Nova Godina 2020

T R E B I NJ E – D U B R O V N I K – M O S T A R
NOVA GODINA

Autobusom 5 dana – 2 noći
Termin putovanja: 30.12.2019.-03.01.2020.

 

Trebinje je grad i opština u Republici Srpskoj (BiH). Smešten je ispod planine Leotar, na obodu Trebinjskog polja. Kroz grad protiče reka Trebišnjica. Od mora je udaljeno oko 25km (putem do Dubrovnika). Za Trebinje se kaže da je grad sunca i platana. Smatra se jednim od najlepših gradova Bosne i Hercegovine. Ekonomski je i kulturni centar regije Istočne Hercegovine.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, PONEDELJAK 30.12.2019. BEOGRAD
Polazak iz Beograda oko 23:30h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice preko puta hotela Mr. President (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje). Vožnja kroz Srbiju, pored Čačka i Užica sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN, UTORAK 31.12.2019. TREBINJE – NOVOGODIŠNJA VEČERA U NACIONALNOM RESTORANU (fakultativno) ili DUBROVNIK (fakultativno)
Nastavak putovanja za Trebinje, pored Foče i Gacka. Po dolasku u Trebinje, u prepodnevnim časovima, upoznavanje sa gradom uz laganu šetnju. Pored reke Trebišnjice, jedne od najvećih ponornica u Evropi, dolazimo u muzej Hercegovine čiji simbol predstavlja “Etno kuća” sa svojim sadržajima i arheološkom postavkom. Laganom šetnjom prolazimo kroz uske ulice starog grada gde ćemo posetiti Sat kulu, gradske zidine sa trgovima. Prolazimo kroz gradska vrata (tunel) koja povezuju Stari grad sa ostalim delom grada. Dolazimo na “Trg Pesnika” gde se možemo fotografisati sa drvećem starim preko 115 godina tj. platanima, koji predstavljaju simbol grada i osvežiti se na jednoj od kamenih fontana. Na trgu smo u prilici videti poklone pesnika Jovana Dučića svom gradu (Jelena Anžujska, Njegoševa bista, lavovi na ulazu u park). Smeštaj u hotel oko 15h. Mogućnost fakultativnog izleta do manastira Tvrdoš i Hercegovačke Gračanice. Slobodno vreme i priprema za najluđu noć. Mogućnost dočeka u nacionalnom restoranu u Trebinju ili fakultativni odlazak u Dubrovnik – naknadno će biti objavljen program na glavnom trgu. SREĆNA NOVA GODINA!!! Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN, SREDA 01.01.2020. TREBINJE – MOSTAR (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet do Mostara. Uputićemo se zapadnim delom Hercegovine preko Popovog polja (rodno mesto Svetog Vasilija Ostroškog), Ljubinja i Stoca gde dolazimo u Mostar. Posetićemo građevine koje datiraju iz turskog doba: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija – jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignut polovinom XVI veku i po predanjima Stari most je sagrađen upravo po uzoru na ovaj mali most. Kujundžiluk – stara mostarska čaršija nalazi se na levoj strani reke Neretve sa svojim radionicama i suvenirnicama. Slobodno vreme. Povratak u Trebinje. Mogućnost fakultativne večere u jednom od hercegovačkih restorana. Noćenje.

4. DAN, ČETVRTAK 02.01.2020. TREBINJE – DUBROVNIK (fakultativno)
Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari do 9h. Slobodno vreme ili fakultativni izlet za Dubrovnik. Dolazak u Dubrovnik i slobodno vreme za individualne obilaske – Stradun, gradski trg Pojana Luža, Orlandov stub, luka, palata Sponza, crkva Svetog Vlaha, zvonik, Onofrijeva česma, kule Revelin i Mulo… Mogućnost fakultativne vožnje brodom u trajanju od 45 minuta. Povratak u Trebinje. Polazak u večernjim časovima za Beograd. Putovanje kroz Bosnu i Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

5. DAN, PETAK 03.01.2020. BEOGRAD
Dolazak u Beograd na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

prevoz autobusom turističke klase (od 16 – 87 mesta) prosečne udobnosti na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
smeštaj u hotelu 3* (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit) sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto – samoposluživanje)
razgledanje Trebinja u pratnji vodiča
usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
troškove ogranizacije putovanja

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

putno zdravstveno osiguranje
individualne troškove – nepomenute usluge
fakultativni izleti (minimum 25 pax za realizaciju izleta):
Manastir Tvrdoš i Hercegovačka Gračanica 5€
Izlet do Mostara 15 €
Izlet do Dubrovnika 31.12.2019.- OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI – plaćanje vodiču na licu mesta,
Izlet do Dubrovnika 02.01.2020. 10 €
Vožnja brodom u Dubrovniku 10 € (minimum 10 pax za realizaciju)
Doček u jednom od hercegovačkih restorana – (svečana sala – u cenu uključena novogodišnja večera sa muzikom, bez pića) 35 € OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI – plaćanje vodiču na licu mesta

POPUSTI I DOPLATE:

Doplata za 1/1 sobu – 30€ (jednokrevetna soba na upit)
Doplata za dodatno sedište u autobusu 30 evra (isključivo na upit)
Dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe (na pomoćnom ležaju) popust 10€
Dete do 6 godina (u zajedničkom ležaju) – ostvaruje popust 40%
Ne postoji mogućnost umanjenja za sopstvni prevoz
Transfer iz Novog Sada – doplata za transfer 2.000 rsd / minimum 4 putnika
Transfer iz Zrenjanina – doplata za transfer 2.500 rsd / minimum 4 putnika
Transfer iz Vršca – doplata 2500 dinara / minimum 8 putnika

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

U dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan plaćanja
prilikom rezervacije akontacija u iznosu od 30%, ostatak najkasnije 7 dana pre puta (gotovinski ili platnim karticama)
platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD, AMERICAN EXPRESS
na rate čekovima bez kamate, 40% avans, poslednja rata 2 meseca nakon putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu – čekovi se deponuju u agenciji najkasnije 7 dana pred putovanje

NAPOMENA:

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.

OPIS HOTELA:

Hotel AĆIMOVIĆ 3* Nalazi se desetak minuta hoda od centra Trebinja. Sobe sa TV, klimom… Sobe su 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit) ležajem sa TWC, restoran… Doručak je na bazi švedskog stola – samoposluživanje. www.acimovictrebinje.com/index.php/hotel-acimovic
Vila MARIJA 4* nalazi se u centru Trebinja. Apartmani su kategorije 4* i svaki apartman ima TV, klimu… Apartmani su 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit) ležajem sa TWC, restoran… Doručak je na bazi švedskog stola – samoposluživanje. www.apartmani-trebinje.com/

 

 

 

Ocenite aranžman
[Total: 0 Average: 0]