NOVO KRSTARENJE NILOM
HURGADA – LUKSOR – EDFU – KOMOMBO – ASUAN
8 dana (7 noćenja sa doručkom, smeštaj u hotelu i na brodu kategorije 5*) – avionom i autobusom
Polasci: 24. april, 1, 8, 15, 22. maj

 

Za zaljubljenike u Egipat i istoriju uopšte, krstarenje Nilom je savršena prilika da se istraže najznačajniji spomenici zemlje faraona. Nil svojim tokom spaja dva božanska grada Luksor i Asuan, otkrivajući putniku neke od najlepših hramova i faraonskih kompleksa grobnica. Poseban ugođaj su prizori koji se usput smenjuju od plodnih ravnica uz Nil, drvoredi palmi, živopisna sela čiji se stanovnici na felukama i dalje bave ribolovom kao nekada. Ovo putovanje vratiće vas nekoliko hiljada godina unazad svojom pričom o vladarima koji su iza sebe ostavili spomenike koji se i dalje smatraju Svetskim čudima.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 949 evra
Doplata za jednokrevetnu sobu je 150 evra.

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: aerodromske takse (oko 51,4 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se pladaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili u poslovnicama ovlašdenih subagenata), avionski prevoz na relaciji Beograd – Hurgada – Beograd (direktan čarter let Air Serbia), smeštaj u hotelu kategorije pet zvezdice u dvokrevetnim sobama, u hotelu AMC Royal 5* ili sličnom, smeštaj na brodu kategorije pet zvezdica, jedan od brodova iz sledede flote: www.extensiongroup.com.eg, tačno ime broda de se znati po osnivanju grupe (3 nodenja u Hurgadi na bazi usluge All Inclusive, 4 nodenja na brodu na bazi punog pansiona), transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma i prema programu, ulaznice za lokalitete prema programu, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: ulaznice na lokalitetima i posete koje nisu navedene kao uključene, međunarodno zdravstveno putno osiguranje.
VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE „KRSTARENJE NILOM“ ● Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja. ● Uz blagovremeni upit u poslovnicama agencije , postoji mogudnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz doplatu.

1. dan (subota) BEOGRAD – HURGADA Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela dva sata pre leta za Hurgadu. Direktan čarter let. Dolazak u Hurgadu nakon tri sata leta. Transfer do hotela u Hurgadi, smeštaj. Nodenje.

2. dan (nedelja) HURGADA Doručak. Slobodno vreme u hotelu u Hurgadi. Nodenje

3. dan (ponedeljak) HURGADA – LUKSOR Doručak. Transfer do Luksora (oko 240km). Po dolasku ukrcavanje na brod i smeštaj. Ručak. Poslepodne, obilazak istočne obale Luxora , hramova Karnak i Luksor. Karnak je najpoznatiji i površinski najvedi hram na svetu. Predstavljao je mesto odakle se vladalo Egiptom punih dve hiljade godina, hram gde je nastao kult Boga Amona Ra, verski kult koji je trajao koliko danas postoji i Hrišdanstvo. Obilazak hrama Karnak obuhvata šetnju kroz vreme i istoriju dugu dve hiljade godina. Otvoreno dvorište, hipostilna dvorana, dva obeliska, svetilište, sveto jezero i statua Skarabeja, svetog insekta drevnog Egipta koje se često srede kao simbol na mnogim spisima i zidinama hramova. U nastavaku obilazi se hram Luksor, na čijem ulazu se nalazi obelisk koji je iza sebe ostavio Ramzes II, jedan od najpoznatijih vladara Egipta. Povratak na brod i slobodno vreme za obilazak. Večera. Nodenje.

4. dan (utorak) LUKSOR – EDFU Doručak. Obilazak zapadne obale grada: Kolosi Memnona, dve statue koje predstavljaju simbolični ulaz na Zapadnu obalu Luxora. Dolina kraljeva, mesto gde su sahranjivani faraoni Novog carstva uz posetu najzanimljivijim trenutno otvorenim grobnicama faraona. Obilazak Zapadne obale Luxora zavrsavamo obilaskom pogrebnog hrama kraljice Hatšepsut, jedine dame koja je vladala Egiptom kao faraon. Ovo je jedan od najlepših hramova zbog svoje lokacije i monumentalnosti, a podeljen je u tri dela, od kojih se najbolje očuvani reljefi nalaze na srednjoj terasi kompleksa. Povratak na brod. Ručak. Plovidba do Edfua. Večera. Nodenje.

5. dan (sreda) EDFU – KOMOMBO – ASUAN Doručak. Obilazak hrama u Edfuu, jednog od najbolje očuvanih antičkih spomenika Egipta. Hram je posveden Bogu Horusu, sinu Ozirisa i Izide, a s obzirom da je jedan od retkih hramova kome je krov skoro u potpunosti očuvan u pesku tokom vekova, odiše posebnom i jedinstvenom atmosferom. Povratak na brod. Ručak. Nastavak plovidbe do Kom Omba. Po dolasku poseta istoimenom hramu jedinstvenog položaja na jednom rtu u zalivu Nila. Hram je geometrijski podeljen na dva simetrična dela s obzirom da je jedinstven po tome što je posveden dvojici Bogova: Sobeku, krokodilu i Haroerisu. Nastavak plovidbe do Asuana, grada na istočnoj obali Nila, severno od velike brane. Večera. U toku nodi, polazak na fakultativni izlet u Abu Simbel. Obilazak jedinstvenog monumentalnog hrama Ramzesa drugog, inače uvrštenog na listu svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESKO-a. (Cena izleta: 85 evra za minimum 15 putnika). Nodenje.

6. dan (četvrtak) ASUAN Doručak. Obilazak velike asuanske brane, kamenoloma u kojem se nalazi nedovršeni obelisk, hrama File. Ručak. Slobodno popodne. Večera. Nodenje.

7. dan (petak) ASUAN – HURGADA Doručak. Odjavljivanje sa broda i transfer do hotela u Hurgadi. Smeštaj. Slobodno popodne. Nodenje.

8. dan (subota) HURGADA – BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Direktan čarter let za Beograd.

 

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA ● Cena putovanja iskazana je u evrima, a pladanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, upladuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje upladuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.● Pladanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor. 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama agencije mogude je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

 

 

Ocenite aranžman
[Total: 2 Average: 5]