Nostalgična tura
Višegrad, Trebinje, Dubrovnik, Mostar, Sarajevo
Aranžman: 29 dec 2018 – 02 jan 2019
Lokacija: Bosna i Hercegovina, Hrvatska
Cena: 139€

 

Trebinje – koliko je lepo, pomalo bajkovito i veoma šarmantno, najbolje se vidi sa brda Crkvine na kojem se nalazi Hercegovačka Gračanica, manastir koji je urađen kao verna kopija istoimenog kosovskog manastira.

Višegrad je grad nobelovca Ive Andrića, poznat zahvaljujući romanu “Na Drini ćuprija”. Grad koji je prepoznatljiv po reci Drini, ribolovcima i drinskoj mladici, drugom po veličini rečnom kanjonu u Evropi i krstarenjima turističkim plovilima.
Dubrovnik je grad poznat po svojoj kulturnoj baštini, stotine godina starim remek-delima renesansne i barokne arhitekture. Biser Jadrana sa bezbroj priča koje čekaju da budu ispričane
Mostar, grad poezije. Gde se susreće sever s jugom i zapad s istokom, grad u kojem reka Neretva vekovima deli kulture i religije, i gde se različitosti i suprotnosti mogu videti i osetiti na svakom uglu.
Sarajevo spada u one gradove čiji je postanak vezan za dolazak Osmanlija, čiji je razvitak i osnovni oblik uslovljen vekovnom osmanlijskom upravom. Gledan ovako sa visine, taj grad nam govori svojim građevinama, baštama i ulicama koje su ispisane i nacrtane na padinama strmih bregova kao na stranicama napola otvorene knjige.

Dan 1
Beograd – Sarajevo
Sastanak grupe u 4.30h . Polazak iz Beograda u 5h. Vožnja autobusom kroz Srbiju preko Šapca prema Sarajevu sa usputnim pauzama radi odmora. Razgledanje grada. Večna vatra, Saraj, Baščaršija, Vjećnica, Inat kuća, Latinska ćuprija, mesto na kom je na Vidovdan 1914. godine Gavrilo Princip izvršio atentat na prestolonaslednika Franca Ferdinanda.Razgledanje Bezistana – prekrivena pijaca u kojoj se nekada prodavala skupocena svila iz Burse. Obilazak Gazi Husref begove džamije iz XVI veka – najstarije, najveće i najlepše džamije u ovom delu Evrope…Odlazak u hotel . Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 2
Sarajevo – Mostar – Trebinje
Doručak. Nastavak puta ka Mostaru. Kulturno istorijska šetnja gradom na Neretvi. Stari grad sa svojim uskim kaldrmisanim ulicama – remek delo islamske arhitekture: Stari most, Kriva ćuprija, Begova džamija su najpoznatiji spomenici grada. Nakon obilaska, slobodno vreme. U popodnevnim časovima nastavak puta ka Trebinju. Smeštaj u hotel. Noćenje.

Dan 3
Trebinje – Nova godina
Doručak. Nakon doručka obilazak Trebinja. Stari grad (Kastel) poseta zanatskim radionicama, Osman pašina i Careva džamija iz 18 veka. Šetnju nastavljamo kroz Gradski park sa mnoštvom spomenika koje je čuveni pesnik Jovan Dučić poklonio svom gradu, obilazak Saborne crkve sa početka 20 veka. U popodnevnim časovima polazak na fakultativni poludnevni izlet (5€). Poseta Hercegovačkoj Gračanici odakle se pruža bajkovit pogled na čitav grad i Arslanagića most,koji je 1574. izgradio Mehmed paša Sokolović.
Nastavak puta u manastir Tvrdoš. Obilazak Manastira i vinskih podruma. Poseta rodnoj kuci sv. Vasilija Ostroškog.Nakon obilaska povratak u hotel.

Uveče, DOČEK NOVE GODINE uz svečanu novogodišnju večeru sa muzikom “uživo” u hotelu Leotar. Noćenje.

Dan 4
Trebinje – Dubrovnik – Trebinje
Nakon kasnijeg doručka poludnevni fakultatativni izlet (10€) izlet za Dubrovnik, grad jedinstvene političke i kulturne istorije, svetski poznate kulturno-spomeničke baštine i lepote.Obilazak grada: Franjevački manastir sa najstarijom apotekom u Evropi, Dominikanski manastir sa Ticijanovom slikom Marije Magdalene, palata Sponza – bivša carinarnica, knežev dvor, Orlandov stub, pravoslavna crkva, ulice Stradun i Prijeko, gradske zidine sa kulama među kojima je najlepša Minčeta. Slobodno vreme.U popodnevnim časovima povratak u Trebinje. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 5
Trebinje – Višegrad – Beograd
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema Višegradu preko nacionalnog parka Sutjeska. Kulturno istorijska šetnja gradom. Poseta čuvenom mostu, koji predstavlja arhitektonsko čudo tog vremena. Fakultativno krstarenje Drinom. Obilazak Andrićgrada koji je nastao kao ideja Emira Kusturice o kamenom srednjovjekovnom gradu inspirisanog delima i likovima nobelovca Ive Andrića. Nastavak puta ka Beogradu. Usputna zadržavanja prema potrebi i radi graničnih formalnosti. Dolazak u Beograd u večernjim časovima. Kraj aranžmana.


U cenu ulazi:
kružna tura autobusom
1 noćenje sa doručkom u hotelu sa 3*
3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 4* Trebinju
svečana novogodišnja večera (piće nije uključeno u cenu)
panoramsko razgledanje Sarajeva, Dubrovnika, Trebinja, Višegrada
vodič
agencijske usluge.

U cenu ne ulazi:
fakultativni program
iza manastirskih vrata – 5€
boravišna taksa – 5€
konzumacija jela i pića u restoranima
putno zdravstveno osiguranje
ulaznice u dvorce, muzeje i crkve
ekstra hotelski troškovi
Polazak
Mesto polaska: Beograd,
Vreme polaska: Beograd u 5h;
Doplata za polazak iz Niša (minimum 15 putnika) : + 2000 dinara

Prevoz
Moderan turistički autobus, video & audio oprema, klima ili minibus (AC/TV).
Raspored sedenja u autobusu je određen redosledom prijave. Ukoliko stranke imaju želju da odaberu sedište, podnose zahtev i uplaćuju dodatnih 1000 din. prilikom prijave za aranžma.

Smeštaj
Sarajevo:
HOTEL 3*: Lokacija: širi centar grada
Dužina boravka: 1 noćenje
Usluga: Noćenje sa doručkom (švedski sto)
Trebinje:
HOTEL Leotar 4*: Lokacija: centar grada
Dužina boravka: 3 noćenja
Usluga: Noćenje sa doručkom (švedski sto)

Popusti za decu
Deca do 6 godina u pratnji dve odrasle osobe: – 50% (imaju mesto u autobusu, dele ležaj).
Za dete od 6 – 12 godina u pratnji dve odrasle osobe: -30% (ima ležaj i mesto u autobusu).

Ocenite aranžman
[Total: 0 Average: 0]