Ohrid Dan Žena, Osmi mart 2021

Ohrid – 8.mart
4 DANA (2 noćenja) TERMIN: 5.03 – 8.03.2021.

 

Pre 2400 godina Ohrid je bio poznat pod imenom Lihindos, što u prevodu znači Božanska svetlost, dok današnji, ne tako spektakularan, naziv Ohrid potiče od slovenske reči “o hrid”, prema položaju grada koji zapravo leži na hridi koja se uzdiže iznad Ohridskog jezera. Ohridsko jezero, poznatije kao “makedonsko slatkovodno more” i “muzej živih fosila” je jezero koje je nastalo pre nekoliko miliona godina tektonskim pomeranjem zemljišta. Pored zanimljive istorije i prelepih crkava ovo mesto je centar zabave zbog čega smo ga i odabrali za novogodišnje putovanje.

 

Program putovanja:

05.03.2021. (prvi dan) – Okupljanje putnika u večernjim časovima na parkingu kod Lokomotive u Novom Sadu, na parkingu kod Sajma u Beogradu ili parking kod Tempa u Nišu. Vožnja preko Srbije i Makedonije sa usputnim pauzama radi odmora, osveženja i regulisanja carinskih i graničnih formalnosti.

06.03.2021. (drugi dan) – Dolazak na Ohrid i smeštanje u sobe. Obilazak grada: Radionica hartije, crkva Sv.Sofije, crkva Sv.Jovana Kanea, Plaošnik, rano hrišćanska bazilika, crkva Sv.Klimenta i Pantelejmona, Samuilova tvrđava, crkva Sv.Bogorodice Perivleptos, antički amfiteatar itd. Fakultativno krstarenje Ohridskim jezerom. Povratak u smeštaj i spremanje za žurku. Noćenje.

07.03.2021. (treći dan) – Fakultativni obilazak manastira Sv.Naum i Biljaninih Izvora. Posmatraćete ušće Crnog Drima u Ohridsko jezero, uživaćete u legendi o vili Jezerki i Biljaninim suzama, čućete otkucaje srca iz kovčega Sv.Nauma, probaćete lekovitu vodu u vrtu crkve Sv.Petke, kupićete najlepše suvenire ukrašene ohridskim biserima. Noćenje.

08.03.2021. (četvrti dan) – Napuštanje smeštaja i polazak za Srbiju u prepodnevnim časovima (oko 11:00h). Obilazak Skoplja: Dušanov most na Vardaru, tvrđava Kale, Mustafa-Pašina Džamija, Stari Bazar. Polazak za Niš/Beograd/Novi Sad u poslepodnevnim časovima. Dolazak u Niš/Beograd/Novi Sad posle ponoći

Cena aranžmana obuhvata:
1. Prevoz na relacijama prema programu autobusima visoke turističke kategorije (audio, video, A/C, tv/dvd),
2. 2 noćenja u smeštaju iz tabele,
3. Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana,
4. Organizacioni i drugi troškovi agencije.

Cena aranžmana ne obuhvata:
1. Boravišnu taksu – 1€ po noći (plaća se u agenciji),
2. Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje 700rsd (Osigurana suma 30.000 evra, Triglav osiguranje),
3. Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje sa doplatom za COVID-19 950rsd (Osigurana suma 5000 eur, Triglav)
4. Fakultativne troškove (Obilazak manastira Sveti Naum i Biljaninih izvora, krstarenje Ohridskim jezerom)
5. Individualne troškove putnika.

Polazak iz Novog Sada će biti realizovan ako bude min 15 osoba.

NAČIN PLAĆANJA:
1. Gotovinsko plaćanje: depozit 2000RSD prilikom rezervacije, ostatak najkasnije do 1.marta 2021.godine
2. Čekovi građana: mogućnost plaćanja u 5 rata do 1.maja 2021. godine.
3. Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije koja mora biti realizovana do 7 dana od datuma izdavanja.

Rok za prijavljivanja je 5 dana predpolazak na putovanje. Aranžman je rađen na bazi minimum 40 prijavljenihputnika.
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.

OPIS SMEŠTAJA:

Vila Filand 

Vila Filand se nalazi na oko 50 metara od jezera i na par minuta hoda od centra Ohrida. Vila je luksuzno opremljena. Poseduje kuhinju, tv lcd, wi fi, i jos mnogo toga.
Vila Aqva Blue 3*
Vila se nalazi na keju i par minuta hoda do centralnog trga. Vila poseduje cetvorokrevetne apartmane, kuhinju, kupatilo, grejanje, LCD TV

Vila Mise 
Objekat Villa Mishe nalazi se na 1,9 km od plaže Saraište i nudi vrt, terasu i klimatizovani smeštaj sa balkonom i besplatnim WiFi internetom.Sve smeštajne jedinice sadrže prostor za sedenje, flat-screen TV sa kablovskim kanalima i sopstveno kupatilo sa fenom za kosu i tušem. Frižider i kuvalo takođe su na raspolaganju.

Apartmani Di mar
Apartmani Dimar nude smeštaj za samostalan boravak u centru Ohrida. Besplatan bežični internet je dostupan u svim sobama. U okviru objekta na raspolaganju vam je besplatan parking. Svi klimatizovani apartmani obuhvataju balkon sa pogledom na jezero i grad. Pored toga sadrže prostor za sedenje i TV sa kablovskim kanalima. Gostima je takođe na raspolaganju čajna kuhinja sa posuđem, električnim kuvalom, mikrotalasnom pećnicom i frižiderom.Apartmani Dimar se nalaze na 14 minuta hoda od Antičkog teatra u Ohridu i na 19 minuta hoda od Samuilove tvrđave. Aerodrom Ohrid je udaljen 13 km.Prema nezavisnim recenzijama, naši gosti obožavaju ovaj deo destinacije Ohrid.Parovima se posebno svidela lokacija – ocenili su je sa 10,0 za boravak udvoje

Vila Biser 
Vila Biser nudi nov, moderan smeštaj u blizini jezera, ali u neprometnoj ulici, tako da je pogodan kako za porodične ljude, tako i za mlade kojima je centar Ohrida na samo nekoliko minuta pešačenja. Vila poseduje 4 dvokrevetna studija,opremljene SAT/TV,mini kuhinjom, zasebnim kupatilom sa tuš kabinom i terasom. Parking je obezbeđen. U blizini su prelepe plaže, gradsko šetalište, Internet kafe, restorani


.
UPOZORENJE: Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima kako na polasku, tako i u toku trajanja aranžmana i boravka na destinaciji. Organizator putovanja ne može snositi odgovornost u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađe, tuče…) već je to u isključivoj nadležnosti lokalnih policijskih organa, kojima se u ovom slučaju treba odmah obratiti.

[/vc_column]

 COVID-19 GARANCIJA obuhvata sledeće slučajeve u kojima se putnicima vraća 100% sredstava:
1. U slučaju da je putnik zaražen virusom Covid-19 najkasnije 48h pre polaska. Ostalim putnicima sa ugovora može da se vrati 100% uplaćenih sredstava ili ukoliko žele da putuju mogu da doplate za drugu smeštajnu jedinicu sa manjim brojem kreveta u istoj kategoriji smeštaja.
2. U slučaju da je putnik u karantinu zbog zaraze virusuom Covid-19 i da iz njega neće izaći pre polaska na putovanje. Ostalim putnicima sa ugovora može da se vrati 100% uplaćenih sredstava ili ukoliko žele da putuju mogu da doplate za drugu smeštajnu jedinicu sa manjim brojem kreveta u istoj kategoriji smeštaja.
3. U slučaju da Vlada Republike Srbije zabrani da se putuje u inostranstvo tj. ukoliko dođe do zaključavanja naših granica.
4. U slučaju da dođe do pokrajinskog, regionalnog ili gradskog zaključavanja određenih delova Republike Srbije.
5. U slučaju da se pre odlaska na put odredi obavezni karantin za sve purnike koji se vraćaju iz zemlje u koju se putuje.
6. U slučaju da zemlja u koju se putuje ili zemlja tranzita uvede obavezan negativan PCR test ili drugu obavezu putnika koja iziskuje povećanje troškova nakon njihove prijave za putovanje.

 

 

Ocenite aranžman
[Total: 7 Average: 5]