Image default
Putopisi

DOČEK NOVE GODINE

Izbor za doček Nove godine 2020 može biti veoma zamoran, još kad se uključi nivo novčanih troškova koje takav užitak zahteva, dobija se čak i veći nivo stresa. Kako bi se što jednostavnije, bez pritiska i tenzije donela odluka gde najbolje proslaviti najluđu noć, u nastavku teksta dajemo neke od najpoželjnijih destinacija za doček Nove godine 2020.

Prag – senzacionalni grad netaknute lepote

Glavni grad Češke spada u jedne od najlepših i najuređenijih u Evropi, još od vremena srednjeg veka. Izobilje kulturnih tvorevina, bogato istorijsko nasleđe i znamenitosti, ono su što ovaj grad čini posebnim i vrlo interesantnim za posetioce. Doček Nove godine stvara mogućnosti posete Pragu, preko raznih turističkih agencija sa vrlo povoljnim aranžmanima.

Grad na reci Vltavi, daje prekrasan doček Nove godine u Letna parku, sa ogromnim vatrometom, kao i veliki broj kulturnih utvrđenja, koja treba posetiti. Time opravdava nazive da je upravo Prag „kruna sveta‟ i predstavlja jednu od najpoželjnijih destinacija za proslavu novogodišnjih praznika. Bez preskakanja najkvalitetnijeg piva, vrhunskih provoda u klubovima, pabovima i barovima, i posete tržnim centrima, obećava se svake godine nenadmašan spektakl, koji sigurno svako poželi da ponovi. Poseta banji Karlove Vari, Karlovog mosta i ulice, zatim Karlštajn zamka i Agustovog mosta se podrazumeva kada planirate da posetite Prag za doček Nove godine.

Beč – novogodišnji ples i provod

Prestonica Austrije, izuzetno je popularna svakog decembra, pa i ovog, za doček Nove 2020. godine. Prvenstveno, razlog tome je odličan provod, nezaboravne žurke i nesvakidašnje turističke senzacije, ali i pristupačne cene i ne tako velika udaljenost Beča od naše zemlje. Prednost je takođe i umereno hladna zima, gde retko temperatura pada ispod nule, što stvara odlične uslove za doček Nove godine na otvorenom, kao što je na trgu ispred Gradske kuće. Bilo da odlučite da posetite Beč na nekoliko dana, ili duže, možete da uživate u koncertima, operi, pozorištu, balovima ili specijalno organizovanim večerama. Naravno, brojni su i klubovi i diskoteke za višesatne provode za pamćenje.

Devojke sanjaju o Parizu za doček Nove godine 2020

Iako pogled na naslov ne čudi zaista nikoga, potrebno je navesti neke od razloga zbog kojih je upravo Pariz gotovo uvek broj jedan od preferiranih destinacija širom sveta. Potrebno je izdvojiti znatno više novca, to je tačno, ali ukoliko na vreme počnete da štedite, za vas će ovo putovanje biti pravo zadovoljstvo, posebno za lepšu polovinu. Sve žene su zaljubljene u Pariz, grad ljubavi, romantike, visoke mode i tradicije.

Francuska prestonica pun pogodak je za devojke koje vole šoping i obiluje radnjama i tržnim centrima svetski poznatih brendova. Ajfelova kula, kao svetski poznat toranj kod kojeg bi se svi želeli naći u toj noći 31. decembra, kada šljašte vatrometi, nastupaju mnoge zvezde i dele osmesi i poljupci. Romantika se oseća svuda u vazduhu i širi se ljubav. Ženska srca osvojićete u potpunosti ukoliko samo i pomenete mogućnost odlaska u ovu evropsku metropolu.

Atina – boginja novogodišnjeg slavlja

Grčka je zemlja Bogova, ujedno tradicionalna i moderna zemlja, koja svake godine obećava i realizuje nezaboravne provode za doček Nove godine. Uz pristupačnu cenu, dobija se mogućnost obilaska Atine i okoline, uz večernji izlazak ili organizovan doček na drugi način. Svako sigurno ima želju da vidi poznato utvrđenje – Akropolj, zatim Peloponez, Epidaurus, luku Pirej, i mnoge druge znamenitosti Grčke. Panorama Atine nešto je što se ne zaboravlja, i što nijedna fotografija ne može opisati dovoljno živopisno. Tradicionalna jela, pića, muzika i igra – nešto je što je dobro poznato kao kvalitetno i izvrsno. Zato je posebno Atina posećena za doček Nove godine, i turisti se uvek vraćaju sa odličnim utiscima.

Krakov – legendarni grad mladih

Krakov je veoma popularna destinacija za doček Nove godine i svake naredne daje sve veći broj atraktivnih mogućnosti za odličan provod, ali i upoznavanje Poljske i njenih znamenitosti u ovom i okolnim mestima. Razgledanje Starog grada, crkve Svetog Petra, katedrale, tvrđave Vavel, rudnika soli, drugih crkvi, utvrđenja i mostova i puteva od značaja – ostaju u dugoročnom pamćenju, kao velelepna zdanja ove zemlje. Uz to, odlazak za doček Nove godine daje šansu da upoznate čari noćnog provoda, jer je poznato da je Krakov grad mladih, legendi i magičnih lepota. Destinacija je neiscrpno popularna, i svaki minut obećava kvalitetna iskustva.

Ocenite aranžman
[Total: 1 Average: 5]

Proverite i ovo...

Bodrum, Turska , Plaže, letovanje u Turskoj , Bodrum

nikola

10 Saveta za odmor u Egiptu

nikola

Antalija

admin