OHRID & VINARIJA „TIKVEŠ“
12.11 – 14.11.2020.

 

Prvi dan 12.11.2020. NIŠ – OHRID
Sastanak grupe u 01:00h u Nišu na parkingu kod “Roda” centra. Sledi putovanje autoputem preko Leskovca i Vranja do graničnog prelaza Preševo. Nakon obavljanja graničnih formalnosti nastavak puta preko Skoplja i Kičeva do Ohrida. Dolazak u Ohrid u jutarnjim satima. Odlazak do smeštaja. Sledi fakultativni obilazak istorijskog dela Ohrida poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima: crkva Sv. Sofija iz XI veka, crkva Sv. Bogorodica Perivlepte (Sv. Kliment), izgrađena 1295. god. na vrhu starog grada, Rimski teatar. Obilazak crkve Sv. Jovana Bogoslova Kanea, Obilazak stare čaršije, obilazak radnje za proizvodnju papirusa. Slobodno vreme u gradu za šoping, šetnju… Noćenje.

Drugi dan 13.11.2020. OHRID-SV. NAUM
Slobodno vreme u gradu ili fakultativni polazak u 10:00h za Sveti Naum. Obilazimo i čuveni muzej na vodi “Zaliv na Koskite”. Ovo veliko arheološko bogatstvo je otkriveno u periodu između 1997. i 2005. godine, kada su ronioci na dnu Ohridskog jezera pronašli 6.000 stubova koji su činili osnovu za neolitsko naselje koje je bilo na ovom mestu. Nastavak putovanja ka Sv. Naumu. Vožnja pored jezera. Dolazak na Sv. Naum. Obilazak manastira iz X veka. Videćemo i mesto gde se Crni Drim uliva u Ohridsko jezero. Mogućnost odlaska čamcima do izvorišta Crnog Drima. Slobodno vreme za uživanje i razgledanje prelepog Sv. Nauma. U popodnevnim časovima povratak u Ohrid. Slobodno vreme. Noćenje.

Treći dan 14.11.2020. OHRID-BITOLJ-KAVADARCI-NIŠ
Napuštanje soba i u 08:00h polazak ka Bitolju. Dolazak u Bitolj. Pauza za kafu i osveženje. Nastavak putovanja ka Kruševu. Kruševo je i mesto gde je rođen, a ujedno i mesto gde počiva čuveni pevač Toše Proeski. Individualni obilazak spomen kuće koja je posvećena poznatom pevaču. Nastavak putovanja preko Prilepa do Kavadarca. U Kavadarcima fakultativno obilazimo vinariju “Tikveš” uz degustaciju vina. Nakon obilaska vinarije put nastavljamo autoputem ka Srbiji uz usputne pauze zbog osveženja i graničnih formalnosti. Dolazak u Niš u kasnim večernjim satima. Transfer do ostalih gradova u Srbiji. Kraj programa.

*Promo cena aranžmana po osobi 6.500 rsd

Redovna cena aranžmana po osobi 7.500 rsd

promo cena važi do popune kapaciteta

U CENU JE URAČUNATO:
Prevoz autobusom ili minibusom sa (20 mesta) visoke turističke klase na navedenoj relaciji.
Smeštaj u Ohridu u privatnom smeštaju, u 1/2, 1/3 i 1/4 sobama. Na bazi 2 (dva) noćenja.
Troškovi organizacije i vođstvo puta.

U CENU NIJE URAČUNATO:
Obavezno putno međunarodno zdravstveno osiguranje, u ovom slučaju “Generali” po ceni od – 428 rsd.
Obilazak vinarije “Tikveš” i degustacija vina uz meze – 15€
Fakultativni izleti:
Obilazak starog grada Ohrida (5€), obilazak Svetog Nauma (15€) sa ulaznicom za muzej na vodi i ulaznicom za manastir.
Ulaznice za ostale lokalitete, crkve i muzeje.
Ostali troškovi koji nisu predviđeni programom.
Doplata za 1/1 sobu – 3.000 rsd

DOPLATE ZA POLAZAK IZ DRUGIH GRAGOVA:
· Doplata za polazak iz Beograda (autoput Beograd – Niš) – 3.000 rsd (minimum 10 putnika)
· Doplata za polazak iz Zaječara i Bora – 2.500 rsd (minimum 4 putnika)

NAČIN PLAĆANJA:
· Prilikom rezervacije 40%, ostatak 10 dana pre puta
· Prilikom rezervacije 40%, ostatak čekovima ili administrativnom zabranom do 15.12.2020.

OPIS SMEŠTAJA:
U pitanju je privatni kategorisani smeštaj u Ohridu. Sve sobe poseduju, sopstveno kupatilo, TV, toalet. Smeštaj se nalazi na samo 5 min laganog hoda od centra grada, odnosno od gradske pijace. Svim gostima je na raspolaganju zajednička kuhinja i veliko dvorište

Ocenite aranžman
[Total: 1 Average: 5]