Bolognia – Cinque Terre – Pisa – Lucca

DAN ZALJUBLJENIH 2019

 

Ako spadate u one putnike koji vole da istražuju neobične predele, kupaju se na divljim plažama i uživaju u hedonističkim ukusima originalne Italije – onda je ovo putovanje dizajnirano upravo za Vas. Daleko od buke i gradskih trgova, vreme je da upoznate drugu, sunčanu stranu Italije. Iz središta Mediterana, u zavodljivom uglu italijanske rivijere, izdižu se Cinque Terre, niz sjajnih primorskih sela u podnožju terasastih brda koji obiluju autentičnošću i očaravajućom privlačnošću. Cinque Terre je jedan od bisera turističke ponude u Italiji, jedan od onih savršenih predela, sa dramatičnim pejzažima, primorskim selima, šarenolikim kućama i pećinama koje gledaju na Ligurijsko more. Posebno očaravajući je pogled na luke sa malim dvorcima, koji su izgrađeni iz jednog jedinog razloga – da zaštite obalu od pirata.Turu po Italiji započinjemo posetom Bolonji, jednom od najlepših univerzitetskih i srednjevekovnih gradova sa renesansnim palatama i arkadama. Poznata po svojim karakterističnim zasvođenim trgovačkim ulicama i dva identična trga – Mađore i Neptuno, Bolonja i danas predstavlja referentnu tačku evropskog obrazovanja. Nakon ovako sjajnog uvoda, nastavljamo ka Riomađore (Riomaggiore) koji je najveći i najbrojniji gradić u okviru Cinque Terre. Vernazza je sledeći u nizu šarenih gradića na našem putovanju, smešten na ruševinama nekadašnjeg zamka, ispred koga se prostiru obala i prirodna luka, dok je Manarola varoš prave italijanske tradicije, sa pogledom na planine i vinograde, popločan slikovitom mešavinom prodavnica i šarenih kuća. Monterosso Resorti obuhvata šarmantni stari grad, moderni deo grada i najbolje plaže. Naše putovanje se nastavlja sve do Pize, jedne od glavnih luka iz renesansnog doba i glavnog rivala Đenove za prevlast nad Ligurskim morem. Poslednji u nizu je interesantni gradić Luka, u kome se nalazi veličanstveni Trg Napoelona.

PROGRAM PUTOVANJA

BEOGRAD 1. dan
Polazak autobusa sa Turističkog terminala SP Lasta AD (autoput Beograd-Nis broj 4) u 17.00h (3 dana pre puta proveriti tačno vreme polaska).
Vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim pauzama radi odmora.

BOLOGNIA – MONTECATINI TERME2. dan

Dolazak u Bolonju, grad poznat pod nazivom La Rossa zbog svoje crvenkasto smedje arhitekture ili La Grassa poznat po svojoj bogatoj kuhinji, u prepodnevnim časovima. Jedan od najlepsih univerzitetskih i srednjevekovnih gradova sa renesansnim palatama i arkadama, poznat po svojim karakteristicnim zasvodjenim trgovackim ulicama i dva identicna trga Madjore i Neptuno. Panoramski obilazak grada u pratnji vodiča, bez ulaznica: spomenik Neptunu, Bazilika San Petronio, Univerzitet, Due Tori, Palata Banki, Palata Notai, Palata Akursio, Trg Mađore Slobodno vreme. Nastavak putovanja ka hotelu.
Smeštaj u hotel u Montecatini Termama. Noćenje.

MONTECATINI TERME – LEVANTO – CINQUE TERRE – MONTECATINI TERME3. dan
Doručak. Fakultativni obilazak Cinque Terre – ,,nacionalni park sastavljen od pet zemalja’’ u najlepšem delu mediteranske obale u Italijanskoj regiji Liguriji koji su zbog svoje lepote i čuvenosti uvršteni na listu svetske kulturne baštine Unesco. Vožnja do mesta Levanto gde se ukrcava na voz koji povezuje svih pet naselja u nacionalnom parku. Odlazak do najvećeg naselja u okviru parka Riomađore (Riomaggiore) koje leži na stenama duž potoka Mađore i spušta se ka moru u formi amfiteatra. Obilazak tvrđave, crkve. Nastavak putovanja vozom do Manarole, tipičnog sela ove regije sa kućama koje se spuštaju terasasto do same obale mora. Vožnja vozom do sledećeg sela Vernaca (Vernazza) koje je izgrađeno na uzvišenju oko gotske crkve Sv.Margarite antiohiske iz 13-og veka. Četvrto selo koje se obilazi je Monteroso al Mare, koje leži u sredini malog zaliva, sa kućama u obliku kula (case – tori). Slobodno vreme. Povratak u hotel.Noćenje.

MONTECATINI TERME – PISA – LUCCA4. dan
Doručak.
Napuštanje hotela.
Fakultativni obilazak Pize, jedne od glavnih luka renesansnog doba i glavne suparnice Genove za prevlast nad Ligurskim morem.
Panoramski obilazak grada u pratnji vodiča bez ulaznica : Krivi toranj, katedrala, krstionica, Kampo Mirakul.
Nastavak vožnje ka Luki – jednom od najlepših gradova Toskane. Panoramski obilazak: Trgovi Napoleone, Anfiteatro i San Mikele, gradska katedrala Svetog Martina, rodna kuća Ðakoma Pučinija.
Slobodno vreme.
U poslepodnevnim casovima povratak za Srbiju.
Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Srbiji.
BEOGRAD5. dan
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima (vreme dolaska zavisi od uslova na putu i graničnih prelaza. (Kraj usluga)

Cene su izražene u eurima po osobi

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrendosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate

POPUST I DOPLATE
doplata za jednokrevetnu sobu 1/1 iznosi 60% od cene aranžmana

ARANŽMAN OBUHVATA
prevoz autobusom visoke turističke klase na relacijama navedenim u programu
smeštaj u Montecatin Termama u hotelu 3*(2 noćenje sa doručkom –švedski sto) u 1/2 i 1/2+1 sobama;panoramske obilaske prema programu
troškove organizacije i vođenja puta
usluge licenciranog pratioca grupe

ARANŽMAN NE OBUHVATA
međunardono putno zdravstveno osiguranja (4 eur po osobi)
ulaznice i fakultativne izlete
druge individualne troškove putnika
boravišna taksa ( 1 eur po osobi dnevno – plaća se u hotelu )
Obilazak CINQUE TERRE – ( 30€ po osobi) -u cenu uključen prevoz autobusom, prevoz vozom između naselja u okviru nacionalnog parka,asistencija vodiča tokom obilazaka svih sela
Obilazak PISA – LUCCA – (25€ po osobi)
ili PAKET ARANŽMAN OD DVA IZLETA 50 eur

Prijave za fakultativne izlete prilikom prijave za aranžman ili najkasnije pet dana pre pocetka putovanja.

Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika). Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da prihvate.

NAČIN PLAĆANJA
30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
30% prilikom rezervacije, a ostatak na tri mesečne rate čekovima građana uz uvećanje od 3% na ukupan iznos

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Smeštaj je u Montecatini Termama u dole navedenom hotelu ili sličnom:
HOTEL SAVONA 3* http://www.bertinihotelgroup.it/savona_it.html nalazi se u Montecatini Termama.
Sadržaj hotela: recepcija, bar, restoran. Svaka soba sadrži TWC.

Ocenite aranžman
[Total: 3 Average: 4.7]