Image default
Putopisi

Bugarska Skijanje – destinacija Borovec

Ako želite nešto malo drugačije od Evropskih skijališta Borovec je vaš idealan izbor za uzbudljiv skijaški odmor. Ako ste napredni skijaš, bićete oduševljeni kada čujete da je Borovec najveći Bugarski skijaški centar u pogledu dužine skijaških staza i kapaciteta ski objekata. A ako se osećate spremnim za druge zimske sportove, tu su: Alpski sportovi, kros-kantri skijanje, ski skokovi, biatlon, ski – doo, klizanje, skijanje noću.

Skijaši iz cele Evrope vežbaju na Borovecu, kako bi istražili svet ski avantura i poboljšali svoje veštine. Skijalište nudi odlične uslove za skijanje, snoubording, trke ili samo za zimske praznike u prelepoj planini.

Borovec je najstarije bugarsko skijalište. Otvoreno je 1896. godine. Najniža tačka je mesto Borovec na 1390 metara nadmorske visine, a najviša tačka je na 2600 metara. Ima deklarisanih oko 40km staza.

Borovec je daleko pitomiji od Banskog. Ima par velikih hotela (poput monstruoznog Hotela Samokov u samom centru), ali centar je uglavnom sačinjen od malih drvenih prizemnih kućica. U svakoj je nekakva suvenirnica ili pab ili restoran ili prodavnica skijaške opreme.

Borovec takođe ima 1,240 metara snoubord stazu, 10 km cross-countri stazu i ski skokove. Borovec ski staze su savršene za početnike i osrednje skijaša.

Atmosfera u Borovecu živahna i vesela. Ako želite da se opustite, Borovec je odličan izbor.

Ne samo da Borovec nudi razonosti za sve vrste skijaša, ali takođe pruža i nezaboravna iskustva u trendi barovima, diskotekama i živahim karaoke barovima. Ako ste noćna ptica, ovo je za vas idealno mesto- diskoteke i barovi često rade do zore.

Za prave gurmane tu su ukusna jela Bugarske kuhinje kao i bogate folklorne večeri u lokalnim kafanama ili restoranima. Bugarske folklorne večeri organizuju se u mnogim mestima odmarališta i imaju živu muziku. Iako je to sve o skijanju tokom zime, Borovec takođe može da vam pruži i druge aktivnosti, kao što su opuštanje u sauni, fitnes centrima, plivanju, žurkama, igrajući bilijar i još mnogo toga.

Nikada Vam neće biti dosadno u Borovecu, jer ćete naći dosta živopisnih barova, atraktivnih restorana i bogatih apre-ski programa, koji su prilagođeni da zabavljaju grupe, porodice i prijatelje podjednako.

U Borovecu ima sasvim dovoljno hotela i kvalitetnog smeštaja, a izbor je veliki i razlikuje se po cenama, tipu i uslovima. Ali, ima svega. Od velikih luksuznih hotela do malih, privatnih vila.

Ocenite aranžman
[Total: 2 Average: 5]

Proverite i ovo...

GRCI SU SJAJNI DOMAĆINI

admin

Zašto posetiti Hurgadu – Letovanje Hurgada

admin

Tunis Predstavljamo vam Sidi Bou Said

nikola