Image default
Kuba putovanja

Kuba , Putovanja na najtarženiju destinaciju polazak 18.10

KUBA – 12 noćenja
Varadero i Havana

18.10.2022-01.11.2022.

Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera u 17.40 h. Grupa ne putuje sa vodičem u odlasku već samostalno obavlja presedanje I ostale formalnosti do Havane. Poletanje za Istanbul u 20.20 h (let TK1084). Dolazak na aerodrom ‘’Istanbul’’ u 23.10 h. Čekanje na let za Havanu i poletanje u 01.50 h. Noćni let za Havanu.

Dan 2.  Istanbul – Havana – Varadero

Sletanje u Havanu u jutarnjim časovima 07.25. Posle carinskih formalnosti, odlazak ka transferu za Varadero gde čeka lokalni vodič. Prevoz u klimatizovanim vozilima do izabranog hotela u Varaderu. Kratka pauza na Bacunayagua mostu sa ukljulenim osveženjem najbolje Pina Colade u ovom delu sveta (uključeno u cenu). Prijavljivanje u hotel je predvidjeno u popodnevnim satima. Piće dobrodošlice i započinjanje all inclusive usluge. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 3-10. Varadero
U periodu boravka u Varaderu, biće održani fakultativni izleti sa vodičem koje možete uplatiti na licu mesta. Detaljnijiopisi predvidjenih izleta u nastavku

Katamaran fakultativni izlet na Cayo Blanco.

Polazak iz hotela i transfer do Marine Gaviota gde se ukrcavamo na Katamaran za ostrvo Cayo Blanco.
Muzika i zabava sa otvorenim barom traje ceo put.
Dolazak u Definarium gde možete plivati sa ovim čarobnim stvorenjima.
Zastajemo na koralnom grebenu gde možete iskusiti spektakularno ronjenje na Karibima Stižemo na Cayo Blanco, potpuno divlje i nenaseljeno ostrvo bez struje, tekuće vode … Ručak na ostrvu sa kreolskom i morskom hranom, bar sa uključenim lokalnim pićima Posle ručka, povratak nazad u Marinu Gaviota.
Transfer do hotela

Fakultativni izlet “Tri grada – Santa Clara, Trinidad I Cinefuegos”

Doručak u hotelu u Varaderu. Transfer za fakultativni celodnevni izlet.
Polazak od istorijski čuvenog grada Santa Clara, poznatog po tome što se u tu odigrala i glavna borba gerilaca na čelu sa Ernestom Če Gevarom. Če Gevara, jedan od znamenitijih osoba svog vremena, bio je lekar, diplomata, pisac, gerilski vodja i revolucionar. U ovom gradu videćemo njegovu statuu kao i memorijalni muzej posvećen njemu.
Vožnja za Trinidad. Ručak u restoranu u Trinidadu. Obilazak ovog tipičnog kubanskog grada ostaviće vam utisak kao da ste se našli u sred telenovele. Šarmantne kućice, crkva, muzej, pijaca rukotvorina na kojoj ćete moći da kupite i suvenire. Slobodno vreme u trajanju od 30 minta.
Odlazak za Cinefuegos. Razgledanje ovog autentičnog grada koji još zovu i Biser juga još nikoga nije ostavilo ravnodušnim. Povratak u Varadero uz kratko stajanje od 15 minuta.

Dan 11.         Varadero – Havana

Doručak u hotelu. Polazak za Havanu.

Na putu do Havane, kratka pauza i obilazak muzeja Finca Vigia, gde je živeo čuveni pisac Ernest Hemingvej (uključeno u cenu). Kuća je izvorno sačuvana kao u trenutku kao da se u njoj i dalje svakodnevno boravi. Sve je zamrznuto u trenutku i možete da osetite večni duh tog vremena. Svi trofeji koje je osvajao kao lovac, fotografije, knjige stoje kao prvog dana.
Nastavak ka prestonici Kube gde previdjen obilazak grada (uključeno u cenu). Tura započinje obilaskom Univerziteta, Trga Revolucije i čuvene “Malecon” promenade. Obilazak kolonijalnog dela grada, prolazak pored pozorišta, parkova i megalomanskih gradjevina kojima ovaj grad obiluje. Prošetaćemo kroz istorijski i kolonijalni deo stare Havane, koji je
.zbog svoje lepote uvršten na listu UNESCOve svetske kulturne baštine i upoznati se sa veličanstvenim trgovima koji su obeležili ovaj znameniti grad-muzej. Ova poseta ne bi bila kompletna bez obilaska hotela Ambos Mundos, Floridita i Bodeguita del Medio barova. Obilazak se završava na bazaru uz mogućnsot kupovine suvenira i uživate u duhu nekog prošlog vremena. Obilazak se završava jednosatnom vožnjom čuvenim old timer-ima.

Nastavak putovanja do hotela Nacional de Cuba 5* koji važi za jedan simbola Havane. Sam hotel ima dugu i bogatu istoriju, pored svog velelepnog izgleda. Nalazi se na samom Malecon šetalištu, udaljen oko 30 minuta šetnje od starog dela grada. Hotel kao ponos ovog grada, bio je izbo mnogih znamenitih ličnosti poput Vinstona Čerčila, Frenka Sinatre i Aleksandra Fleminga.
Prijavljivanje u hotel je predvidjeno u popodnevnim satima

Veče predvidjeno za večeru u lokalnom restoranu Aljibe sa autentičnom atmosferom i lokalnim specijalitetima (uključeno u cenu).

Dan 12-13.   Havana

Doručak u hotelu Nacional 5*.

U toku boravka će biti organizovan fakultativni izlet.

Celodnevna fakultativna poseta dolini Vinales.

Na 2,5 sata vožnje od Havane dočekaće vas jedinstveni pejzaž gde se palme spajaju sa crvenim udolinama iznad kojih se uzdižu kršne tvorevine “Mogotes”. Tura se nastavlja autobusom ka “La Cueva del Indio” gde ćemo doživeti nezaboravno iskustvo plovidbe u tradicionalnim brodovima podzemnom rekom koja prolazi kroz samu Haystack Hillock planinu.
Ručak u lokalnom restoranu Finca Paraiso gde je obezbedjen tipični kreolski obrok uz jedno uključeno piće. Posle ručka, nastavak obilaska ka Muralu praistorije. Povratak u Havanu u popodnevnim časovima.
Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 14.      Havana-Istanbul

Napuštanje hotela u ranim jutarnjim časovima, transfer na povratni let za Beograd. 3 sata pred let je neophodno da budete na aerodromu. Let je planiran za 10.00 iz Havane. Povratak za Beograd je sa vodičem.

Dan 15.     Istanbul-Beograd

Čekanje na aerodromu na let za Beograd iz Istanbula od 09.30 do 14.00. Prtljag je čekiran do krajnje destinacije – Beograd, ne morate ga preuzimati na ovom aerodromu. Avion sleće u Beograd 01.novembra u popodnevnim časovima oko – 13.40. prema lokalnom vremenu.

Cena paket aranžmana: 2.040 EUR po osobi

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO
Prevoz avionom na relaciji Beograd – Istanbul – Havana – Beograd (prevoznik Turkish Airways), aerodromske takse u Beogradu, Istanbulu I Havani u iznosu od 440 evra (čiji je iznos podložan promeni), smeštaj u hotelu kategorije pet zvezdica u dvokrevetnim sobama (9 noćenja sa all inclusive uslugom u Varaderu I 3 noćenja sa doručkom u Havani), transferi autobusom na relacijama aerodrom – hotel i hotel – aerodrom u Varaderu I Havani, panoramsko razgledanje Havane, Pina Colada nap utu do Varadera, večera u restoranu Aljibe u Havani, izlet u Finca VIgiu, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U CENU NISU UKLJUČENI:

Fakultativni izleti i posete, međunarodno putno zdravstveno osiguranje, individualni troškovi.

VAŽNE NAPOMENE:

● Potrebno je najmanje 24 putnika za realizaciju ovog putovanja.
● Uz blagovremeni upit u poslovnicama organizatora putovanja, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama, uz doplatu.
BORAVAK DECE: Hotel Nacional u Havani prima u sobu jedno dete do 12 godina ili bebu, kao I hotel u Varaderu. Dete deli krevet sa roditeljima. Cena za dete iznosi 1150 EUR. Izleti za dete se naplaćuju sa popustom od 20%-50% u zavisnosti od izleta.

SMEŠTAJ
● Hoteli u Varaderu i Havani su kategorije 4+* i 5*.
● Agencija zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije.

OPIS PLANIRANIH HOTELA:

VARADERO – MELIA VARADERO 4+*

Položaj: Hotel se nalazi na niskom stenovitom platou, direktno na duačkoj peščanoj plaži Varadera. Šoping centar Plaza America nalazi se pored hotela, mesto Varadero udaljeno je oko 8 km a aerodrom Varadero oko 30 km.
Opremljenost: Moderno odmaralište poznate hotelske grupacije Meliá sjedinjuje se u harmoniji sa tropskim vrtom i nudi veliki bazenski predeo sa odvojenim dečijim bazenom, đakuzijem, terasom za sunčanje i pool barom (ležaljke, suncobrani i peškiri su i na plaži uključeni) čini najbolje preduslove za opuštajuće i ispunjene dane. Ukupno 490 soba nalazi se u šestospratnom objektu čiji centar čini jedno atraktivno unutrašnje dvorište i slikovito uređeni lobi sa tropskim biljkama i malim vodopadima. Gost se kulinarskim specijalitetima može prepustiti u glavnom restoranu sa uslugom i u formi švedskog stola sa različitim tematskim švedskim stolovima ili u jednom od 3 a-la-carte restorana (steck house, internacionalna kuhinja, specijaliteti od ribe i morskih plodova). 4 bara služe osvežavajuća pića a u jednoj maloj kafeteriji služe se mali snekovi (24h). U hotelski sadržaj ubrajaju se frizerski salon, radnje, internet kutak, vešernica, medicinska služba i rent a car (delom uz doplatu). Raznovrsni zabavni program preko dana i uveče sa sportom, igrama i predstavama zaokružuje bogatu ponudu.
Sobe: Standard sobe su komforno uređene I imaju kadu/tuš, WC, fen, sat. TV, telefon, klimu, mini bar, kuvalo za čaj/kafu, sef i balkon. Ishrana: All Inclusive
Sport: Uključeno i po raspoloživosti: Fitnes centar, tenis (reflektori), košarka, odbojka na plaži, katamaran, windsurfing, kajak, snorkling, Scuba Diving u
bazenu.
Uz doplatu: Bilijar, ronjenje, masaže. Golf teren sa 18 rupa nalazi se na oko 5 min od dhotela.

HAVANA – NACIONAL DE KUBA 5*

Lokacija: Ovo luksuzno zdanje, deo kubanske kulturne i istorijske baštine, nalazi se u centru grada, u četvrti Vedado, na uzvišenju blizu mora, sa pogledom na
luku i stari deo Havane.
Sobe: Hotel raspolaže sa ukupno 460 soba koje imaju pogledom na grad ili more, svaka sa kupatilom: (tuš/wc), fen, zatim klima uređaj, TV, telefon, sef, mini bar, ketler za kafu i internet konekciju. Mnoge od soba su istorijski važne, jer su u njima noćile poznate ličnosti, kao na primer: Ava Gardner i Frenk Sinatra, Vinston Čerčil, Aleksandar Fleming, Laki Lučano, Džoni Vajsmiler…
Sadržaj: U svojoj ponudi hotel ima 5 restorana, gde se služe jela internacionalne i kubanske tradicionalne kuhinje, 4 bara u kojim se gosti mogu osvežiti raznim napicima i koktelima i kabare. Od dodatnih sadržaja hotel ima bazen sa hidromasažnim delom, fitness centar, salon lepote, menjačnicu i internet centar.

FAKULTATIVNI IZLETI
● Poludnevni izlet na Cayo Blanco. Cena: 128 evra. U cenu je uključen ručak, pića, delfinarijum i usluge lokalnog vodiča. – povratak u 16.00
● Celodnevni izlet “Tri grada”. Cena: 150 evra. U cenu je uključena vožnja klimatozovanim mini busem. Obilasci, ručak u Trinidadu. Usluge lokalnog vodiča
● Celodnevni izlet u Vinales. Cena: 96 evra. U cenu je uključen prevoz klimatizovanim mini busem. Ručak. Vožnja brodićem. Usluge lokalnog vodiča.
● “Tropicana” show. Cena 85 evra. U cenu je uključen transfer, piće dobrodošlice, cabare show, ¼ boce Havana Club Anejo Rum sa kubanskom koka kolom.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “KUBA”
● Potrebno je najmanje 10 putnika za realizaciju ovog putovanja.
● Uz blagovremeni upit u poslovnicama postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem
Sa pasošem Republike Srbije, za Kubu nije potrebna viza.
● Od 6.aprila 2022. Nije potreban PCR test niti dokaz o vakcinaciji. Proveriti blagovremeno uslove pred polazak na sajtu Ministarstva spoljnih poslova
https://www.mfa.gov.rs/gradjani/putovanje-u-inostranstvo/vize-i-informacije-o-drzavama/kuba

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, upladuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
● Plaćanje može biti:1) avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun For You Putovanja uz predhodno izdat predračun ili  Uplatom na rate bez kamate – akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;b) c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima agencija   ima potpisan ugovor.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnici For You Putovanja  moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguranja koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove.

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA 
Organizator putovanja ima licencu OTP 113/2021 izdatu 12. oktobra 2021. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 2.000 -EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini 250.000- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene Opštim uslovima i programom putovanja. Garancija po Polisi osiguranja garancija putovanja broj 470000049593 važi od 01.10.2021. do 01.10.2022. godine. Garancija putovanja se aktivira u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja kod društva za osiguranje TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, broj telefona: +381 11 3305100, broj telefaksa: +381 11 3122420, e-mail adresa: office@triglav.rs, pisanim putem ili telegramom na adresu TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, Milutina Milankovića 7a ili na e-mail: office@triglav.rs

 

Ocenite aranžman
[Total: 2 Average: 5]