Image default
Putopisi

Prelepe Plaže Albanije, letovanje Albanija, Najbolje plaže Albanije

Albanija letovalište koje izlazi na dva mora Jadransko i Jonsko u nekoliko poslednjih godina pokušava da približi svetu svoja letovališta,  što znači da ima puno tajnih, netaknutih, divljih i prelepih plaža u kojima je istinska magija boravka na moru.

Zbog takvih netaknutih plaža i samo  obale Albanija je priviukla još više naših turista a i stranih tursita za Letnji odmor i avanturu.

Pozivamo vas da otkrijete i istražite obalu Albanije za vaš letnji odmor, a mi ćemo se potruditi da vam zagolicamo želju kroz par prelepih plaža Albanije.

Plaža Gjipe

Ušuškana zmeđu dva brda, Gjipe je jedna od onih skrivenih plaža do kojih nije baš tako lako doći, ali vredi svaki trud.Kad posle nekih dvadesetak minuta puta do plaže stanete na neverovatan pesak i kad pogledate plavetnilo koje vas okružuje zaboravićete na sve i uživati. Na Gjip plaži nema gužve, voda je kristalno čista i prelepo plava, sama plaža okružena je zelenilom, a i taj momenat tajnovitosti i nepristupačnosti daje joj na šarmu. Jednostavno, ljudi se osećaju specijalno kad konačno stignu do nje i doživljavaju je kao pravo parčence raja na zemlji. Do Gjipe plaže osim pešačenja i avanturizma naravno postoje brodići koji voze do ove plaže.

Plaža Ksamil

Plaže primorskog seoceta Ksamil krasi beli pesak i čista, na listi je najlepših plaža Evrope Ne previše hladna i duboka voda i mnoštvo gotovo nerealnih prizora magične prirode, i čoveka u njoj. Ovde možete da birate da li ćete partijati u nekom od atraktivnih barova koji se nalaze na jednom delu plaže, i ili krenuti u istraživanje obližnjih ostrva, a sve izgleda tako kao da ste ga izmaštali.

ksamil,juzna obala, jonsko more,letovanje ksamil,albanija

Plaža Drymades

Drymades jedna od najlepša plaža u celoj Albaniji, maleni zaliv u blizini sela Dhermi. Međutim, dok je Dhermi plaža već preplavljena kafićima, glasnom muzikom, suncobranima, gužvom, Drymades još čuva svoj mir. Okružena borovom šumom gde je stenoviti odvaja plažu na peščani i šljunkoviti deo. Drymades je mesto gde potpuno možete da se prepustite uživanju.

Plaža Dhermi

Dhermi plaža jedno od najduži i najpopularnijih plaža u Albaniji okružena borovom šumom i dužinom od nekoliko kilometara sa bistrom plavom vodom idealna za vaš odmor. Kako je sama plaža dosta atraktivna a samim tim dosta posećenja, u blizini plaže ima dosta prelepih uvala ukoliko volite da se osamite. Dok ste na plaži Dhermi preporučujemo vam da posetite kameno selo iznad same plaže kao, luku Gramata , manastir Panagia i piratsku Pećinu.

dhermi_plaža_alabanija_letovanje

Plaža Narta

Petnaest minuta vožnje  od Valone naićiće te na prelepu peskovitu lagunu čiste vode. U blizini plaže nalazi se i malo ostrvo Zvernec do kojeg dolazite drvenim mostićem  na kojem je usred šume skriven pravoslavni manastir iz 18. veka.

Ocenite aranžman
[Total: 3 Average: 5]

Proverite i ovo...

Asprovalta letovanje Grčka

admin

Bugarska Skijanje – destinacija Borovec

admin

Nea Potidea – Grčki Majami !!!

nikola