krstarenje nilom

NOVO KRSTARENJE NILOM
HURGADA – LUKSOR – EDFU – KOMOMBO – ASUAN
8 dana (7 noćenja sa doručkom, smeštaj u hotelu i na brodu kategorije 5*) – avionom i autobusom
Polasci: 24. april, 1, 8, 15, 22. maj

Reka Nil
Nijedna druga civilizacija u vreme egipatskih faraona nije se mogla takmičiti sa drevnim Egiptom – moćnom državom poznatom po velelepnim građevinama, izuzetnim bogatstvom i, uprkos svemu, dugim periodima mira i stabilnosti u oko 6000 godina dugoj istoriji. Osnovni razlog nadmoći Egipta u to doba bila je velika geografska prednost koju nijedna druga država nije imala, oličena u velikoj i moćnoj reci Nil. Desetinama hiljada godina centar života i razvoja u Egiptu bila je reka Nil.

Za Egipat se i danas sa pravom kaže da je dar reke Nil, jer su dve najvažnije oblasti u Egiptu velika delta (ušće) Nila i dolina Nila. Delta Nila je bila i ostala srce Egipta – drevni Egipćani verovali su da se vode reke Nil slivaju sa “neba obilja”, jer su svake godine u određeno vreme plavile obale reke i sušno pustinjsko tle stvarajući od njega veoma plodno zemljište zahvaljujući kojem je u Egiptu uvek bilo dovoljno hrane. Ceo Egipat zavisio je od ove reke – sva voda, hrana, transport. Potreba da se stvaraju i održavaju irigacioni kanali (za navodnjavanje polja) i održava stalni transport rekom bili su neki od osnovnih razloga što je Egipat formirao svoju nacionalnu vladu i time postao prva uređena država u istoriji. Mogućnost neograničenog snabdevanja vodom rezultovala je razvojem države i društva koje je stvorilo velika čuda drevnog Egipta.

LETOVANJE EGIPAT 2021
HURGADA krstarenje nilom 2021

 

 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 949 evra
Doplata za jednokrevetnu sobu je 150 evra.

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: aerodromske takse (oko 51,4 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se pladaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili u poslovnicama ovlašdenih subagenata), avionski prevoz na relaciji Beograd – Hurgada – Beograd (direktan čarter let Air Serbia), smeštaj u hotelu kategorije pet zvezdice u dvokrevetnim sobama, u hotelu AMC Royal 5* ili sličnom, smeštaj na brodu kategorije pet zvezdica, jedan od brodova iz sledede flote: www.extensiongroup.com.eg, tačno ime broda de se znati po osnivanju grupe (3 nodenja u Hurgadi na bazi usluge All Inclusive, 4 nodenja na brodu na bazi punog pansiona), transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma i prema programu, ulaznice za lokalitete prema programu, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: ulaznice na lokalitetima i posete koje nisu navedene kao uključene, međunarodno zdravstveno putno osiguranje.
VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE „KRSTARENJE NILOM“ ● Potrebno je najmanje 20 putnika za realizaciju ovog putovanja. ● Uz blagovremeni upit u poslovnicama agencije , postoji mogudnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz doplatu.

1. dan (subota) BEOGRAD – HURGADA Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela dva sata pre leta za Hurgadu. Direktan čarter let. Dolazak u Hurgadu nakon tri sata leta. Transfer do hotela u Hurgadi, smeštaj. Nodenje.

2. dan (nedelja) HURGADA Doručak. Slobodno vreme u hotelu u Hurgadi. Nodenje

3. dan (ponedeljak) HURGADA – LUKSOR Doručak. Transfer do Luksora (oko 240km). Po dolasku ukrcavanje na brod i smeštaj. Ručak. Poslepodne, obilazak istočne obale Luxora , hramova Karnak i Luksor. Karnak je najpoznatiji i površinski najvedi hram na svetu. Predstavljao je mesto odakle se vladalo Egiptom punih dve hiljade godina, hram gde je nastao kult Boga Amona Ra, verski kult koji je trajao koliko danas postoji i Hrišdanstvo. Obilazak hrama Karnak obuhvata šetnju kroz vreme i istoriju dugu dve hiljade godina. Otvoreno dvorište, hipostilna dvorana, dva obeliska, svetilište, sveto jezero i statua Skarabeja, svetog insekta drevnog Egipta koje se često srede kao simbol na mnogim spisima i zidinama hramova. U nastavaku obilazi se hram Luksor, na čijem ulazu se nalazi obelisk koji je iza sebe ostavio Ramzes II, jedan od najpoznatijih vladara Egipta. Povratak na brod i slobodno vreme za obilazak. Večera. Nodenje.

4. dan (utorak) LUKSOR – EDFU Doručak. Obilazak zapadne obale grada: Kolosi Memnona, dve statue koje predstavljaju simbolični ulaz na Zapadnu obalu Luxora. Dolina kraljeva, mesto gde su sahranjivani faraoni Novog carstva uz posetu najzanimljivijim trenutno otvorenim grobnicama faraona. Obilazak Zapadne obale Luxora zavrsavamo obilaskom pogrebnog hrama kraljice Hatšepsut, jedine dame koja je vladala Egiptom kao faraon. Ovo je jedan od najlepših hramova zbog svoje lokacije i monumentalnosti, a podeljen je u tri dela, od kojih se najbolje očuvani reljefi nalaze na srednjoj terasi kompleksa. Povratak na brod. Ručak. Plovidba do Edfua. Večera. Nodenje.

5. dan (sreda) EDFU – KOMOMBO – ASUAN Doručak. Obilazak hrama u Edfuu, jednog od najbolje očuvanih antičkih spomenika Egipta. Hram je posveden Bogu Horusu, sinu Ozirisa i Izide, a s obzirom da je jedan od retkih hramova kome je krov skoro u potpunosti očuvan u pesku tokom vekova, odiše posebnom i jedinstvenom atmosferom. Povratak na brod. Ručak. Nastavak plovidbe do Kom Omba. Po dolasku poseta istoimenom hramu jedinstvenog položaja na jednom rtu u zalivu Nila. Hram je geometrijski podeljen na dva simetrična dela s obzirom da je jedinstven po tome što je posveden dvojici Bogova: Sobeku, krokodilu i Haroerisu. Nastavak plovidbe do Asuana, grada na istočnoj obali Nila, severno od velike brane. Večera. U toku nodi, polazak na fakultativni izlet u Abu Simbel. Obilazak jedinstvenog monumentalnog hrama Ramzesa drugog, inače uvrštenog na listu svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESKO-a. (Cena izleta: 85 evra za minimum 15 putnika). Nodenje.

6. dan (četvrtak) ASUAN Doručak. Obilazak velike asuanske brane, kamenoloma u kojem se nalazi nedovršeni obelisk, hrama File. Ručak. Slobodno popodne. Večera. Nodenje.

7. dan (petak) ASUAN – HURGADA Doručak. Odjavljivanje sa broda i transfer do hotela u Hurgadi. Smeštaj. Slobodno popodne. Nodenje.

8. dan (subota) HURGADA – BEOGRAD Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Direktan čarter let za Beograd.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA ● Cena putovanja iskazana je u evrima, a pladanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, upladuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje upladuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.● Pladanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor. 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama agencije mogude je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

 

Ocenite aranžman
[Total: 3 Average: 4.7]