krf uskrs 2018

ŠESTODNEVNI ARANŽMAN

(TRI NOĆENJA SA DORUČKOM) AUTOBUSKI PREVOZ

Termin polaska: 04.04-09.04.2018.

 

1.DAN (04.04.) – BEOGRAD

Polazak oko 20:00 časova. Vožnja kroz Srbiju i Makedoniju, uz kraća usputna zadržavanja zbog obavljanja graničnih formalnosti.

2.DAN (05.04. Veliki četvrtak)– SOLUN

Dolazak u Solun u jutarnjim časovima. Poseta i panoramsko razgledanje grada: obilazak Bele kule, crkve Svetog Dimitrija, Glerijusovog slavoluka, Rotonde, statue Aleksandra Velikog… Odlazak do Zejtinlika-groblja srpskih vojnika iz Prvog svetskog rata. Slobodno vreme za individualno razgledanje ili šoping. Nastavak puta ka Krfu. Ukrcavanje na trajekt. Dolazak na ostrvo Krf u večernjim časovima. Smeštanje u hotel. Noćenje.

3.DAN (06.04. Veliki petak)-KRF

Doručak. Odlazak do grada Krfa. Na Veliki petak ulice i crkve ispunjene su ljudima u iščekivanju ceremonije Spuštanja Hrista sa krsta. Nakon ceremonije mogućnost fakultativnog izleta do palate Ahilion, letnjikovca austrijske carice Elizabete, poznate i kao Sisi. Palata koja je jedno od najposećenijih zdanja na ostrvu Krf, jedno vreme tokom Prvog svetskog rata služila je i kao francuska bolnica u kojoj su se lečili srpski vojnici. Povratak u hotel. Slobodno vreme za individualnu šetnju i razgledanje. U večernjim časovima odlazak do grada Krfa i prisustvovanje emotivnoj atmosferi iznošenja plaštanice i bogato dekorisanih epitafa. Po završetku ceremonije započinje program filharmonije. Povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN (07.04. Velika subota)-KRF

Doručak. Polazak ka gradu Krf u jutarnjim časovima i odlazak do crkve Svetog Spiridona. Prisustvovanje iznošenju moštiju Svetog Spiridona i procesiji u čast zaštitnika ostrva. U 11 časova, nakon jutarnje službe, započinje period takzvanog Prvog uskrsnuća, tokom koga se sa balkona i prozora baca na hiljade crvenih vrčeva ispunjenih vodom. Ovaj običaj jedinstven je u svetu, i može se videti samo na Krfu. Slobodno vreme za individualnu šetnju i razgledanje. Nakon ceremonije mogućnost fakultativnog izleta do Srpske kuće i poseta ostrvu Vido, na kome se nalazi spomen kosturnica poginulih srpskih vojnika iz Prvog svetskog rata. Povratak u hotel. Slobodno vreme za individualnu šetnju i razgledanje. U večernjim časovima odlazak ka gradu Krf i prisustvovanje dočeku Blagodatnog ognja. Ceremonija se potom nastavlja večernjom liturgijom, a završava veličanstvenim vatrometom, kojim se svečano dočekuje Vaskrs. Povratak u hotel. Noćenje.

5.DAN (08.04. Vaskrs)-KRF

Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak na vaskršnju liturgiju u grad Krf. Gradske ulice ispunjene su ljudima, koji nakon posta uživaju u lokalnim vaskršnjim specijalitetima. Na Vaskrs započinje Nova nedelja, koja se na Krfu obeležava do sledećeg petka. Slobodno vreme i razgledanje predivnog grada Krfa. Staro gradsko jezgro smešteno je između dve tvrđave, zaštitnice Krfa. Brojni se uticaji mogu videti u gradu, savršeno uklopljeni u jedinstveni arhitektonski ambijent. Fakultativni odlazak do Guvije, luke u kojoj su srpski vojnici pristizali na ostrvo Krf. Potom nastavak do mesta Agios Mateos u kome se nalazilo groblje Drinske divizije, o kome svedoči impresivan spomenik, kao i stoletni maslinjak iz koga se prvi put čula pesma Tamo daleko. Nakon obilaska odlazak ka vidikovcu Kanoni iznad zaliva Garica, sa koga se pruža predivan pogled na Pontikonisi (Mišje ostrvo) i crkvu Bogorodice Vlaherne, kao i na aerodrom sa kog na svakih nekoliko minuta poleću avioni. Povratak u grad Krf. U popodnevnim časovima polazak ka Srbiji.

6.DAN (09.04. Vaskršnji ponedeljak)-BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

CENA ARANŽMANA: 119 € /po osobi

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz autobusom visoke turističke klase (full oprema, klima, TV, video, DVD, mikrofon)
 • Trajekt Igumenica-Krf-Igumenica
 • Smeštaj u Ipsosu na bazi tri noćenja sa doručkom u 1/2, 1/3- krevetnim sobama, u hotelu San Remo***
 • Poseta i obilazak Soluna
 • Usluge turističkog vodiča tokom celog trajanja putovanja
 • Troškovi organizacije putovanja

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Fakultativni izleti ( Palata Ahilion 12eur, Srpska kuća/ostrvo Vido 8eur, Agios Mateos/Guvija/Kanoni 10eur)
 • Putno zdravstveno osiguranje
 • Individualni troškovi

NAPOMENE: Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od: troškova, rezervacija, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina na lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 20 plativih putnika.

NAČIN PLAĆANJA: isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu AIK BANKE

 na dan uplate

 • Gotovinski: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka aranžmana
 • Putem kreditnih i platnih kartica ( VISA, DINA, MASTER, MAESTRO CARD)
 • Odloženo plaćanje: 40% gotovinski prilikom rezervacije, ostatak čekovima u tri mesečne rate ( deponovanje čeka najkasnije 10 dana pre početka aranžmana, a realizacija čeka najkasnije mesec dana nakon realizacije aranžmana)

POPUSTI I DOPLATE:

 • Dete do 2 godine gratis u zajedničkom ležaju i nema sedište u autobusu
 • Za dete od 2 do 10 godina na zajedničkom ležaju cena 50% od cene aranžmana
 • Doplata za 1/1 sobu 50% od ukupne cene aranžmana

VAŽNO: Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja, autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE, pa Vas molimo da to imate u vidu. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU ( potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju I kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta , ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade. Oznaka kategorije hotela u programu je zvanično utvrđena, i važeća na dan zaključenja ugovora između organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.

Organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Aranžman je rađen na bazi minimum 40 putnika.

 

 

Organizator putovanja  OTP 34/2010

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja  usaglašeni sa YUTA standardima

 

Ocenite aranžman
[Total: 5 Average: 4.6]