu. Aerodrom Istanbul se nalazi na 55 km Prema Zakonu o turizmu Organizator ima garanciju putovanja. Davalac garancije TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD, telefon: 0113305100, broj polise (garancije) 470000049541, datum izdavanja polise (garancije) 1.10.2021. koja važi do 30.09.2022.
Iscrpljujuća osigurana suma iznosi 300.000 eura i predstavlja maksimalnu obavezu osiguravača. Plaćanje naknade iz osiguranja vršiće se po srednjem kursu NBS.
U slučaju insolventnosti:
– troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u zemlji iinostranstvu, u mesto polaska;
– potraživanja uplaćenih sredstava putnika po osnovu ugovora o turističkom putovanju, koje organizator putovanja nije realizovao;
– potraživanja uplaćenih sredstava putnika, u slučaju otkaza putovanja od strane putnika, u skladu sa opštim uslovima putovanja;
– potraživanja razlike između ugovorene cene putovanja i cene putovanja snižene srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga usluga obuhvaćenih programom putovanja.
U slučaju štete nanete putniku:
– potraživanja uplaćenih sredstava putnika po osnovu ugovora o turističkom putovanju, koje osiguranik nije realizovao;
– potraživanja razlike između ugovorene cene putovanja i cene putovanja snižene srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih programom putovanja.
U slučaju nastanka osiguranog slučaja kao posledice insolventnosti putnik se može obratiti na sledeći broj telefon +381 (11) 33 05 100 i mail adresu travel@triglav.rs. Pozivanjem Call Centra moguće je obezbediti prinudni smeštaj, povratak putnika u zemlju i potpunu podršku putniku.
Osoba odgovorna za prijeme reklamacija je Dragomir Ćoso mail: office @puzzlegroup.org tel: 011/32 32 642

UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima kako na polasku, tako i u toku trajanja aranžmana i boravka na destinaciji. Organizator putovanja ne može snositi odgovornost u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađe, tuče…) već je to u isključivoj nadležnosti lokalnih policijskih organa, kojima se u ovom slučaju treba odmah obratiti.

 

 

 

 

Ocenite aranžman
[Total: 4 Average: 5]

Proverite i ovo...

Ohrid Nova godina 2023

nikola

Portorož, Jesen 2022

nikola

Sarajevo Nova godina 2023

nikola