Image default
Putopisi

Side Turska Letovanje

Side leži na malom polustrvu u Sredozemnom moru, dugom svega 800 i širokom 300 m, preko čijih obala se prostire prelepa zlatno peščana plaža. Njegovu okolinu oplemenjuje plantaže nara, kao i nesvakidašnja mešavina starog i moderno utvrđenog grada sa uređenim plažama, čime je postao zanimljiva alternativa razvijenijih naselja duž turske obale.

Plaže Side Turska Letovanje

Side je najpoznatiji po svojim peščanim plažama koje okružuju celo polustrvo. Side ima dve glavne plaže: Istočnu i Zapadnu. Iako su jako blizu jedna druge, različite su po karakteristikama. Zapadna plaža je plitka i bezbedna za porodično kupanje, što je čini posećenijom u jeku sezone.

Na obe plaže možete uživati u parasejlingu, ronjenju, skijanju na vodi, pecanju… Ako ipak volite mirnije kupanje, prošetajte dalje od grada i naći ćete se na najlepšoj mediteranskoj plaži punoj kornjača.

U Sideu postoji i veliki broj mogućnosti za provod, jer ovo mesto obiluje barovima, tavernama i diskotekama gde turisti, ali i lokalni stanovnici, mogu da se provedu jednako dobro kao u mnogo većim letovalištima.

Nezaobilazne lokacije prilikom posete ovog letovališta jesu istorijski lokaliteti. Rimske ruševine, amfiteatar Aspendos, hramovi Apolona i Atine,vizantijska bolnica iz šestog veka, svedoče o istoriji koja na ovom područu traje hiljadama godina. Tu je i čuveno rimsko kupatilo koje je pretvoreno u muzej. Dolazak na ove lokalitete svakog posetioca vraća u davno zaboravljenu prošlost.

U gradu se nalazi veliki broj restorana koji nude naukusnija turska jela. Tu su i barovi i kafići, kao i noćni klubovi u kojima zabava traje do ranih jutarnjh sati. Grad u kome su se sastajali Kleopatra i Marko Anonije odiše romantikom i fantastičnom atmosferom. Zbog toga je Side sjajno mesto za savršen provod i uživanje.

Ocenite aranžman
[Total: 2 Average: 5]

Proverite i ovo...

Kuba i njene čarolije

nikola

Budućnost turizma je svetla

admin

Banja Luka – Prelepi grad na reci Vrbas – Grad Marijana BENEŠA

nikola