Image default
Putopisi

Ksamil Albanija letovanje

Ksamil je pod UNESCO zaštitom. Odlično je očuvan i predstavlja jedno od najvažnijih arheoloških nalazišta u Albaniji. Videćete Amfiteatar, ostatke bazilike, gimnaziju, fontanu, venecijansku kulu, muzej, tvrđavu sa predivnim pogledom na Vivari kanal i još nekoliko drugih arheoloških zanmenitosti.

Brojne plaže, ostrva do kojih se može preplivati ili doći kratkom vožnjom čamcem čine ga Sivotinim bratom blizancem. Ni fizički nisu mnogo udaljeni. Oni su braća po materi – Jonskom moru.

Ksamil Albanija letovanje

Ksamil kao turističko mesto nudi sve sadržaje koji su vam neophodni. Smeštajnih kapaciteta ima na pretek. Supermarketi su dobro snabdeveni robom. Mogu se naći i pojedini proizvodi iz Srbije kao što su štrudle i Smoki. Restorani, picerije, buregdžinice, poslastičarnice pomoći će vam da ne budete gladni.

Ako poželite šišanje, friziranje, kozmetički tretman i to ćete pronaći u Ksamilu. Menjačnice, apoteke, benzinske pumpe, perionice, vulkanizeri, piljare, suvenirnice, turističke agencije i luna park su tu da zadovolje sve vaše potrebe. Ako poželite moped, biciklo, pedalinu, kanu, dasku, čamac, sve ćete pronaći.

Čamcem možete otići do dva nešto udaljenija ostrva koja su spojena peščanim sprudom.  Obično nema talasa ili su veoma mali. U daljini možete videti ogromne brodove koji prolaze kroz moreuz između Krfa i Ksamila.

Plaže obilazite zavisno od afiniteta. Naći će se po nešto za svakoga. Ima ih toliko mnogo da ih nismo mogli sve obići, čak ni shvatiti gde se koja nalazila jer ima gomila malih uvala.

Ocenite aranžman
[Total: 3 Average: 4.3]

Proverite i ovo...

Upoznajte Šarm El Šeik, 11 stvari koji treba videti dok ste na odmoru u Šarm El Šeiku

nikola

Prelepe Plaže Albanije, letovanje Albanija, Najbolje plaže Albanije

nikola

Asprovalta letovanje Grčka

admin