Image default
Putopisi

Nikiti letovanje Sitonija

Nikiti se nalazi na oko 6 km od Metamorfosisa i ima idealnu poziciju za obilazak plaža kako na zapadnoj tako i na istočnoj obali Sitonije, jer se na samo par km glavni put kroz poluostrvo račva u dva dela – desni za zapadnu obalu, a levi za istočnu.

Stari deo Nikitija sa tradicionalnim kamenim kućama, školom, crkvom koja datira iz 1867. godine nalazi se dalje od mora, i počinje odmah posle semafora, a novji je prema moru. Nikiti ima marinu gde se može videti veliki broj lepih i luksuznih jahti. Od glavnog puta gde se nalaze tri velika supermarketa Lidl, Masoutis i Galaxias.

Restorana i kafića ima duz obale i u većini je besplatan Wifi, kao i ležaljke i suncobrani na plaži ukoliko poručite piće. Plaža je dobra, ali u blizini ima mnogo lepših i boljih.

Na krajnjem levom delu plaže pruža se dugačak tirkizni plićak, tako da bi taj deo bio gotovo idealan za decu, samo da je sama plaža malo sira.

Nikiti plaže

Na zapadnoj obali tu su Castri, Agios Ioanis, Koviou, Kalogria, Spathies, Spathies Velika, Elia, Lagomandra (ona je na par kilometara od Neos Marmarasa), a na istočnoj obali na udaljenosti do 15 km tu su Trani Amouda, Lagonisi, Talgo, Karidi

Što se snabdevanja tiče, pored pomenutih megamarketa, ima i nekoliko manjih prodavnica (u kojima su cene nesto više) i pekara. Ukoliko planirate sami da pripremate hranu, preporučujem snabdevanje u megamarketima većinom potrebnih namirnica zbog nižih cena (cene su slične onima u Srbiji, možda neznatno više). Postoji i nekoliko prodavnica meda po čijoj je proizvodnji Nikiti poznat.

Nemojte da vas iznenadi mali broj prodavnica suvenira, sa dosta visokim cenama, već kupovinu istih planirajte prilikom obilaska drugih mesta na Sitoniji.

Ako tražite smeštaj na Sitoniji za leto 2019 u mestu Nikiti, možete pogledati na stranici NIKITI letovanje

Ocenite aranžman
[Total: 2 Average: 5]

Proverite i ovo...

Hurgada letovanje

admin

Polihrono Letovanje , Plaža Polihrono

nikola

Sharm el Sheikh

admin