Image default
Putopisi

Neos Marmaras – dve plaže iz snova

Neos Marmaras nikoga ne ostavlja ravnodušnim, njegova obala Vam uvek iznova otkriva neki drugi ugao poznate uvale, pružajući Vam mogućnost da lagano prošetate rivom pored mora ili da skratite put izabravši stazu preko brežuljka. Neos Marmaras je počeo intenzivnije da se razvija u drugoj polovini prošlog veka a kao atrakcija mesta u centru je i maketa broda kojim su Grci stigli u ove predele nakon proterivanja iz Male Azije početkom prošlog veka.

U Neos Marmarasu možete pronaći sve što Vam je potrebno za prijatan i ispunjen odmor jer mesto nije samo turističko mesto već stalno stanovništvo u njemu boravi tokom cele godine. Veliki broj prodavnica, mesara, pekara, dva trgovinska lanca sa svojim marketima, brojne taverne, interesantni kafići, plažni barovi na širokoj peščanoj gradskoj plaži, manje uvale dužinom obale, Paradiso plaža pre samog ulaska u mesto kao i veliki broj čuvenih plaža u relatvnoj blizini mesta, čine Neos Marmaras mestom u kojem ćete uživati. Samo mesto ima tri centra, prvi u luci gde se održavaju folklorne priredbe i odakle kreću brodovi na krstarenja po okolnim uvalama, drugi centar između crkve i škole gde su brojni restorani i odakle kreće brodić koji vozi do Porto Carrasa i, kao treći centar, gradska peščana plaža sa svojim restoranima, barovima sa uređenim delovima plaže na kojoj pored suncobrana možete izabrati i prirodnu hladovinu tamarisa.

Ono što definitivno svi ističu kao neverovatna uspomena koju nose iz Marmarasa je zalazak sunca u more koji pored fenomenalnog pogleda govori i o tome da na plaži možete ostati do kasno. U neposrednoj blizini je i Porto Carras sa svoja dva luksuzna hotela, vinarijom i ekskluzivnim buticima a možete do njega doći brodićem iz centra mesta. Neos Marmaras ima za svakog ponešto, tu je pijačni dan četvrtkom sa bogatom ponudom roba, luna park za mladje, kafići, restorani i vinarije za nešto starije.

PLAŽE – NEOS MARMARAS

U samom letovalištu  postoje dve plaže, Glavna gradska plaža i plaža Paradiso. Obe plaže su orijentisane prema zapadu, tako da pružaju mogućnost uživanja u suncu do samog zalaska.
Glavna gradska plaža je odlikovana prestižnom turističkom plaketom „Plava zastava“ nekoliko puta do sad. To je peskovita plaža, vrlo prostrana i velika, a na njenom samom kraju je lociran već pomenuti Porto Carras, koji predstavlja jedan od najboljih i najraskošnijih hotelskih kompleksa u Grčkoj, pa i u Evropi. Plaža je vrlo čista, redovno uredjivana i održavana, a mnogo kafića i manjih lokala se nalazi odmah tu nadomak plaže.
Plaža Paradiso je smeštena na ulazu u Neos Marmaras iz Pravca Soluna. Manja je i uža od gradske plaže, ali sa isto tako čistom smaragdnom vodom. U pozadini plaže smešteno je nekoliko malih porodičnih hotela, kao i nekoliko redova vila. Paradiso beach je polu peskovita polu šljunkovita plaža, sa manje prirodne hladovine nego gradska, i u poređenju sa gradskom dosta je uža. Paradiso beach je mirnija varijanta, bez buke i vike, nema beach barova (osim što par hotela imaju bar i ležaljke za svoje goste). More je mirnije, a i voda je plića, te je idealna za porodice sa manjom decom.

Osim ove dve najpopularnije plaže, postoji i nekoliko plaža u okolini mesta koje su takodje lepo uredjene, kao i male poludivlje plaže za one koji vole netaknutu prirodu.

Ocenite aranžman
[Total: 5 Average: 4.6]

Proverite i ovo...

Bansko – Najtrazeniji hoteli za zimovanje

nikola

Alanja, Turska, Plaže, letovanje u Turskoj, Alanja

nikola

Antalija

admin