Image default
Putopisi

Asprovalta letovanje Grčka

Asprovalta za letovanje je primarno namenjena porodicama sa malom decom tako da u ovom letovalištu postoji niz sadržaja koji su namenjeni najmlađima. Počev od šetališta, koje je prostrano, pa do zabavnih parkova i lepo uređenih parkova u samom mestu, od kojih mnogi poseduju i atrakcije za najmlađe, pa do minijaturnog zoološkog vrta, koji se takođe ovde nalazi.

Svakako treba pomenuti i da u ovom mestu, pored nekoliko lokalnih supermarketa, postoje i pekare, mesare, apoteka i lekarske ambulante, odnosno svi oni sadržaji koji mogu da budu potrebni turistima tokom boravka.

Svakog ponedeljka, na delu između obližnje Nea Vrasne i Asprovalte se održava i pijaca, na kojoj možete po povoljnim cenama da pazarite domaće voće i povrće, kao i mnoge druge namirnice.

Plaža Asprovalta

Plaža u Asprovalti je, čini se ono po čemu je ovo letovalište poznato, a što je i jedan od osnovnih razloga zašto spada u red posećenijih u ovom delu Grčke, barem kada su u pitanju turisti iz naše zemlje.

Ova plaža je duga preko hiljadu metara, a prekrivena je finim, sitnim peskom zlatnih nijansi, dok na pojedinim delovima postoji i sitan šljunak. Ulaz u vodu je postepen, ali ne previše, tako da nećete morati mnogo da pešačite da biste stigli do dubine.

Plaža je odlično organizovana, te osim tuševa, poseduje i kabine za presvlačenje, a u njenoj neposrednoj blizini je i šetalište, kao i brojne aktivnosti namenjene najmlađim turistima. Na plaži postoje delovi koji su bez sadržaja, tako da možete da koristite i sopstvene suncobrane i peškire, a postoje i delovi na kojima se nalaze kafići, u okviru kojih možete da na dnevnoj bazi iznajmite ležaljke i suncobrane. Kao i u mnogim drugim letovalištima, tako je i ovde iznajmljivanje moguće ukoliko u odabranom kafiću naručite jedno ili dva pića, pa možete da koristite dve ležaljke i suncobran sve dok boravite na plaži, stim da u sezoni uglavnom ne možete da ostavite stvari na plaži, pa da nastavite sa korišćenjem ležaljki kada se vratite.

IZLETI IZ LETOVALIŠTA ASPROVALTA

  • Solun – tokom izleta u Solun obiđite Zejtinlik- srpsko vojničko groblje, prošetajne čuvenom ulicom Egnatia u kojoj se nalaze istorijske znamenitosti, obiđite Aristotelov trg, crkvu Svetog Dimitrija i Belu kulu, a u povratku je predviđeno zaustavljanje za ljubitelje kupovine u tržnom centru Mediterranean Cosmos.
  • Waterland – vodeni svet. Najveći vodeni zabavni park u Evropi se nalazi u neposrednoj blizini Soluna. Park raspolaže bazenima, toboganima, rekom i veštačkim jezerom, košarkaškim i teniskim terenom. Sjajna zabava za mlade i manje mlade!
  • Meteori – Još jedan dragulj Grčke je, manastir Meteore, smešten na visokoj steni u blizini grada Kalambaka. Na ogromnim stenama, uzdignuti do neba kao divovi, na ravnici Tesaliji, nalaze se pravoslavni manastiri. I danas ovde žive kaluđeri posvećeni Božijoj službi “između neba i zemlje”.
    Tu možete videti impresivne i freske i ikone iiz vizantijskog perioda.
    Ovaj jedinstven geološki fenomen nalaze na spisku Uneskove Svetske baštine.
  • Sveta Gora – Celodnevni izlet gde možete doživeti fascinantni kontakt sa Svetom Gorom. a ujedno uživati u krstarenju brodom. Kako je za posetu Svetoj Gori potrebna specijalna dozvola, a ženama je zabranjen ulaz, i tako već hiljadama godina, brodom ćemo proći pored predivnih obala Svete Gore i videti nekoliko od ukupno dvadest manastira, koliko ih danas ima aktivnih. Deo dana provešćemo u mestu Uranopolis – nebeskom gradu, gde možete prošetati, ručati i iskoristiti deo vremena za kupanje i sunčanje.
  • Grčko veče – Doživite neverovatan zalazak Sunca uz tradicionalni grčki ples i lokalnu kuhinju. Uživajte u grčkim specijalitetima, i domaćem vinu uz predivne zvuke buzukija i plesni nastup profesionalnih plesača koji će Vas kada se atmosfera zagreje pozvati da im se pridružite na podijumu. Ponesite sa sobom delić divne atmosfere koju nudi ovo veče kao nezaboravnu uspomenu sa letovanja.
Ocenite aranžman
[Total: 1 Average: 5]

Proverite i ovo...

Zašto posetiti Hurgadu – Letovanje Hurgada

admin

Bansko – Najtrazeniji hoteli za zimovanje

nikola

Letovanje u Albaniji 2022

admin