Image default
Putopisi

Letovanje u Albaniji, TOP albanske plaže

Letovanje u Albaniji

Letovanje u Albaniji i Albanska rivijera pruža na stotine mesta gde se možete okupati, a mi smo za vas izdvojili nekoliko najpoznatijih. Peščane plaže i tirkizno more i izuzetno pristupčane cene dovoljni su razlozi da jednom krenete na letovanje u Albaniji.

Plaže Curilla i Kallmi, Drač

Ove dve plaže nalaze se jedna pored druge, a u blizini priobalnog grada Drač, poznatog po velikom rimskom amfiteatru.

Dok je Curilla popularnija, Kallm je više za porodice koje vole mir.

Plaža Copacabana, Drač

Plaža Copacabana jedna je od popularnijih, na ovoj peščanoj plaži videćete puno porodica sa decom kako bezbrzižno uživaju u kupanju i sunčanju.

Plaža Palasa

Palasa ili Palasë je selo pored nacionalnog parka Llogara i jedna od lepih plaža s peskom i kamenjem. Mladi tu kampuju na divlje, uživaju u nekoliko kafića i noćnom klubu kao i u piceriji.

Plaža Spille

Relativno blizu Tirane i Drača nalazi se plaža Spille, duga 6 kilometara. Naravno, peščana je kao većina albanskih, a okružuju je palme, brojni barovi i restorani i borova šuma u pozadini. U blizi je i plaža Gjenerali na kojoj ćete pronaći ležaljke i suncobrane.

Plaža Dhërmi

Plaža u Dhërmiju je jedna od poznatijih u Albaniji, duga nekoliko kilometara duž koje se nalazi na desetine kafića i beach barova.

Plaža Jala, Dhërmi

Plaža Jala jedna je od najpopularnijih plaža za žurke na albanskoj obali pa ako ste takav tip, onda je ovo idealna plaža koja danju pruža ugodno kupanje, a uveče brdo zabave.

Plaža Filikuri, Himare

Plaža Filikuri okružena je visokim stenama, a nalazi se između plaža Potam i Llaman. Do ove plaže možete doći samo brodom ili plivanjem ako ste dovoljno izdržljivi. Kako na plaži nema ničeg, ponesite puno vode i hrane planirate li tu biti celi dan.

Plaža Bunec, Piqeras

Još južnije niz albansku obalu nalazi se lepa plaža s kristalno plavim morem i belim peskom, mirna i ugodna.

Sarande

Najpopularnija plažna destinacija u Albaniji je definitivno Sarande, njihov biser na moru s preko 300 sunčanih dana u godini. Smestila se između Jonskog mora i brežuljaka na kojim rastu masline, a ima neke od najlepših plaža.

Plaža Ksamil

Ksamil je malo mesto sa bezbroj plaža i uvala. Koju god da izaberete, nećete pogrešiti. Beli pesak i čisto, toplo more dovoljni su za uživanje. Nema buke, galame, glasne muzike, skutera i maltretiranja. Ljudi koje ćete videti na plaži dolaze sa svih strana sveta. Ima dosta Italijana, Norvežana, Šveđana, Bugara, Amerikanaca, a najviše Poljaka.

Ocenite aranžman
[Total: 1 Average: 5]

Proverite i ovo...

Polihrono Letovanje , Plaža Polihrono

nikola

Zašto posetiti Hurgadu – Letovanje Hurgada

admin

Kada je najbolje vreme da posetite Tursku?

admin