Nova Godina 2020

Nostalgična tura
Višegrad, Trebinje, Dubrovnik, Mostar, Sarajevo
Aranžman: 29 dec 2019 – 02 jan 2020
Lokacija: Bosna i Hercegovina, Hrvatska
Cena: 159€first minute : 139€

Poseta delovima zemlje koje više nema. Prošetajmo opet dubrovačkim Stradunom i sarajevskom Bas-čaršijom, pređimo preko kamenog mostarskog mosta… Za boravak ovog vikenda smo odabrali slikovito Trebinje kojeg farmaceuti, zbog njegovog lekovitog bilja na obližnjim padinama, nazvaše “besplatna apoteka“.

Trebinje – Grad sunca i platina, smešten ispod planine Leotar u dolini reke Trebišnjice, koja protiče kroz sam grad. Bajkovit grad je kroz istoriju bio kulturni i duhovni centar Istočne Hercegovine. Staro istorijsko jezgro i obližnji nekada utvrđeni gradovi nam govore o bogatoj i burnoj prošlosti, a obližnji manastiri o njegovoj duhovnosti.

Rekli su o Trebinju:
Farmakolozi – Besplatna apoteka
Slikari – Sve je gotovo – samo da se urami
Pesnici – Pesnička gubernija
Višegrad je grad nobelovca Ive Andrića, poznat zahvaljujući romanu “Na Drini ćuprija”. Grad koji je prepoznatljiv po reci Drini, ribolovcima i drinskoj mladici, drugom po veličini rečnom kanjonu u Evropi i krstarenjima turističkim plovilima.
Dubrovnik je grad poznat po svojoj kulturnoj baštini, stotine godina starim remek-delima renesansne i barokne arhitekture. Biser Jadrana sa bezbroj priča koje čekaju da budu ispričane
Mostar, grad poezije. Gde se susreće sever s jugom i zapad s istokom, grad u kojem reka Neretva vekovima deli kulture i religije, i gde se različitosti i suprotnosti mogu videti i osetiti na svakom uglu.
Sarajevo spada u one gradove čiji je postanak vezan za dolazak Osmanlija, čiji je razvitak i osnovni oblik uslovljen vekovnom osmanlijskom upravom. Gledan ovako sa visine, taj grad nam govori svojim građevinama, baštama i ulicama koje su ispisane i nacrtane na padinama strmih bregova kao na stranicama napola otvorene knjige.

Dan 1
Beograd – Višegrad – Trebinje
Sastanak grupe u 5.30h na parkingu. Polazak iz Beograda u 6h. Vožnja prema Višegradu, preko Čačka, Mokre Gore, Užica… Usputna zadržavanja prema potrebi i radi graničnih formalnosti. Dolazak u Višegrad oko podneva.

Kulturno istorijska šetnja gradom. Obilazak Andrićgrada koji je nastao kao ideja Emira Kusturice o kamenom srednjovjekovnom gradu inspirisanog delima i likovima nobelovca Ive Andrića.
Poseta čuvenom mostu, koji predstavlja arhitektonsko čudo tog vremena.

Nastavak puta ka Trebinju preko nacionalnog parka Sutjeska. Dolazak u Trebinje oko 19h. Smeštaj u hotel. Noćenje.

Dan 2
Trebinje – Dubrovnik – Trebinje
Doručak. Nakon doručka obilazak Trebinja. Stari grad (Kastel) poseta zanatskim radionicama, Osman pašina i Careva džamija iz 18 veka. Šetnju nastavljamo kroz Gradski park sa mnoštvom spomenika koje je čuveni pesnik Jovan Dučić poklonio svom gradu, obilazak Saborne crkve sa početka 20 veka.

U ranim popodnevnim satima polazak na poludnevni fakultativni izlet u Dubrovnik (ulazi u cenu aranžmana), grad jedinstvene političke i kulturne istorije, svetski poznate kulturno-spomeničke baštine i lepote
Obilazak grada: Franjevački manastir sa najstarijom apotekom u Evropi, Dominikanski manastir sa Ticijanovom slikom Marije Magdalene, palata Sponza – bivša carinarnica, knežev dvor, Orlandov stub, pravoslavna crkva, ulice Stradun i Prijeko, gradske zidine sa kulama među kojima je najlepša Minčeta. Slobodno vreme.

Povratak u hotel u Trebinje. Noćenje.

Dan 3
Trebinje – doček Nove 2020. godine
Doručak. Slobodno vreme za individualno upoznavanje grada na Trebešnjici i pripremu za doček Nove godine.

21h Svečana novogodišnja večera – uključena u cenu aranžmana. Noćenje.

Dan 4
Doručak. U kasnim prepodnevnim časovima polazak na fakultativni izlet – Iza manastirskih zidina (Hercegovačka Gračanica i manastir Tvrdoš) – 5€

Poseta Hercegovačkoj Gračanici odakle se pruža bajkovit pogled na čitav grad.
Odlazak do sela Mrkonjići smeštenog u vrletima Popovog polja i poseta rodnoj kući Vasilija Ostroškog. Nastavak puta u manastir Tvrdoš. Obilazak Manastira. Nakon razgledanja povratak u Trebinje. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

Dan 5
Trebinje – Mostar – Sarajevo – Beograd
Doručak. Napuštanje hotela u 8h. Put do Mostara u trajanju od oko 2h. Kulturno istorijska šetnja gradom na Neretvi. Stari grad sa svojim uskim kaldrmisanim ulicama – remek delo islamske arhitekture: Stari most, Kriva ćuprija, Begova džamija su najpoznatiji spomenici grada. Nakon obilaska, slobodno vreme
U ranim popodnevnim satima nastavak puta za Sarajevo.

Razgledanje grada. Večna vatra, Saraj, Baščaršija, Vjećnica, Inat kuća, Latinska ćuprija, mesto na kom je na Vidovdan 1914. godine Gavrilo Princip izvršio atentat na prestolonaslednika Franca Ferdinanda.
Razgledanje Bezistana – prekrivena pijaca u kojoj se nekada prodavala skupocena svila iz Burse. Obilazak Gazi Husref begove džamije iz XVI veka – najstarije, najveće i najlepše džamije u ovom delu Evrope…

Polazak za Beograd u popodnevnim časovima. Vožnja preko Loznice i Šapca. Očekivani dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj aranžmana


U cenu ulazi:
kružna tura autobusom
4 noćenja sa doručkom u hotelu Leotar u Trebinju
izlet u Dubrovnik
svečana novogodišnja večera
panoramsko razgledanje Višegrada, Trebinja, Mostara i Sarajeva
vodič
agencijske usluge.

U cenu ne ulazi:
boravišna taksa (1€ po danu po osobi)
fakultativni izlet – Iza manastirskih zidina
konzumacija jela i pića u restoranima
putno zdravstveno osiguranje
ulaznice u dvorce, muzeje i crkve
ekstra hotelski troškovi

Polazak
Mesto polaska: Beograd
Vreme polaska: Beograd u 6h;
Doplata za polazak iz Niša (minimum 15 putnika) : + 2000 din
Prevoz
Moderan turistički autobus, video & audio oprema, klima ili minibus (AC/TV).
Raspored sedenja u autobusu je određen redosledom prijave. Ukoliko stranke imaju želju da odaberu sedište, podnose zahtev i uplaćuju dodatnih 1000 din. prilikom prijave za aranžma.

Smeštaj
HOTEL Leotar 4 *: Lokacija: centar grada
Dužina boravka: 4 noćenja
Usluga: Noćenje sa doručkom – švedski sto

 

Popusti za decu
Deca do 6 godina u pratnji dve odrasle osobe: – 50% (imaju mesto u autobusu, dele ležaj).
Za dete od 6 – 12 godina u pratnji dve odrasle osobe: -30% (ima ležaj i mesto u autobusu).

Plaćanje
Cene su po osobi. Doplata za 1/1 sobu : +60% cene aranžmana. Ostale informacije podleže standardnim načinima plaćanja.
Svi aranžmani, osim onih za koje je posebno naznačen način plaćanja podležu sledećim uslovima:

Plaćanje je isključivo dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
Prilikom rezervacije najmanje se uplaćuje 30% od aranžmana, a ostatak najkasnije 14 dana pre polaska na put.
U našim prostorijama postoji mogućnost plaćanja u ratama do polaska u gotovini, karticama banaka (Visa, Master, Maestro, Dina), kao i kreditnom karticom banke Intesa do 6 mesečnih rata.
Aranžman je moguće platiti čekovima građana na više mesečnih rata (1 rata: 30%, preostali deo se uvećava za 10% i deli na jednake mesečne rate zaključno sa 15. 12. 2019. godine). Čekovi se deponuju prilikom rezervacije.

 

 

 

Ocenite aranžman
[Total: 2 Average: 5]