Image default
Španija letovanje 2024

Costa Dorada , Salou , Španija 12 dana autobusom

ŠPANIJA LETO – COSTA DORADA 2024
SANREMO – SALOU – ĐENOVA

sa fakultativnom posetom

Valensiji, Taragoni i Reusu
12 dana
autobusom

PROGRAM PUTOVANJA:
1. DAN – BEOGRAD
Sastanak putnika na parkingu Sava centra (savskastrana) u 17:00h. Polazak iz Beograda u 17:30h. Dnevna i noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije, i Italije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. DAN –SANREMO
Dolazak u Sanremo, u jutarnjim časovima. Sanremo je jedan od najlepših gradova italijanske rivijere cveća (Riviera dei Fiori). Poznat je po čuvenom muzičkom festivalu italijanske kancone i festivalu cveća ali i po čistom azurnom moru, uredjenim plažama, blagoj klimi i ljubaznim domaćinima. Obilazak: Ruska crkva, Kazino, Korzo Mateoti, palata (pozorište) Ariston – mesto održavanja muzičkog festivala, srednjovekovni kvart grada, La Pinja. Slobodno vreme (9h) za kupanje, sunčanje i individualne aktivnosti do nastavka putovanaja ka Costa Doradi. Noćna vožnja.
3. DAN –COSTA DORADA – SALOU
Dolazak u Salou u jutarnjim časovima. Upoznavanje ovog šarmantnog gradića, najvećeg i najpoznatijeg letovališta na obalama Kosta Dorade koji se prostire na 14 km. dugačkoj obali, sa preko 30 plaža koje poseduju plavu zastavu. Slobodno vreme do smeštaja u hotel, posle 14h. Smeštaj u hotelske sobe. Slobodno vreme za kupanje na prelepim plažama. Večera.Noćenje.

4.DAN – SALOU – PLAŽE COSTA DORADE CAMBRILS I LA PINEDA (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet do prelepih i šarmantnih gradića Cambrils i La Pineda. Prvo idemo da posetimo živopisno ribarsko mesto Cambrils, koje svojim koloritom osvaja turiste na prvi pogled. Slobodno vreme za šetnju, kupovinu suvenira ili kupanje na prelepim plažama. Nastavak za La Pinedu. Šetnja, slobodno vreme za kupanje do povratka u Salou. Večera.Noćenje.

5. DAN – SALOU – TARAGONA (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme za kupanje i sunčanje. U poslepodnevnim časovima fakultativni izlet u Taragonu koja je centar istoimene provincije i važno turističko središte. Prvi put se pominje 1000 godina p.n.e. i do danas je ovaj grad zabeležio burnu istoriju. Najveći značaj je imao u doba Ibera, Kartaginjana i Rimljana, a u srednjem veku je bio značajan pomorski i trgovački centar na Sredozemlju. Najznačajniji gradski spomenici su iz rimskog perioda: forum, amfiteatar i akvadukt “Djavolji most” (Pont del Diable), najstariji očuvani most u Španiji. Šetnja sa vodičem. Slobodno vreme do povratka u Salou. Večera.Noćenje.

6. DAN – SALOU
Doručak. Slobodan dan za odmor, sunčanje i kupanje. Večera.Noćenje.

7. DAN –SALOU – VALENSIA (fakultativno)
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet u Valensiju. Po solaskuobilazak Valensijekoja je smeštena na istoku Španije, na obali Sredozemnog mora poznatog pod nazivom Costa del Azahar ili Obala narandžinog cveta. Treći po veličini španski grad, često ga nazivaju i gradom ruža zbog brojnih parkova i vrtova. Valensija je grad kulture, predivnih plaža i sjajne zabave. Tu su restorani u kojima se može probati najukusnija španska hrana, kafići idealni za opuštanje i odmor. Razgledanje i šetnja sa vodičem:Torre de Serano, La plaza de la Virgin,El Cathedral. Slobodno vreme. Naša preporuka je da ručate u nekom od brojnih tapas barova ili da prošetate živahnim ulicama Barrio del Carmen.Takođe iskoristite da se okupate na prelepim plažama. Slobodno vreme do povratka u Salou. Hladna večera. Noćenje.

8. DAN –SALOU – REUS (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme za kupanje. Mogućnost fakultativnog izleta u poslednevnim časovima u Reus koji jepoznat kao mesto rođenja čuvenog arhitekte Antonija Gaudija, čiji je rad u stilu „katalonskog modernizma“, ostavio značajan pečat u gradovima Katalonije (pre svega u Barseloni). Na glavnom gradskom trgu se nalazi muzej posvećen Gaudiju, a brojni restorani, kafei i mali trgovi zanimljive arhitekture daju poseban šarm ovom primorskom gradu.Slobodno vreme do povratka u Salou. Večera. Noćenje.

9. DAN – SALOU
Doručak. Napuštanje hotela i pakovanje stvari. Slobodno vreme za kupanje, sunčanje i individualne aktivnosti do polaska za italiju.Noćna vožnja.

10. DAN –ĐENOVA
Dolazak u Đenovu. Po dolasku šetnja sa vodičem:Piazza de Ferari na kome se nalaze opera i berza, Piazza Mateoti sa palatom pravde, Duždeva palata, katedrala San Lorenco, Via Garibaldi u kojoj se nalaze palate đenovljanskih aristokratskih porodica, Kraljevska palata…Slobodno vreme do smeštaja u hotel. Noćenje.

11. DAN – ĐENOVA – CINQUE TERRE (fakultativno)
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme. Odlazak na celodnevni fakultativni izlet u Cinque Terre, Nacionalni park, u čijem su sastavu pet živopisnih sela koja su smeštena na strmoj obali levantske rivijere. Na uskom pojasu između stenovitih litica i kamenite obale nastala su mala naselja povezana kozjim stazama u kojima su malobrojni stanovnici uglavnom ribari, vinogradari i pastiri koji žive tradicionalnim životom, izolovani od modernog sveta. U središtu malog zaliva je Monterosso al Mare sa kućama u obliku kula u spletu uskih ulica, Vernazza, izgrađena na uzvišenju oko Crkve Svete Margarite Antiohijske iz 13. veka, u stilu Ligurijske gotike. Corniglia se nalazi na brdu okruženim vinogradima i ima 300 stanovnika, najmanje je i jedino naselje koje se spušta do samog mora. Sa platoa u blizini crkve vide se ostala četiri naselja. Manarola je izgradjena delom uz more, a delom na brdu oko crkve San Lorenzo iz 14. veka. Riomaggiore, najveće medju ovim naseljima, sa oko 1700 stanovnika. Slobodno vreme donastavka putovanja ka Srbiji. Noćna vožnja.

12. DAN – BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. Kraj putovanja!

 

Cene su izražene u eurima po osobi na bazi paket aranžmana

TRANSFERI IZ OSTALIH GRADOVA

Ocenite aranžman
[Total: 3 Average: 5]

Proverite i ovo...

Letovanje Lloret De Mar , Španija 12 dana Autobusom

nikola

Španija Leto 2024, 13 dana Autobusom , Lloret De Mar

nikola