Parga Letovanje 2019

Vila Antigoni

Ovog leta za vas smo pripremili novu ponudu – Parga apartmani 2019

Simpatično mesto, smešteno na zapadu Grčke, koje svojim duhom podseća na stara mediteranska mesta, nalazi se na oko 100 km od mesta Janjine, u Jonskom moru, nasuprot ostrva Krf. Dvospratne kuće sa šarenim zidovima koje se nalaze na padinama brda oko luke stvaraju neverovatano lep pejzaž zajedno sa plavetnilom mora… Uske mediterasnke uličice, dok koji je i centar mesta na kome je i trg na kome je postavljeno gvozdeno sidro, posebna je atrakcija za fotografisanje. Duž uređenog šetališta nalaze se kafići, restorani, razne prodavnice suvenira, taverne… Kao lepota Parge posebno se izdvaja Venecijanska tvrđava, koja se nalazi na vrhu brda iznad luke, sa koje se pruža fantastičan pogled na mesto, bilo danju ili noću. Odmor u Pargi možete obogatiti još i izletima do Sivote, Preveze i Lefkade…Brojne uvale, mala ostrva i plaže leže duž obale Parge… Najpoznatije plaže su Valtos i Lichnos.

Valtos plaža se nalazi sa zapadne strane Parge, niz brdo gde se nalazi i Venecijanska tvrđava. Oni koji vole da šetaju mogu do ove plaže doći za 20 min hoda ali i kolima ili taxi brodićem iz luke. Obala je duga 3 km, tako da i pored velikog broja turista, uvek možete naći mesto za svoj peškir. Ovu plažu okružuje veliki broj kafića a za ljubitelje vodenih sportova nudi različite sadržaje. Takođe nudi i banana vožnje, pedaline kao i iznajmljivanje kanua za istraživanje Jonskog mora.

Lichnos plaža nalazi se 4 km južno od Parge. Jedna od najlepših plaža u Epiru. Plaža je peščana sa ponekim kamenčićima…Ovu plažu takođe okružuju kafići i taverne gde možete probati specijalitete sa morskim plodovima…Zalazak sunca na ovoj plaži daje posebnu draž koju možete iskoristiti laganom šetnjom pored mora. Posetioci mogu videti i pećinu boginje Afrodite, koja je udaljena samo 5 min hoda.

Parga je poznata po prijatnoj atmosferi, meštani su uvek ljubazni i nasmejani… „Kada ste u Pargi, svi problemi nestaju“

Ne propustite da upoznate ovo prelepo mesto jer Parga apartmani 2019 čekaju na vas!

Opis

Lokacija:
Nalazi se u mestu Parga, udaljena oko 80 m od plaže Piso Krioneri, 100 m od gradske plaže i 450 m od centra. U blizini vile, na 100 m udaljenosti se nalazi najbliži supermarket, pekara i restoran.
Vila u svom sastavu ima dvokrevetne apartmane, od kojih su 2 sa pomoćnim krevetom (fotelja na razvlačenje).
Smeštaj:
Svi apartmani imaju kuhinjski deo sa opremljenom čajnom kuhinjom odvojen od spavaće sobe sa 2 odvojena ili 1 bračnim krevetom, kupatilo, klima uređaj čije se korišćenje doplaćuje 5 EUR dnevno na licu mesta, Wi-Fi internet, sef čije je korišćenje besplatno i terasu.

U pojedinim slučajevima moguća su odstupanja mera ležaja od našeg standarda.
Grčki standard za normalni ležaj je 185cm-200cm sa 75-90cm, a bračni ležaj (dve osobe) 185–200cm sa 120–155cm.

GPS KOORDINATE: 39.282978301567724 20.408976674079895

KATEGORIJA: 3 ključa (lokalna kategorizacija)

Korišćenje Wi-Fi interneta i peškira – BESPLATNO. Korišćenje klima uređaja je 5 EUR dnevno i doplaćuje se na licu mesta.

Uslovi za decu u apartmanu:
Samo 1 dete do 10 god. starosti u pratnji 2 odrasle osobe može boraviti na pomoćnom ležaju (fotelji na razvlačenje).

Izdvajamo:
KATEGORIJA: 3 ključa (lokalna kategorizacija)

Korišćenje Wi-Fi interneta i peškira – BESPLATNO. Korišćenje klima uređaja je 5 EUR dnevno i doplaćuje se na licu mesta.

Uslovi za decu u apartmanu:
Samo 1 dete do 10 god. starosti u pratnji 2 odrasle osobe može boraviti na pomoćnom ležaju (fotelji na razvlačenje).

Galerija

Cenovnik

U pretraživaču sa desne strane vam se nalazi kalenadar sa ponuđenim terminima za vaše letovanje u Alanji 2019 vrlo jednostavno birate datum koji želite broj ljudi koji putuje, i kalkulator će vam dati konačnu cenu sa svim troškovima i sa svim uključenim First Minute popustuima. Za sve nejasnoće kontaktirajte službu rezervacija 066 5560 001 ; 018 560 001

Uslovi i Program putovanja

Program putovanja
SOPSTVENI PREVOZ:
1. dan BEOGRAD – PARGA. Dolazak u izabranu vilu, smeštaj posle 14h.
2. dan – poslednji dan. Boravak u studiju/apartmanu na bazi najma i dužine boravka.
Poslednji dan PARGA – BEOGRAD. Napuštanje studija/apartmana do 9h. Kraj programa.

BUS PREVOZ:
1. Dan – Polazak iz Beograda u poslepodnevnim časovima sa parkinga . (proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Vožnja kroz Srbiju i Makedoniju prema Grčkoj.
2. Dan – Dolazak u jutarnjim časovima. Smeštaj od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska).
3. – 11. Dan – Boravak u izabranom smeštaju na bazi odabrane usluge.
12. Dan – Napuštanje smeštaja do 09:00 časova. Slobodno vreme. Polazak za Srbiju u poslepodnevnim časovima po lokalnom vremenu (za tačno vreme povratka informisati se kod predstavnika agencije). Vožnja kroz Grčku i Makedoniju prema Srbiji.
13. Dan – Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

Napomena: polazak autobusa je dan ranije u odnosu na datum iz tabele.
Cena povratne autobuske karte, odrasli / deca do 12 godina starosti:
• Novi Sad… 95€ / 80€ • Beograd… 80€ / 65€ • Jagodina… 75€ / 60€ • Niš… 70€ / 55€
Cena karte u jednom pravcu: odrasli / deca 60€ (cena se odnosi na polazak iz Beograda)

UMANJENJA:
-Dete 0-3 godine – besplatno (bez sopstvenog ležaja i bez sedišta u autobusu). Za sopstveno sedište u autobusu je potrebno doplatiti cenu autobuske karte.
-Za polazak iz Jagodine umanjenje je 5€, za polazak iz Niša, Leskovca i Vranja umanjenje je 10€.

DOPLATE:
• MOGUĆNOST TRANSFERA IZ SUBOTICE, SOMBORA I VRŠCA.Doplate su: za polazak iz Subotice, Sombora – 25€; Kikinda, Zrenjanin i Vršac – 20€; Novi Sad i Alibunar – 15€; Pančevo – 10€.

NAPOMENE:
•Za putnike koji putuju autobuskim prevozom, polazak je dan ranije u odnosu na datum iz tabele.
•Organizator putovanja zadržava pravo da vrši transfer drugim/manjim vozilom (po potrebi agencije) od medjustanice ili krajnje autobuske stanice do odredišta iz aranžmana ili od polazišta autobusa ili odredišta iz aranžmana do medju stanice gde se ulazi u autobus do krajnje stanice.
•Tokom sezone, moguća je promena mesta I vremena polaska.
•Putnik je dužan da se lično informiše u agenciji o mestu i vremenu polaska, jedan dan pred put.
•Putnik je u obavezi da na dogovorenom mestu polaska bude 30 minuta pre ugovorenog vremena polaska.

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO
Smeštaj u studiju/apartmanu na bazi izabrane usluge i troškovi rezervacije.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO
Individualni troškovi, medunarodno putno zdravstveno osiguranje, održavanje higijene smeštajnih jedinica tokom boravka kao i sredstava za higijenu, troškovi prevoza (mogućnost autobuskog prevoza), fakultativne izlete i boravišna taksa u Grčkoj (od 01.01.2018 se vrši naplata boravišne takse u Grčkoj u privatnom smeštaju, cena boravišne takse iznosi 0,5 € dnevno po smeštajnoj jedinici (studiju/apartmanu), boravišna taksa se plaća na licu mesta na dan dolaska u vilu.
Cena povratne autobuske karte, odrasli / deca do 10 godina starosti:
• Novi Sad… 95€ / 85€ • Beograd… 80€ / 65€ • Jagodina… 75€ / 60€ • Niš… 70€ / 55€
Dete do 3 godine bez doplate – nema sopstveno sedište.
Napomena: polazak autobusa je dan ranije u odnosu na datum iz tabele.
Minimum na autobuskom prevozu da bi došlo do realizacije puta je 40 putnika, u protivnom organizator zadržava pravo otkaza do 5 dana pred početak aranžmana.

Važne napomene
Putnici za vreme boravka sami održavaju higijenu studija/apartmana. Kreveti su po Grckim standardima. (Grcki standard za normalni ležaj je 185 cm-200 cm sa 75-90 cm, a bracni ležaj (dve osobe) 185–200 cm sa 120–155 cm). U pojedinim slucajevima moguca su odstupanja mera ležaja od našeg standarda. Dvoje dece do 10 god. mogu koristiti jedan zajednicki ležaj. Svaki putnik je u obavezi da poseduje ispravnu putnu ispravu (pasoš). Besplatan WiFi internet: agencija ne može garantovati brzinu interneta i nije odgovorna u slučaju slabog signala ili nestanka interneta usled tehničkih problema grčkih operatera.
Prilikom prijave na prodajnom mestu dostaviti broj pasoša. Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost za neispravnu putnu ispravu ucesnika u putovanju, nedobijanje vize za kategoriju putnika kojima je viza potrebna, kao i u slucaju da pogranicne vlasti onemoguce putniku ulaz na teritoriju zemlje odredišta i smatrace se da je putnik odustao od aranžmana i postupice se prema Opštim uslovima putovanja.
Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana R. Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina i koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice.
Grčka je članica Šengenskog sporazuma, što znači da nosiocima biometrijskih pasoša R.Srbije nije potrebna viza za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce putnih isprava Republike Srbije koje je izdalo MUP RS – Koordinaciona uprava.Ukoliko se putuje iz drugih razloga sa namerom da se u Grčkoj boravi u periodu dužem od 90 dana, potrebno je pre putovanja dobiti posebnu vizu kojom se započinje postupak dobijanja dozvole boravka (npr. studentska, spajanje porodice i dr).
Putnicima se savetuje da prilikom ulaska u Grčku provere da li su im grčki pogranični organi stavili pečat o ulasku u pasoš (kako ne bi i imali problema prilikom izlaska iz Grčke).
Unošenje i iznošenje novca u kešu je ograničeno obavezom prijavljivanja, ukoliko suma novca prelazi 10.000 evra.
Unošenje kućnih ljubimaca je regulisano evropskim zakonodavstvom, te je neophodno imati: pasoš, potvrdu o vakcinaciji protiv besnila ne stariju od 15 dana, sertifikat ovlašćenog veterinara o zdravstvenom stanju.
Unošenje lovačkog oružja je dozvoljeno (jedna puška, rezervna cev, 500 metaka), i prijavljuje se grčkoj carini, koja izdaje dozvolu za privremeni uvoz i policiji, koja izdaje dozvolu za privremeno nošenje oružja. Ukoliko grčkim graničnim organima nije poznata ova procedura, treba se pozvati na grčki Zakon br.2168.
Posedovanje, korišćenje i prodaja opojnih droga je zabranjena i kazne i kada su u pitanju male količine mogu biti izuzetno visoke. Grčka carina ima izuzetno stroga pravila u odnosu na izvoz antikviteta, uključujući i kamenje sa arheoloških nalazišta, čije kršenje može dovesti do visokih novčanih kazni, ili kazne zatvora.
Sobe i apartmani, koriste se prvog dana iz tabele od 14:00h, a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00h. Higijenu u apartmanima i studijima gosti održavaju, a posteljina se menja najmanje jednom u toku smene. Dodatni, odnosno pomocni ležajevi su uglavnom rasklopivi ili su manjih dimenzija od standardnog ležaja. Na dodatne usluge (doplata za klimu,polupansion,transfere iz Novog Sada…) iskazane u cenovniku, ne odobravaju se popusti. Maloletna lica, ukoliko putuju bez roditelja, moraju imati saglasnost, oba roditelja, na punoletno lice sa kojim putuju. Oznaka kategorije vile/hotela u programu putovanja je zvanicno utvrdjena i važeca na dan zakljucenja ugovora izmedu organizatora putovanja i ino partnera,Eventulane naknadne promene koje organizatoru nisu poznate ne mogu biti relevantne. Organizator ne garantuje spratnost,pogled,broj apartmana ili sobe,sedište u autobusu,ukoliko to nije predvideno cenovnikom kao mogucnost doplate. Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovana je samo uplata akontacije. U slucaju promene na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika organizator zadržava pravo korekcije cena, izmene programa putovanja ili otkaz putovanja.Troškovi pomeranja vec potvrdene rezervacije iznosi 10 evra po rezervaciji. Promena datuma putovanja, kao i promena apartmana, racuna se kao otkaz putovanja. Oznaka kategorije apartmana u programu putovanja je zvanicno utvrdena i važeca na dan zakljucenja ugovora izmedu organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne. Organizator putovanja ne garantuje spratnost, pogled, broj apartmana ili sobe, sediste u autobusu, ukoliko to nije predvidjeno cenovnikom kao mogucnost doplate. Navedeni popusti za trecu, cetvrtu… osobu i decu važe samo u pratnji dve odrasle (plative) osobe.

OPŠTE NAPOMENE
Organizator putovanja zadržava pravo da, u slucaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika, prebukiranosti hotela i slicno, izmeni cenu putovanja za odgovarajuci iznos, ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. Organizator putovanja zadržava pravo da u prvim i poslednjim smenama kada se hotel tek otvara ili zatvara zbog nedovoljne popunjenosti pomeri datum zapocinjanja usluge ili ponudi alternativni hotel sa istim datumom. Organizator putovanja zadržava pravo izmena u redosledu i vremenu realizacije turistickog programa tokom putovanja zbog vanrednih okolnosti na licu mesta (zakašnjenje ili kvar prevoznog sredstva, radovi na putu, gužve u saobracaju, štrajkovi i slicno) Putnicima koji poseduju biometrijski pasoš Republike Srbije nije potrebna ulazna viza za zemlje Evropske unije, ali je preporucljivo da se o uslovima za ulazak u ove zemlje informišu putem sajta www.europa.rs Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slucaju da pogranicne vlasti sprece izlazak putnika iz zemlje ili im onemoguce ulazak na teritoriju zemalja Evropske unije, zemalja u tranzitu ili u zemalje van EU, zbog neispravnih dokumenata, ucinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih ili carinskih propisa Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima i prtljagu; Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, kradu ili nestanak iz bilo kog razloga, tokom citavog trajanja putovanja Popusti za decu i trecu odraslu osobu važe samo u pratnji dve punoplatežne osobe, s tim da lica kojima je odobren popust spavaju na pomocnim ležajevima (fotelja, sofa na razvlacenje, metalni ili drveni ležaj na rasklapanje sa tanjim dušekom), u tipovima soba koje dozvoljavaju smeštaj za više od dve osobe, osim ukoliko nije drugacije navedeno u cenovniku. Deca do 2 godine ukoliko ne placaju smeštaj i sedište, nemaju svoje sedište u avionu, nemaju pravu na besplatan prevoz prtljaga niti na obrok tokom leta, ni ležaj u hotelu, kao ni ishranu. Krevetac za bebu u hotelu se placa i uzima po licnom zahtevu na recepciji, osim ukoliko nije drugacije navedeno u cenovniku. Za ostvarivanje popusta kod dece, merodavan je datum rodenja i starost deteta u momentu putovanja Putnici imaju pravo na prevoz prtljaga do 20 kg težine. Po pravilu odlazak – dolazak, poletanje – sletanje aviona kod carter letova je u kasnim vecernjim ili ranim jutarnjim casovima. Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Ministarstva turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2019 od 24.01.2019. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300059989 od 24.01.2019. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”. Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja su uskladeni sa Zakonom o turizmu Republike Srbije kao i opštim uslovima putovanja i standardima Udruženja turistickih agencija Srbije (YUTA); mole se svi putnici da ih pažljivo procitaju pre polaska na putovanje. Organizator putovanja smatra da se putnik u celosti upoznao sa Opštim uslovima putovanja i programom putovanja potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije. Obracun cene putovanja iskazan u štampanom cenovniku i na sajtu organizatora putovanja izvršen je zaokruživanjem pretpostavljene cene prema pravilu do 0,50 EUR zaokruživanje se vrši na nižu vrednost, a preko 0,50 EUR zaokruživanje se vrši na višu vrednost, s tim što ce u momentu zakljucenja ugovora o putovanju tacna cena biti iskazana u evrima, na dve decimale. Garancija putovanja ne obuhvata fakultativne usluge.

 

Ocenite aranžman
[Total: 1 Average: 5]