Sarajevo Dan Žena,8.Mart, Sarajevo Proleće 2021

JEL’ SARAJEVO GDE JE NEKAD BILO

SARAJEVO

Višegrad – Sarajevo

05.03/07.03.2021

Zaplovite u priče, romantiku i mirise. Mirise Sarajeva, Šehera. Grada “koji i dotrajava i umire i u isto vreme se rađa i preobražava”. Grada meraka. Grada pjesme i muzike, rokenrola i sevdaha. Istorije. Najsrećnijeg i najtužnijeg grada. Proverite: jel Sarajevo gdje je nekad bilo?

4 DANA 2 NOĆI – AUTOBUSOM 

Paket aranžman – prevoz, smeštaj i panoramska razgledanja

Sarajevo, grad u kojem se po mnogima sudaraju, dodiruju i spajaju Istok i Zapad, ne samo kao strane sveta već i civilizacijski što se jasno vidi i kroz arhitekturu ovog grada na obali Miljacke. Grad sevdaha, ukusne hrane i bosanske kafe.

 

JEDINSTVENA CENA ARANŽMANA PO OSOBI: 89 €

U jedinstvenu cenu aranžmana je uključeno:
Prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji;
Smeštaj u hotelu u Sarajevu na bazi 2 noćenja sa doručkom- Hotel Holiday 4*
Pratnja i tumačenja turističkog vodiča.

U jedinstvenu cenu aranžmana nije uključeno:
Individualni troškovi;
Ulaznica za Vrelo Bosne (1eur);
Putno zdravstveno osiguranje.

Popusti i doplate:

– Deca 2 do 6 god (u pratnji dve odrasle osobe): plaća 50%

– Sopstveni prevoz, umanjenje: 25 eur

– Doplata za 1/1 sobu: 50%

 

1.dan 05.03.2021

Polazak autobusa sa dogovorenog mesta iz Niša u 5h. Vožnja preko Mokre Gore sa pauzom po potrebi. Dolazak u Višegrad oko podneva. Obilazak rodnog grada Ive Andrića u pratnji lokalnog vodiča. Šetnja čuvenim mostom Mehmed paše Sokolovića (Na Drini ćuprija), sagrađenog od 1571. do 1577, koji je pod zaštitu UNESCO-a stavljen 2007. godine, kao spomenik izuzetne univerzalne vrednosti za čitavo čovečanstvo. Obilazak spomenika Ive Andrića i Andrić grada. Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju. U dogovoreno vreme polazak za Sarajevo. Dolazak u Sarajevo u večernjim satima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

2. dan 06.03.2021

Doručak. Nakon doručka odlazak u razgledanje grada u pratnji vodiča: na početku ovog izleta idemo autobusom do Vrela Bosne i uživamo u ovoj prelepoj prirodnoj celini i parku, a zatim idemo u panoramsku vožnju autobusom i na kraju nastavljamo peške: Baščaršija: do čuvenog Sebilja – česme, šetnja ulicom Sarači uz razgledanje Morića Hana – najstarije sačuvane gostionice na Baščaršiji. Razgledanje Bezistana – prekrivene pijace u kojoj se nekada prodavala skupocena svila iz Burse. Obilazak Gazi Husref begove džamije iz XVI veka – najstarija, najveća i najlepša džamija u ovom delu Evrope, razgledanje mezarja i šadrvana kraj džamija kao i čuvene Kuršumlije medrese posvećene begovoj majci Seldžuci. Razgledanje Sahat kule i Kazandžiluka. Odlazak do glavne pešačke zone gde se nalaze katedrala i srpska Saborna crkva. Put će nas dovesti do Miljacke gde ćemo pogledati Latinsku ćupriju, mesto na kom je na Vidovdan 1914. godine Gavrilo Princip izvršio atentat na princa Franca Ferdinanda što je ujedno značilo i početak Prvog svetskog rata. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan 07.03.2021
Doručak. Pakovanje stvari u autobus. Slobodno prepodne u Sarajevu. U poslepodnevnim satima, polazak grupe za Niš. Vožnja preko Višegrada, Užica, Čačka do Niša sa usputnim zadržavanjima radi pause i graničnih formalnosti. Dolazak u Niš u kasnim večernjim satima. Kraj programa.

Način plaćanja:
– 40% prilikom rezervacije, ostatak 7 dana pre polaska;

– 40% prilikom rezervacije, ostatak na 3 jednake mesečne rate;

– Platnim i kreditnim karticama VISA; AMEX; DINA; MASTER

*Ovaj aranžman je COVID SAFE aranžman.*Način organizacije rada u hotelu i posluživanja hrane zavisiće od trenutnih mera zaštite od virusa COVID-19 i nisu u nadležnosti agencije i organizacije putovanja.

Mogućnost sakupljana putnika na usputnim stanicama

OPIS SMEŠTAJA 
Hotel Holiday 4* nalazi se u centru Sarajeva, na oko 15 minuta šetnje do Baščaršije, hotel je otvoren 1984. godine za XIV Zimske olimpijske igre Sarajevo i od tada je, kao svedok novije istorije Bosne i Hercegovine, postao nezaobilazno mesto za poslovne putnike i turiste, hotel je renoviran 2017. godine. U okviru hotela na raspolaganju su restoran, kockarnica, spa centar sa saunama (uz doplatu), zatvorenim bazenom. U celom objektu dostupan je besplatni WiFi. Hotel se prostire na deset spratova sa ukupno 380 smeštajnih jedinica. Sve hotelske sobe su klimatizovane sa TV i mini barom (uz doplatu), TWC sa fenom za kosu, internetom (ograničene brzine). Usluga: noćenje sa doručkom na bazi švedskog stola https://www.hoteleuropegroup.ba/ba/holiday

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Licenca 09/2020;

Organizator  poseduje garanciju putovanja za slučaj insolventnosti i naknade štete br. 470000045718 osiguravajuće kompanije „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD kao i depozit u visini od 2.500 €, na računu HALK banke, MB 07601093. Garancijom putovanja za slučaj insolventnosti se obezbeđuju 1) troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u zemlji ili inostranstvu, u mesto polaska; 2) potraživanja uplaćenih sredstava putnika po osnovu ugovora o turističkom putovanju, koje organizator putovanja nije realizovao; 3) potraživanja uplaćenih sredstava putnika, u slučaju otkaza putovanja od strane putnika, u skladu sa opštim uslovima putovanja;4) potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih programom putovanja. Garancijom putovanja radi naknade štete se obezbeđuje naknada štete koja je prouzrokovana putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja i to naknada:1) za potraživanja uplaćenih sredstava putnika po osnovu ugovora o turističkom putovanju, koje organizator putovanja nije realizovao; 2) za potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih programom putovanja. Realan iznos potraživanja po korisniku garancije putovanja može biti srazmerno snižen u slučaju da iznos potraživanja svih korisnikagarancije, prekoračuje ugovoren ukupan limit pokrića Garancija putovanja aktivira se u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja pisanim putem ili telegramom na „TRIGLAV OSIGURANJE ADO BEOGRAD” ul. Milutina Milankovica 7a, Novi Beograd na tel +381 11 33 05 100 ili na e mail office@triglav.rs Potrebno je da putnik navede broj ugovora i mesto putovanja, imena putnika, adresu ili broj telefona preko kojih ih osiguravač može kontaktirati kao i sve podatke i dokaze koji su potrebni za utvrđivanje uzroka, obima i visine štete. Potpisivanjem ugovora o putovanju, putnik potvrdjuje da su mu uručeni opšti i posebni i uslovi TRIGLAV OSIGURANJA, potvrda o garanciji putovanja pod rednim brojem ugovora o putovanju, i daiste u celosti prihvata, kao i da je upoznat sa drugim vidovima osiguranja koje ovaj osiguravač nudi, i to putnim osiguranjem u drugačijem obimu, osiguranja od otkaza ili prekida turističkog putovanja, osiguranjem prtljaga u drugačijem obimu, kao i drugim vidovima osiguranja.

 

 

 

Ocenite aranžman
[Total: 4 Average: 5]