Image default
Putopisi

Letovanje Egipat – Hurgada

Hurgada je jedno od vodećih egipatskih turističkih mesta i poznata je širom sveta. Hurgada je savršena za one koji traže potpuno opuštanje uz fantastično vreme i toplo more tokom čitave godine.

Hoteli u Hurgadi su uglavnom smešteni duž velelepne peščane plaže, koja je dugačka gotovo 20 km, i ima hotela od onih sa 5 zvezdica do jednostavnih i tradicionalnih egipatskih kuća sa sobama za izdavanje.

Neki od najpoznatijih hotela u Hurgadi su “Caribbean World Resort“, “Sea World Resort” i “Seagull Hotel & Resort“.

Možete izabrati pansion, polupansion ili all inclusive hotel – iskustvo će svakako biti nezaboravno i još potpunije ako ponesete kući i neki suvenir. Najbolje je odabrati papirus ili tradicionalnu egipatsku nargilu.

PLAŽE U HURGADI

Hurgada ponosno nosi priznanje kao prva komercijalna ronilačka baza na Crvenom moru, a priznanje je dodeljeno 60ih godina 20. veka. Nekada izolovano i relativno malo ribarsko selo je sada grad pun turista i okupljalište ljubitelja ronjenja. Sa više od 40 km hotela duž obale, u Hurgadi će se za svakog naći ponešto zaniljivo i adekvatan smeštaj po želji, od najobičnijih soba za iznajmljivanje do najluksuznijih hotela sa 5 zvezdica. U ovom gradu trenutno živi više od 600.000 ljudi i u njemu postoji stotinu hotela. Ovo je takođe jedan od najjužnijih gradova u Egiptu sa ronilačkim centrom, zajedno sa Safagom, Al Kuseirom i Marsa Alamom.

Dugačke pešćane plaže, sa prirodnim peskom, i suva klima tokom cele godine čine Hurgadu idealnom destinacijom za one koji vole sunce i sportove na vodi. Voda na plažama Hurgade je mirna tokom većeg dela godine, čista i popularna za sve vodene sportove, posebno za ronjenje, surfovanje, jedrenje ili pecanje.

Ocenite aranžman
[Total: 7 Average: 5]

Proverite i ovo...

AKVA parkovi u Grčkoj

admin

Polihrono Letovanje , Plaža Polihrono

nikola

Hurgada letovanje

admin