Image default
Albanija letovanje 2024Ksamil letovanje 2024

Rezidencija Visi, Ksamil, Albanija letovanje 2022

Rezidencija VISI

Albanija  2022 • Letovanje u Ksamilu

Albanija 2022 • letovanje 2022 • Bus / Sopstveni

LETOVANJE U NAJLEPŠIM LETOVALIŠTIMA ALBANIJE

8 DANA, 7 NOĆENJA   /   JUN – SEPTEMBAR 2022.

KSAMIL I PLAŽE – na samo 15-tak kilometara od Sarande nalazi se regija Ksamila, po mnogima najlepšeg letovališta Albanije. Ovo mesto i njegova regija poznati su po divnim peščanim plažama, i po ostrvskoj grupi Ksamil. Provešćemo ceo dan kupajući se u Ksamilu i na još jednoj plaži u njegovoj okolini.

Za vaše letovanje u Ksamilu pripremili smo apartmane VISI koji se nalaze na samo 250 metara od najbliže plaže, i isto toliko od glavne trgovačke zone letovališta (centra). Studiji su smešteni u objektu rezidencijalnog tipa koji poseduje malo dvorište, 3 sprata (bez lifta), besplatno korišćenje WiF internet veze. Studiji su sa malom kuhinjom (bez mogućnosti kuvanja; samo „laki“ obroci), i svi poseduju smeštaj za 4 osobe (većinom je francuski ležaj + 2 odovojena redovna ležaja koja su u većini slučajeva na sprat!). Svi studiji poseduju terasu, mali trepezarijski sto, frižider, klima uređaj (besplatno korišćenje) i kupatilo. Kupatilo je sa tušem – bez kabine, bez zavese, samo sa odvodom! Obezbeđena je posteljina i peškiri. Tokom boravka gostiju neće biti čišćenja studija niti promene posteljina i peškira!

U PRIPREMI

Program putovanja:

1. dan prijava u smeštaj posle 14h. Noćenje.

2. dan – 7. dan Boravak u Sarandi ILI Ksamilu na bazi 7 noćenja u odabranom smeštaju i na bazi odabrane usluge. Slobodno vreme za uživanje u fantastičnim plažama, i divnoj atmosferi Sarande.
Tokom našeg boravka, organizovaćemo Vam i sledeće fakultativne izlete:

8. dan (subota) Odjava iz smeštajnih objekata do 9 časova. Kraj usluga.

USLOVI PLAĆANJA: PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE
• Gotovinski – rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
• Administrativnom zabranom na platu – 40% se plaća prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u evrima. Obračun se vrši po srednjem kursu NBS na dan dospeća obustave i rate! Administrativnim zabranama je moguće platiti do 20.12.2021.
• U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.12.2021.
U sve cene je uračunat PDV od 20%

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta.
ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 40 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja  Licenca broj: OTP 269/2020. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu BANKARSKU GARANCIJU br. 265-60-15939-90 (osigurana suma u visini od 100.000€) „REIFFEISEN BANKA A.D. BEOGRAD“.

OPIS FAKULTATIVNOG PROGRAMA

PLAŽE KSAMILA – izlet iz Sarande kreće u 9h. Povratak do 20h. Cena izleta 15 € / deca do 12 god. 10 €
Na izlet se kreće u 9h iz Sarande. Po dolasku u Ksamil sledi orijentaciona šetnja sa osnovnim upoznavanjem sa samim mestom i potom sledi slobodno vreme za kupanje na nekoj od desetak prelepih plaža po kojima je Ksamil poznat. Tokom boravka u Ksamilu predlažemo ručak u nekom od divnih restorana na samim plažama uz nezaobilazne morske specijalitete. Takođe, predlažemo i barem jedan sat kupanja na prelepim ostrvima Ksamil. Povratak sa ovog izleta u Sarandu je u 20h.

SARANDA – Izlet iz Ksamila kreće u 10h. Povratak do 21h. Cena izleta 15 € / deca do 12 god. 10 €
Na izlet se kreće iz Ksamila u 10h. Po dolasku u Sarandu sledi orijentaciona šetnja najvećim albanskim letovalištem uz osnovno upoznavanje sa mestom i predlozima za plaže, restorane, šetnju gradom, krstarenje do okolnih fantastičnih plaža, odlazak do srednjovekovnog Lukureši zamka i sl. Povratak u Ksamil je do 21h.

BUTRINT – Polazak na izlet u 9h. Povratak do 15h. Cena izleta 20 € / deca do 12 god. 15 €
Poludnevni izlet sa polaskom iz Sarande u 9h i iz Ksamila u 09.30h. Butrint je stari albanski grad, nekada deo rimskih i grčkih kolonija, a danas još jedan od lokaliteta u Albaniji uvrštenih u UNESCO listu svetske baštine. Danas je ovo arheološko nalazište svedok mediteranskih civilizacija. Od grčkih spomenika od kojih je najpoznatiji antički teatar, pa sve do ranohrišćanskih bazilika i ostatak fantastične krstionice sa očuvanim mozaičkim podom. Tu su i ostaci mletačkog utvrđenja, divna Porta Leone,… Na ovom izletu ćemo uživati i u divnim pejzažima Nacionalnog parka Butrint.

PLAVO OKO I ĐIROKASTRA – Polazak u 9h. Povratak do 19h/20h. Cena izleta 35 € / deca do 12 god. 25 €
Plavo oko, ili na albanskom “Syri i Kalter”, jeste jezero na jugozapadu Albanije (između Sarande i Đirokastre), hladne, tirkizne vode, za koje se priča da “nema dna”. Možda ga i ima, ali niko još nije došao do njega. Navodno, ako bacite kamen u središte jezera, on posle izvesnog vremena ispliva na površinu. Izvor je deo prirodnog rezervata čija je površina 180 hektara, a karakteriše ga hrastova šuma i divlje smokve. Već kada ste na ovom lokalitetu treba da probate lokalne čuvene rakije od kojih je najpoznatija rakija od origana.
Đirokastra je stari grad sa tragovima ljudske naseljeneosti koja datira unazad do prvog veka pre nove ere. Nalazi se na padinama Mali i Gjerë („Široke planine“). Grad je verovatno osnovan negde u 12. veku oko tvrđave na brdu. Pod vladavinom Vizantije, razvio se u glavni tržišni centar poznat kao Argyropolis („Srebrni grad“). Ovim gradom dominira srednjovekovno utvrđenje sa odličnim istorijskim muzejom. Ulice su popločane kamenom od kojeg su gotovo sve kuće u starom gradu napravljane. Grad poseduje neodoljivi orijentalni šarm a poznat je i kao rodno mesto albanskog komunističkog diktatora Envera Hodže.

KRF – Polazak feribotom iz Sarande u prepodnevnim satima. Povratak u večernjim satima. Cena izleta 50 € / deca do 12 god. 40 €
Plovidba trajektom traje oko 1,5 sat. Po dolasku na ostrvo Krf, odnosno u grad Krf, sledi organizovano razgledanje grada sa turističkim vodičem. Istorija grada počinje u 8. veku p.n.e. Kroz istoriju njegovi vladari (Vizantinci, Mlečani, Francuzi, Englezi) su ostavili iza sebe svedočanstva svog boravka u ovom prelepom gradu. Ipak, današnji tipični mediteranski duh grada, potiče iz vremena vladavine Venecijanaca. Uske divne ulice odišu neverovatnim šarmom. Naša šetnja ovim gradom će obuhvatiti Spianadu – ogroman gradski trg za koji se veruje da je naveći trg na Balkanu, potom Venecijanku tvrđavu, šetalište Liston. Posetićemo crkvu Sv. Spiridona u kojoj se nalaze mošti svepoštovanog sveca. Naravno, posetićemo i Srpsku kuću koja čuva od zaborava sećanje na naše junake iz Prvog svetskog rata. Ukoliko budete želeli, brodićem ćemo se otisnuti do ostrva stradanja Vida na kojem se nalazi Mauzolej srpskih vojnika koji su svoje živote izgubili tokom oporavka srpske vojske na ostrvu Krfu. Slobodno vreme u Krfu možete iskoristiti za šoping, šetnju i naravno kupanje na nekoj od gradskih plaža. Povratak u Sarandu u ranim večernjim satima

 

Ocenite aranžman
[Total: 2 Average: 5]

Proverite i ovo...

Hotel Akileda Beach 3* ,Drač, Letovanje Alabanija 2022

nikola

Hotel Ibiza 3* ,Drač, Letovanje u Albaniji, leto 2022

nikola

Hotel Royal G Hotel & Spa 5 *, Drač letovanje 2022,Albanija

nikola