Image default
Putopisi

Hurgada letovanje

Ova zemlja severne Afrike, čije obale zapljuskuju Sredozemno i Crveno more, ima sve predispozicije za savršeno letovanje. Egipat je kolevka jedne od najstarijih civilizacija sa istorijom dugom preko pet milenijuma.

Čuvene piramide u Gizi, koje su jedno od sedam svetskih čuda, brojni hramovi na obalama Nila, moderna letovališta, duge peščane plaže, izuzetno povoljna klima, kristalno čisto, toplo more sa mediteranskom florom i faunom upotpunjuju bajkovite pejsaže.

Hurgada letovanje

Hurgada je biser egipatske obale, a nalazi se na Crvenom moru kog su posetioci nazvali “More sa sedam boja”. Staro gradsko jezgro Hurgade odiše orijentalnom kulturom, dok moderni hotelski kompleksi duž obale svedoče ubrzanom turističkom razvoju.

U blizini Hurgade nalaze se veoma egzotična ostrva. Neka od popularnijih su Shadwan Island, koje je sjajno za ronjenje i pecanje, Shaab el – Erg, za ronjenje i pecanje, Umm Gammar, Shasb Saghir Umm Gamma, Abu Ramada, Careless Reef za ronjenje, Dishet el – Dhaba, Shaab Abu Hashish, i Sharm el – Arab, Abu Minqar su idealni za plivanje. Na nekih dvadesetak kilometara od Hurgade nalazi se predivna uvala, idealna za one koji više vole mir i tišinu. Ekskluzivno mesto je Soma bay, sjajno za sunčanje i kupanje.

Za one koji vole ronjenje, Hurgada je pravi raj, jer bogati podvodni svet nigde nije toliko očaravajući kao u Crvenom moru. Ovaj grad nudi i dobru zabavu na plaži, safari, ekstremne vodene sportove, bogat noćni život… sve što poželite!, ističu u Turističkoj agenciji ForYou Putovanja.

Ocenite aranžman
[Total: 3 Average: 5]

Proverite i ovo...

Krit – Ostrvo Zdravlje i izvrsne antičke kuhinje

nikola

Najlepše Plaže Egipta – TOP 10 – Plaže u Egiptu

nikola

Budućnost turizma je svetla

admin