Krakov – Nova Godina 2020

Krakov je više od 500 godina bio prestonica Poljske, a danas je to jedan od najvećih i najpoznatijih gradova u Poljskoj. To je grad koji odiše energijom, mladošću i jedan je od najvećih univerzitetskih centara u Evropi čiji je istorijski centar stavljen pod zaštitu UNESCO-a Krakov se nalazi na obalama reke Visle. i poput ovog dela Poljske, smatra se srcem zemlje jer obiluje bogatim kulturno-istorijskim nasleđem. Netaknut u II Svetskom ratu, stari deo grada prepun crkvi i muzeja, u kome dominira kraljevski dvorac Vavel, koji podseća na slavne dane viševekovnog sedišta poljskih kraljeva. Krakov je prvi grad u svetu čiji je istorijski centar stavljen na UNESCO – listu svetske baštine. Osim značajnih mesta u samom gradu koje treba posetiti, nedaleko se nalazi i rudnik soli Velička, kao i ozloglašeni koncentracioni logor Auschwitz koji je obeležio mračnu istoriju XX veka.Da li zbog brojnih legendi koje se vezuju za ovaj grad ili zbog njegovog šarma i lepote, tek Krakov s pravom nazivaju magičnim gradom starog kontinenta.Nova Godina u Krakovu je jedinstveno iskustvo, zato spakujte vaše kofere i provedite Novogodišnje praznike u ovom prelepom gradu!

PROGRAM PUTOVANJA

NIŠ / BEOGRAD / NOVI SAD1. dan -29.12.2019
Polazak autobusa iz Niša – parking kod Tempa u 13:00h, vožnja do Beograda i polazak sa dogovorenog mesta u 17.00h (3 dana pre puta proveriti tačno vreme i mesto polaska). Vožnja do Novog Sada, odakle je planiran polazak u 18.10h (mesto polaska zavisi od broja putnika i biće naknadno saopšteno). Vožnja preko Mađarske i Slovačke sa usputnim pauzama radi odmora.

KRAKOV2. dan – 30.12.2019.
Dolazak u Krakov u prepodnevnim satima. Po dolasku odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom (bez ulaznica u crkve i dvorce): Dvorac Vavel (Wawel), Katedrala Sv. Stanislava i Vaclava i kraljevski dvorac iz XIV veka. Šetnja Glavnim trgom (jednim od najvećih srednjevekovnih trgova u Evropi i jedna od najlepših urbanističkih celina uopšte), gde se nalazi spomenik Adamu Mickjevicu- poznatom poljskom pesniku i gotička Crkva Sv. Marije, Florianska ulica. Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, predlažemo posetu Galeria Krakowska (jedan od najboljih šoping centara u Poljskoj). Noćenje.

KRAKOV-VELIČKA-DOČEK NOVE GODINE3. dan – 31.12.2019.
Doručak. Fakultativno: poseta rudniku soli Velička. Da li ste znali da se ispod tla Poljske krije čitavo podzemno carstvo od soli? Upoznajte tajanstvene dubine rudnika soli Veličke – neobičan podzemni slani grad, čudesan svet slanih jezera, pećina, prostorija i hodnika, kapela i još mnoga čudesa koje su stvarale generacije rudara zaposlene u najstarijem rudniku soli u Evropi. Posebno putovanje kroz rudnik počinje na 64 metara a završava se na 135 metara ispod nivoa zemlje uz mnogobrojne atrakcije poput slušanja Šopenove muzike, scenskih efekata i drugih iznenađenja koje čekaju samo na Vas. Povratak u Krakov. Slobodno vreme. Priprema za proslavu Nove Godine. Fakultativno: odlazak na proslavu u neki od Krakovskih klubova. SREĆNA NOVA GODINA !!! Noćenje.

KRAKOV4. dan – 01.01.2020.
Doručak. Slobodno vreme za odmor od lude novogodišnje noći, istraživanje Krakova u sopstvenoj režiji. Predlažemo obilazak Kažimierža – istorijske jevrejske čevtrti koju karakteriše posebna atmosfera – popločane ulice, jevrejska arhitektura, sinagoge, galerije, jevrejski restorani, lokalne pivnice i predstavlja mešavinu istorijskog i savremenog, četvrti u kojoj možete istovremeno osetiti autentični duh jednog naroda i vremena i pravi boemski duh Krakova. Noćenje.

KRAKOV-AUŠVIC5. dan – 02.01.2020.
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodan dan za individualna razgledanja ili fakultativno: odlazak do Aušvica -Birkenau i obilazak jednog od najznačajnijih i najtragičnijih simbola svetske istorije, koji predstavlja najveći i najozloglašeniji logor nacističke Nemačke (današnji spomenmuzej pod zaštitom UNESCO-a), mesto najvećeg masovnog ubistva u istoriji čovečanstva koje nosi ožiljak tamne strane ljudskog bića. Najsnažniji, najupečatljiviji i jedinsveni doživljaj koji budi mešavinu najrazličitijih osećanja od kojih ćete istovremeno biti i iznenađeni i produhovljeni i zbog čega ćete i drugima preporučiti obilazak ovog nesvakidašnjeg memorijalnog kompleksa. Jedinstvena istorijska priča koju je nemoguće prepričati, pođite sa nama, čujte i doživite ! Povratak u Krakov. Slobodno vreme. Oko 18.00h je predvidjen polazak sa dogovorenog mesta za Beograd. Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku prema Novom Sadu,Beogradu i Nišu, sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

NOVI SAD / BEOGRAD / NIŠ6. dan – 03.01.2020.
Dolazak u Novi Sad / Beograd / Niš u ranim jutarnjim časovima. (Kraj usluga)

 


Cene su izražene u eurima po osobi
Aranžman se plaća dinarskoj protivvrendosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate

POPUST I DOPLATE
doplata za jednokrevetnu sobu 1/1 iznosi 60% od cene aranžmana
DOPLATA ZA PUTNIKE IZ NIŠA – 15€ po osobi

ARANŽMAN OBUHVATA
prevoz turističkim autobusom visoke turističke klase, sa kompletnom opremom (audio-video, grejanje, DvD) na navedenoj relaciji
3 noćenja sa doručkom u Krakovu u hotelu sa I* / hostelu u 1/2 i 1/2+1 u sobama ( doručak kontinentalni-samoposluživanje)
obilaske prema programu ( Krakov )
usluge pratioca grupe (predstavnik agencije)
troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA
individualne troškove
medjunarodno putno zdravstveno osiguranje (1 € dnevno)
ulaznice i fakultativne izlete

FAKULTATIVNI IZLETI
– Aušvic i Birkenau – 25 €
– Rudnik soli Velička – 35 €

Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika). Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da prihvate.

NAČIN PLAĆANJA
– 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
– 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana u tri mesečen rate uz uvećanje od 3% na ukupan iznos

NAPOMENA
– Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa
– Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3,5 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.
– Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporučljivo, jer ni prevoznik niti hotel ne odgovaraju za iste! U slučaju obijanja autobusa, put

AUTOBUSKI PREVOZ
Mesto polaska autobusa
TURISTIČKI TERMINAL SP LASTA A.D.

Autoput BEOGRAD -NIŠ br. 4

GSP linije koje saobraćaju do terminala:

Linija 38 (Veliki Mokri Lug-Šumice)
Linija 38 L (Pogon Kosmaj, koji se nalazi odmah uz Lastu, -Mostarska petlja)
doplata za 1/1 sobu je 60% od cene aranžmana

– DOPLATA ZA PUTNIKE IZ NIŠA – 15€

OPIS I LOKACIJA HOTELA:
Smeštaj će biti u nekom od navedenih hotela ili sličnom:
HOTEL IBIS BUDGET * www.ibisbudget.com
HOSTEL KRAKOWIAK http://www.ach.krakow.pl/krakowiak,eng
Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/wc. Tačno ime hotela biće naknadno saopšteno

Ocenite aranžman
[Total: 1 Average: 2]