Segedin
Doček Nove godine
5 dana – 4 noćenja
Aranžman: 29 dec 2018 – 02 jan 2018

Segedin se nalazi na ušću reke Mureš u Tisu nedaleko od Subotice. Prostire se duž obe obale Tise i najveći je grad na ovoj evropskoj reci. Grad je bio naseljen jos u antičko vreme a predpostavlja se da je Atila – Bič Božji, vodja Huna imao sedište negde na ovom području. Godine 1879 Segedin je zadesila velika poplava, koja je potpuno uništila grad. Godinu dana kasnije ukazom Franca Jozefa, austougarskog cara počela je gradnja novog Segedina koji je zadržao svoj današnji izgled.
Grad sunca
Segedin je uređeni evropski grad popločanih trgova i prelepih građevina, ima više turističkih atrakcija nego mnogi drugi u regionu. Najpoznatije znamenitosti grada su: Univerzitet, Katedrala, Pravoslavna crkva, Gradsko pozorište. Poznat je po svojim termalnim izvorima, a izgradnjom vodenog parka “Akvapolis” 2010 g. Segedin je dobio jos jednu turističku atrakciju.

Dan 1
Beograd – Segedin
Polazak iz Beograda u 5h. Dnevni transfer sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti. Dolazak u Segedin oko 11h. Panoramsko razgledanje grada sa vodičem (Sečenji glavni trg, Zavetna crkva, Srpska pravoslavna crkva Svetog Nikole, gradsko pozorište, Klauzal trg, Sečenji trg…). Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
Dan 2
Segedin
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Predlažemo posetu Akva parku (ulaznica uključena u cenu aranžmana) ili nekom od tržnih centara u gradu (Arkad, Tesco).
Dan 3
Pečuj
Doručak. Nakon doručka odlazak na izlet za Pečuj. Dolazak u Pečuj. Obilazak grada sa vodičem: Glavni trg – Gazi Kasim džamija, statua Sibinjanin Janka na konju, statua Trojice, bunar Zsolnay, crkva Fatebenefratelli, Gradska kuća, muzej Janusa Panoniusa, crkva Sveti Bertalan, Katedrala, Magasaz – najviša zgrada u Pečuju, ali i u Mađarskoj. Sagrađena je 1976. godine, kao stambena zgrada, ali je i dan danas nenaseljena (zbog greške koje su opasne za život), pa je samim tim najviši objekat van upotrebe u centralnoj Evropi. Magasaz je visok 84 m i ima 25 spratova, Cella Septichora, kapela sa sedam horova i apsida, izgrađena je krajem 4. veka i najpoznatija je kasnoantička/ranohrišćanska nekropola, zatim turističa atrakcija Ljubavne brave…
Slobodno vreme u gradu. U popodnevnim časovima povratak za Segedin.

Uveče priprema za doček Nove godine na trgu ili u nekom od lokalnih restorana (fakultativno – 50€).

Doček Nove godine! Noćenje.

Dan 4
Budimpešta
Doručak. Celodnevni izlet za Budimpeštu (ulazi u cenu aranžmana). Dolazak u Budimpeštu oko 12:00. Panoramsko razgledanje grada: Citadela (fotostop), Trg heroja (foto-top), Andraši bulevar, Opera, Parlament (foto-stop), Lančani most, Budimsko brdo (1 sat pauze), crkva Matije Korvina i Ribarske kule (oko 3 sata). Slobodno popodne za šetnju po prelepoj ulici Vaci.
Povratak za Segedin. Noćenje.

Dan 5
Segedin
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za posetu nekom od tržnih centara u gradu (Arcad, Tesco). Povratak za Beograd, gde uz osmeh na licu planiramo sledeće putovanje..

Cena aranžmana: 149€
polazak: 29. decembar

U cenu ulazi:
Autobuski prevoz
4 noćenja/doručak u hotelu sa 4* u Segedinu
panoramsko razgledanje Segedina
panoramsko razgledanje Budimpešte
panoramsko razgledanje Pečuja
ulaznica za Aqua park
vodič
agencijske usluge.

U cenu ne ulazi:
konzumacija jela i pića u restoranima
putno zdravstveno osiguranje
ulaznice u muzeje i crkve
ekstra hotelski troškovi

Polazak
Mesto polaska: Beograd, Novi Sad (parking kod lokomotive)
Vreme polaska: Beograd u 5h; Novi Sad u 6.10h.
Doplata za polazak iz Niša (minimum 15 putnika) : + 2000 dinara
Prevoz
Moderan turistički autobus, video & audio oprema, klima ili minibus (AC/TV).
Raspored sedenja u autobusu je određen redosledom prijave. Ukoliko stranke imaju želju da odaberu sedište, podnose zahtev i uplaćuju dodatnih 1000 din. prilikom prijave za aranžma.

Smeštaj
HOTEL NOVOTEL 4* Lokacija: centar Segedina, na obali Tise.
Sobe: 1 / 2, 1/3 , family room , TV, minibar, telefon.
Ostali sadržaji: restoran, bar, sauna, solarium,parking.
Usluga: doručak – švedski sto
Putno osiguranje
Medjunarodno putno zdravstveno osiguranje nije uključeno u cenu.

Popusti za decu
Deca do 16 godina u pratnji dve odrasle osobe: plaćaju aranžman 50 €.

Način plaćanja
Cene su po osobi. Doplata za 1/1 sobu : + 65€. Aranžman se uplaćuje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke Intesa na dan uplate. Prilikom rezervacije najmanje se uplaćuje 40 % od aranžmana, a ostatak 14 dana pre polaska na put. Mogućnost plaćanja karticama banaka (Visa, Master, Maestro, Dina), kreditna kartica banke Intesa do 6 mesečnih rata, čekovima gradjana do polaska na put.

Ocenite aranžman
[Total: 0 Average: 0]