Image default
Putopisi

GRCI SU SJAJNI DOMAĆINI

Ako ćete se negde osećati kao kod kuće, to je onda definitivno Grčka. Ljubazni domaćini uvek su raspoloženi, a Vas će tretirati kao jedne od svojih. Simpatičnost Grka jednostavno obuzima i sigurno će ovo biti dodatni razlog za Vaš dolazak na letovanje i povratak iduće godine u ovu prekrasnu zemlju.

RAJSKE PLAŽE

Grčka ima nekoliko najlepših plaža na svetu. Evo koje plaže su naši putnici izdvojili kao najlepše:

Myrtos – ostrvo Kefalonija
Porto Katsiki – ostrvo Lefkada
Navagio – ostrvo Zakintos
Elafonisi – ostrvo Krit

Svaka plaža je unikatna i svaka priča neku svoju priču. Većina ostrva imaju kilometrima dugačke peščane plaže koje su uređene sa svim potrebnim turističkim objektima. S druge strane, možete istraživati brojne zalive i uvale gde ćete pronaći svoje mesto pod suncem na nekoj skrovitoj plaži između visokih stena. More, kao iz bajke, tirkizno plavo i toplo, idealnih temperatura od početka juna sve do početka oktobra. Ako birate letovanje prema plažama, s prethodna četiri navedena ostrva ne možete pogrešiti.

HRANA

Grčka hrana je pretežito mediteranska, ali ono po čemu je Grčka kuhinja poznata su giros, suvlaki, odlični umaci kao što je tzatziki, ali oduševiće Vas recimo i jagnjetina. Cene u restoranima i tavernama su umerene tako da se pronađe ponešto za svačiji budžet. Vrhunska vina, maslinovo ulje, domaće rakije i likeri, kao i drugi razni domaći delikatesi pronaći ćete u unutrašnjosti gotovo svakog ostrva.

Preporuke naših putnika o mestima gde se može kvalitetno pojesti za manji budžet:

Kamari – Santorini
Hersonissos – Krit
Agios Nikitas – Lefkada

Ostrvo koji slovi kao najbolje za gastronomsko uživanje definitivno je Lefkada. Pa, uz najlepše plaže, na Lefkadi mogu uživati i ljubitelji vrhunske hrane.

Ako želite doživeti grčku kulturu i tradiciju, obavezno idite na barem jednu tradicionalnu grčku večeru koje se održavaju u određenim restoranima ili hotelima. Uživaćete u grčkom plesu i muzici, ali i dobrom vinu i društvu bez sumnje.

Ocenite aranžman
[Total: 1 Average: 5]

Proverite i ovo...

10 Saveta za odmor u Egiptu

nikola

Bansko – Najtrazeniji hoteli za zimovanje

nikola

Egipat je top destinacija za odmor

admin