Image default
Putopisi

Najbolja Banja Srbije, Soko Banja – “Soko Banja Soko Grad odeš star dođeš mlad”

Najbolja i najstarija banja SOKOBANJA se nalazi u jugoistočnom delu Srbije.

Spoj idealne klimebogastvo prirodnih vrednosti okrepiće vaše telo i dušu…

Širom Srbije postoji mnoštvo odličnih banja, a Sokobanja je nesumnjivo jedna od najboljih. Terapeutske kvalitete termalnih izvora izvorno su poznate još od vremena Rimljana, ali tek u doba osmanskog perioda turizam je počeo da cveta u ovim krajevima, kada je Miloš Obrenović zahtevao celokupnu obnovu nalazišta. Organizovani turizam je do 1837. bio u funkciji prve turističke banje u Srbiji. Pre dugo vremena, srpska kulturna elita odlazila je u mali istočni grad tražeći olakšanje i spokoj.

Smešten u dva i po sata jugoistočno od Beograda, i nekih sat vremena vožnje od Niša. Sokobanja je jedna od najpopularnijih banja u zemlji. Termalni mineralni izvori su glavni događaj, sa lekovitim vodama koje se kreću između 28 i 45 ℃ i uglavnom se koriste za kupanje i udisanje. Ovde se uklanjaju različiti uslovi, od bronhijalne astme do hroničnog hepatitisa. Nadamo se da ćete pre svega otići radi opuštanja i rekreacije , ali dobro je znati da se  i vi možete osećati malo bolje.

Položaj Sokobanje kao omiljene banje srpskih stvaralaca znači da se može naći i dosta kulture. Biblioteka je stara više od jednog veka i u svojim zidovima čuva više od 30.000 knjiga. Muzej baštine takođe je vredan pogleda, koji sadrži mnoštvo arheoloških, istorijskih i etnoloških artefakata. Amfiteatar ispred muzeja takođe igra mnoštvo pozorišnih komada tokom letnjih meseci.

Ali najviše je isceliteljske moći banje. Srbija možda nije prvo mesto koje će vam pasti na pamet kada izgovorite reči „banjskog turizma“, ali sigurno je samo pitanje vremena pre nego što se to promeni . Sokobanja će biti centralna i središnja kada to urade.

Ne kaže se džabe u narodu za ovu predivnu banju.

“SOKO BANJA SOKO GRAD ODEŠ STAR DOĐEŠ MLAD”

Lečenje u Sokobanji Lečenje se vrši u Specijalnoj bolnici Sokobanja, Specijalnoj bolnici “Ozren”, i Prirodnom lečilištu Banjica, a metode lečenja koje se koriste prilikom iskorišćavanja prirodnih faktora Sokobanje i banje Jošanice su: inhalacija, kupanje, pijenje vode, korišćenje blata itd.


Turizam u Sokobanji je osnovna privredna grana, a tokom proteklih 178 godina turističkog razvoja ova atraktivna destinacija je stasala u vodeću srpsku banju , koja tokom godine ostvari I preko million noćenja. Turistička ponuda Sokobanje obuhvata zdravstveni turizam, rekreativni turizam, omladinski turizam, dečiji turizam, sportski turizam, etno turizam, wellness I spa turizam, kongresni, izletnički, kulturni, manifestacioni i lovni turizam.

Pored prirodnih vrednosti i atraktivnih izletišta: Lepterija, restoran Pećina, Kalinovica, Očno, Barudžija, vodopad Ripaljka, izvor Moravice, Borići, Sesalačka pećina, Vrmdžansko i Bovansko jezero, Sokobanja je bogata i kulturno-istorijskim vrednostima i spomenicima: hamam, Milošev konak, Sokograd, Vrmaški grad, Spomen česme, arhiološki lokaliteti, spomen biste,mnoge crkve i manastiri pa ne ostavlja ravnodusnim ni jednog posetioca od prvog mometna.


Privatni smeštaj u Sokobanji se deli na apartmane, studija, sobe, vile i kuće za odmor. Na našem sajtu www.foryou.rs  možete da pronadjete smeštaje sa noćenjem, polupansionom ili punim pansion neke od naših Favorita za odmor Tokom cele godine su vila MILSA LUX, VILA BANJICA , PARK APARTMANI , VILA BANBUS , HOTEL NATALY SPA, HOTEL AND SPA SOKOTERME i još puno vila i aprtmana koje možemo rezervisati na upit  Svaki smeštajni objekat je detaljno opisan sa verodostojnim fotografijama apartmana, soba itd…

REZERVACIJE I INFORMACIJE SMEŠTAJA

066 5 560 001

Ocenite aranžman
[Total: 2 Average: 5]

Proverite i ovo...

Neos Marmaras – dve plaže iz snova

admin

Ksamil Albanija letovanje

admin

Budućnost turizma je svetla

admin