Image default
Putopisi

Zašto posetiti Hurgadu – Letovanje Hurgada

Putnici su se vekovima divili velikim egipatskim piramidama; u poslednje vreme mnogi su otkrili da je u Egiptu moguće doživeti i otkriti mnogo više – ne samo istorijske, već i prirodne i kulturne znamenitosti. Napominjemo da većina putnika želi da se vrati nakon prve posete Egiptu upravo zato što su otkrili mnoga nova lica te arapske države. Kada upoznaju istorijsku riznicu, žele da vide i dožive avanture u izuzetnoj prirodi pustinja i oaza i dožive raznolikost gradova ili da provedu odmor u prelepim hotelima duž Crvenog mora i upoznaju njegovo neverovatno bogato podvodno okruženje.

Hurgada letovanje

Hurgada se nalazi otprilike 430 km južno od Sueca, u oblasti gde se morski moreuz širi u Crveno more; to je destinacija sa prelepim peščanim plažama, toplim morem i kvalitetnim hotelima koja se veoma razvila u poslednje vreme, iako je uspela da sačuva svoju originalnost. Tako možete da posetite centar grada sa tipičnom arapskom vrevom i prepustite se beskrajnim cenama suvenira, a sve to možete da gledate iz obližnjeg kafića. Hurgada je idealno mesto za porodični odmor, ali i za sve koji će rado roniti i otkriti prelep podvodni svet prepun šarenih korala i egzotičnih riba. U Hurgadi možete plivati u moru tokom cele godine. Peščane dine blistaju iza prepunog naselja. Zalasci sunca i romansa pod zvezdanim nebom pobrinuće se za nezaboravne pustinjske doživljaje.

El Gouna

Počeci razvoja ovog izletišta vezani su za potragu za najlepšim mestom pod suncem, gde je pre oko dve decenije Samih Saviris, jedan od najbogatijih Egipćana, želeo da izgradi kuću i pristanište za privez čamca. Našao ga je severno od Hurgade, u oblasti gde je azurna boja mora okruženog planinama očarala njegovog prijatelja. “Egipatska Venecija”, koja je samo 22 km udaljena od Hurgade, razvila se u jedno od najekskluzivnijih i najotmenijih turističkih odmarališta na obali Crvenog mora. Svoje hotele izgradili su i poznati svetski lanci. Njihovi hoteli nude šaroliku lepezu sportskih aktivnosti, živahan noćni život i mogućnosti za istraživanje egipatskog istorijskog, arheološkog i kulturnog blaga. El Guna ima i dobre restorane i prodavnice, pravi bazar, kafiće, diskoteke i galerije i modernu marinu.

Makadi Bay

Noviji, lepo uređeni raj za odmor uz Crveno more, sa koralnim grebenom, kvalitetnim turističkim sadržajima, bogatim izborom sportskih aktivnosti i gastronomskim užicima u brojnim restoranima, garancija je bezbrižnog odmora. Centralni deo čini Souk Makadi sa restoranima, vellness ponudom, igraonicama, apotekom, bankom i prodavnicama. Primorski grad vas poziva da ga otkrijete.

Soma Bay

Odmaralište sa verovatno najlepšim plažama duž Crvenog mora nalazi se otprilike 40 km južno od Hurgade. Sastoji se od luksuznih hotela, golf terena sa 18 rupa, jednog od najvećih spa & talaso centara, centara za ronjenje, surfovanje i zmajeve koji pružaju kombinaciju opuštenog odmora, uživanja i rekreacije.

Ocenite aranžman
[Total: 3 Average: 5]

Proverite i ovo...

DOČEK NOVE GODINE

admin

Bansko – Najtrazeniji hoteli za zimovanje

nikola

Pripreme za skijanje

admin