Image default
Nova godina 2024

Istanbul,Kušadasi,Izmir,Turska Novogodišnja tura 2024

ISTANBUL – KUŠADASI – IZMIR
TURSKA NOVOGODIŠNJA TURA
7 dana paket aranžman

PO JEDINSTVENOJ, PRODAJNOJ CENI / SVE UKLJUČENO U CENU:
BUS + SMEŠTAJ + SVEČANA NOVOGODIŠNJA VEČERA + PANORAMSKO RAZGLEDANJE GRADA
POLAZAK 28.12.2023.

 

ISTANBUL nije glavni grad Turske ali je najveći i predstavlja njen kulturni,istorijski i ekonomski centar. Poput Rima, izgrađen je na 7 brežuljaka na Bosforskom moreuzu koji spaja Mramorno sa Crnim morem.Istanbul je jedinstveni grad koji se pruža na dva kontinenta.Kako je u nekim delovim prisutno i evropsko i azijsko nasleđe, posetiocima se čini da je ovo mesto gde su se sudarile dve kulture, evropska i azijska, hrišćanstvo i islam. Grad koji će Vas fascinirati već na prvi pogled. Iz njega izbija nostalgija prošlih vremena i čini se kao da će iza nekog ugla izaći azijska princeza, prekrivena svilom i zlatom, u pratnji čuvara sa isukanim sabljama.Vodenim povšinama podeljen je na tri celine. Bosforski moreuz deli Istanbul na azijski i evropski deo, dok kanal Zlatni Rog preseca evropski deo. Baš tu nalazi se i najlepši kraj Istanbula – Sultan Ahmet, pozicioniran južno od kanala Zlatni Rog. Ovo preporučujemo kao polaznu tačku za obilazak jer se tu smeštene najzanimiljivije znamenitosti Istanbula.Istanbul je grad kako za odmor tako i za dobru zabavu. Broji neke od najvećih i najboljih tržnih centara na svetu. Najpoznatiji je Grand Bazar( tzv. Kapali čaršija) koji je ujedno i najveći zatvoreni bazar na svetu sagradjen u XV veku sa oko 4.000 prodavnica.Pored tipične turske kuhinje, Istanbul je poznat i po svojim mnogobrojnim ribljim restoranima. Neki od najekskluzivnijih restorana, barova i diskoteka nalaze se na obali Bosfora.

KUŠADASI je najpopularnije letovalište na turskoj obali Egejskog mora. Glavni ukras ovog lepog i bezbednog grada, u kome živi oko 106.000 stanovnika, su lepe peščane plaže: Long Beach (20km), Ladies Beach (2km), Kustur Beach (4.5km) i Pamucak Beach (12km), koje privlače veliki broj turista iz celog sveta. Takođe u Kušadasoj je izuzetna ponuda i ostalih sadržaja koju odlikuju brojni kafići, nacionalni i drugi restorani, diskoteke i razne mogućnosti za šoping. Prava atrakcija su živopisne i dobro snabdevene prodavnice, a posebno Veliki Bazar, gde možete naći sve što poželite. U arhitekturi mesta dominira evropski i mediteranski stil, tako da će Vas na klasičan orijent podsetiti samo egzotični mirisi domaćih kulinarskih specijaliteta. U okolini Kušadasija nalaze drevni istorijski spomenici koje Vam preporučujemo da posetite fakultativno, upravo dok ste u Kušadasiju, jer su odatle najbliži: Efes – najbolje očuvan atnički grad na Mediteranu, Jerapolis (Pamukkale), Didim i Milet.

IZMIR Treći grad po veličinu u Turskoj sa nešto manje od četiri miliona stanovnika je druga po veličini luka u Turskoj i važan ekonomski centar zemlje. Metropola na obali Egejskog mora Okružen je sa jedne strane planinama, a sa druge dugim zalivom. Prelepi grad sa evropskim licem, ali i grad koji čuva svoje starine, ostale od prošlih, ne samo vekova, nego i milenijuma. Njegova istorija se beleži još od pre tri i po hiljade godina. Nosio je naziv Smirna, naseljen od stanovnika koji su pripadali Helenskoj grupaciji naroda. U svojoj dalekoj prošlosti imao je veći

Program putovanja:

1. DAN – putovanje BEOGRAD – ISTANBUL. Sastanak grupe u u 13.15h (radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici „ BAS “, sa predviđenih perona od 34 do 41 (ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predviđene perone je iz Karađorđeve ulice (preko puta hotela Prezident). Predviđeno vreme polaska u 14.00 časova. Noćna vožnja sa kraćim usputnim odmorima.

2. DAN – ISTANBUL. Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje Evropskog dela Istanbula. Smeštaj u hotel prema hotelskim pravilima posle 15.00 h. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak Sulejmanija džamije, koja je izgrađena oko 1550. Godine i vrhunsko je delo najvećeg osmanlijskog (otomanskog) arhitekte i graditelja Sinana. U večernjim satima mogućnost fakultatvnog izleta do Taksima – modernog centra Istanbula. Šetnja Istiklal ulicom najprometnijom i najpoznatijom pešačkom zonom koja će sa bogatom ponudom prodavnica, kafića, restorana zadovoljiti svačiji ukus. Izlet se završavakod atraktivne Galata kule. NOĆENJE. 3. DAN – ISTANBUL – KUŠADASI. DORUČAK. Polazak za Kušadasi. Dnevna vožnja sa kraćim usputnim odmorima. Dolazak na destinaciju u popodnevnim satima. Smeštanje u hotel. Slobodno vreme. Večera. NOĆENJE.

4. DAN – KUŠADASI – EFES – ŠIRINDŽE – KUŠADASI. DORUČAK.
Slobodan dan za individualni obilazak grada ili fakultativni izlet za Efes, koji je bio jedan od najbogatijih i najlepših antičkih gradova u maloj Aziji, nekada velike luke i glavnog grada najbogatije rimske provincije Azije. Bićete u prilici da vidite ostatke Artemidinog hrama (jedno od sedam svetskih čuda antičkog sveta), Kuću bogorodice Marije, u kojoj je po predanju provela poslednje dane života, Celzijusovu biblioteku, brojne monumentalne stubove i statue, amfiteatar, rimska javna kupatila.
Nakon posete Efesu put nastavljamo prema selu Širindže, koje predstavlja najpoznatije etno selo u ovom delu Turske. Samo selo broji oko 600 stanovnika, i ovde se može osetiti pravi duh i atmosfera tipičnog turskog sela sa renoviranim osmanlijskim kućama, brojnim vinogradima, maslinjacima, voćnjacima. Povratak u Kušadasi. Svečana novogodišnja večera uz muzički program. NOĆENJE

5. DAN – KUŠADASI – PAMUKKALE – KUŠADASI. DORUČAK. Slobodan dan za individualni obilazak grada ili fakultativni izlet za Pamukkale, jednu od najvećih prirodnih atrakcija ne samo u Turskoj, već i u čitavom svetu. Ovaj prirodni fenomen, koji iz daljine deluje kao da je prekriveno snegom i ledom, sastoji se od velikog broja krečnjačkih bazena i izvora nastalih taloženjem kalcijuma i drugih minerala. Obilazak toplih mineralnih izvora bogatih kalcijumom koji su formirali prirodne travertine i bazene nadomak mesta Denizli. Iznad lokaliteta se nalaze i ostaci antičkog grada i banje Hierapolis kroz koju se prolazi prilikom dolaska na lokalitet. Pauza za ručak. Povratak u Kušadasi. Večera. NOĆENJE

6. DAN – KUŠADASI – IZMIR – BEOGRAD. DORUČAK. Napuštanje hotela i odlazak za Izmir, treći po veličini gradu u Turskoj. Po dolasku sledi informativno, panoramsko razgledanje grada: Sahat kula koja se nalazi na centralnom gradskom trgu i predstavlja simbol grada, Konak džamija jedna od najmanjih, ali lepših i značajnijih džamija u Turskoj, Konak – najstariji deo grada, zatim na putu ka čuvenom Asansor-u, jednom od prvih liftova na svetu, prolazimo pored kuće tursko-jevrejskog pevača Daria Morena koji je slavu stekao u Francuskoj. Slobodno vreme do polaska za Srbiju koje je predviđeno oko 16.00 časova. Noćno/dnevna vožnja sa kraćim usputnim odmorima.

7. DAN – putovanje. BEOGRAD. Očekivani dolazak u Beograd na mesto polaska u popodnevnim satima. (u zavisnosti od uslova na putu i graničnih prelaza.

USLOVI PLAĆANJA: Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA: Celokupan iznos aranžmana do 6 mesečnih rata za korisnike VISA, AMERICAN EXPRESS i MASTER kreditne kartice INTESA BANKE; VISA, MASTER i DINA kreditne kartice Komercijalne banke – isključivo u agenciji  ili 150 € po osobi prilikom rezervacije a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski, platnim karticama, a najkasnije 21 dan pre početka aranžmana ili preostali iznos do pune cene aranžmana u 3 jednake mesečne rate – čekovima građana, koji se deponuju prilikom rezervacije, bez uvećanja cene aranžmana ili kompletan iznos kreditima kod poslovnih banaka, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana u roku od 7 dana od dana izdavanja, a najkasnije 21 dan pre početka aranžmana. U slučaju značajnih poremećaja na monetarnom tržištu, cena aražmana podleže promeni.

ARANŽMAN OBUHVATA Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja, smeštaj u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomoćnim ležajem manjih dimenzija (u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta) na bazi 4 noćenja (1 noćenja sa doručkom u Istanbulu, 3 noćenja na bazi popupansiona u Kušadasiju), svečanu Novogodišnju večeru sa muzičkim programom 31.12. u hotelu Signature Blue (uključuje konzumaciju domaćih alkoholnih i bezalkoholnih pića u periodu od 20h-02h), obilaske prema programu putovanja, usluge vodiča-pratioca za vreme trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja. .

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje sa ili bez pokrića Covid-19 (mogućnost pribavljanja u agenciji), individualne troškove, ekstra hotelske troškove i troškove fakultativnih izleta, koji nisu sastavni deo programa putovanja i predstavljaju zaseban ugovor, zaključen sa organizatorom izleta, agencijom inopartnera. Putno zdravstveno osiguranje sa pokrićem Covida-19 se preporučuje za putovanje u inostranstvo radi Vaše sigurnosti, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbedjenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procene graničnih vlasti, budu sprečeni da uđu na teritoriju zemlje u koju putuju.

NAPOMENE ZA AUTOBUSKI PREVOZ: Obezbeđene peronske karte (važe isključivo za putnike, a ne i za pratioce), bez naknade, putnici će moći da preuzmu od predstavnika Argus Toursa, kod ulaska na perone, u vremenskom periodu od 45 min. do 30 min. pre programom predviđenog polaska autobusa. Putnici koji u naznačeno vreme ne preuzmu peronsku kartu, obezbeđenu od strane Argus Toursa, moći će na peron da uđu, isključivo sa individualno kupljenom peronskom kartom, koju su u obavezi sami da pribave (trenutna cena peronske karte iznosi 190 din.) Zbog ograničenog vremena zadržavanja autobusa na peronima, putnici moraju strogo poštovati satnicu za sastanak grupe jer u suprotnom neće se čekati i smatraće se da su odustali od putovanja.
Autobus po dolasku, kao i u odlasku staje što je moguće bliže smeštajnom objektu, a u zavisnosti kako od konfiguracije terena tako i u najvećoj meri u zavisnosti od saobraćajne prohodnosti. Obaveza organizatora nije prenos prtljaga od autobusa do smeštajnog objekta.
Napomena za raspored sedenja : Raspored sedenja u prevoznom sredstvu određuje se kompjuterski u zavisnosti od kapaciteta i tipa istog.
Predviđen raspored privremenog zaustavljanja: Zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3 do 4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu.

OPISI HOTELA:
HOTEL BUYUK SAHINLER 4* ISTANBUL Nalazi se u starom delu Istanbula u blizini poznatih istorijskih lokaliteta, na 10-ak minuta hoda od čuvene Kapali čaršije i na 700 m od metro stanice Aksaraj. U sklopu hotela se nalaze restoran i bar. Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, sa TWC-om , fenom za kosu , mini barom, klima uređajem i TV-om. Usluga: noćenje sa doručkom – švedski sto – samoposluživanje (po turskim standardima). http://www.hotelbuyuksahinler.com.tr/home.html
HOTEL SIGNATURE BLUE 5* KUŠADASI Nalazi se oko 5 km od Kušadasija, na Long Beach plaži. U sklopu hotela se nalaze restoran, Lobby bar, Snack bar, zatvoreni bazen sa odeljkom za decu,Tursko kupatilo, Sauna, SPA centar (dodatno se placa).
Standardne sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene TWC-om, balkonom, klima uređajem, mini barom (dodatno se plaća), sefom (dodatno se plaća) i fenom. Promo sobe se od standardnih soba razlikuju po kvalitetu smeštaja, poziciji u samom hotelu i ograničenog su broja. Usluga: Polupansion – dorućak i večera švedski sto samposluživanje. Švedski sto – samoposluživanje (po turskim standardima). https://www.signaturehotels.com.tr/signature-blue-resort-kusadasi

POPUSTI I DOPLATE: Dete od 0 – 11,99 godina u pratnji dve punoplatežne osobe u dvokrevetnoj sobi ostvaruje popust od 50 eur na cenu aranžmana, ima mesto u autobusu i smeštaj u zajedničkom ležaju. Treća odrasla osoba na pomoćnom ležaju ostvaruje popust od 30 eur na cenu aranžmana. Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 100 eur. Rezervacija jednokrevetnih soba se radi isključivo na upit! Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz.

FAKULTATIVNI IZLETI: Sulejmanova Džamija – 10 €; Taksim-15 €(odlazak sa vodičem gradskim prevozom), Efes 50€ , Pamukale 70 .Cena fakultativnih izleta zavisi od broja prijavljenih putnika (neophodan minimum od 20 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator može ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate, a u skladu sa mogućnostima organizatora fakultativnog izleta – ino partnera). Organizator izleta zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu fakultativnih izleta. U slučaju promena cena goriva i ulaznica na lokalitetima – cena izleta je podložna promeni. Izvršilac usluga i pomoći turistima u mestu odredišta je inopartner ILOS TRAVEL- USLAN TURIZM TAŞIMACILIK VE HAVACILIK LTD.ŞTI, GÜMÜŞSUYU, DÜNYA SAĞLIK SOK. No:3/5 TAKSIM / BEYOĞLU – ISTANBUL.

VAŽNE NAPOMENE: U slučaju nastupanja opravdanih razloga, i nemogućnosti smeštaja u odabranom hotelu, može doći do zamene ugovorenog smeštaja, u okviru uslova predviđenih Zakonom, o čemu ćete biti obavešteni bez odlaganja, uz poziv da se pismeno saglasite sa izmenom ugovora o putovanju. U slučaju promena cena: goriva, putarina, parkinga, tunela, vinjeta-putna taksa u odnosu na dan izlaska programa – cena je podložna promeni. U slučaju uvođenja obavezne boravišne takse putnici će biti blagovremeno obavešteni kako o tarifi tako i o mestu plaćanja i uslovima koje propišu turski nadležni organi.
Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima na polasku i u toku trajanja aranžmana. Organizator putovanja zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu. Sve vrste usluga, specifičnog obima, kvaliteta, karakteristika i namene koje nisu predviđene programom putovanja, a za koje je putnik zainteresovan, putnik je u obavezi posebno pismeno ugovoriti sa organizatorom, pre putovanja, ukoliko je orqanizator u mogućnosti da obezbedi realizaciju posebnih usluga. Ukoliko između putnika i organizatora nisu posebno pismeno ugovorene usluge drugačijeg obima, kvaliteta, karakteristika i namene, iste ne mogu biti opravdano očekivane i zahtevane. Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE,pa Vas molimo da to imate u vidu. Preporučuje se putnicima,da se o uslovima ulaska u zemlje EU ( potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…)informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. Prtljag putnika sme da sadrži, isključivo, poklone i stvari za ličnu upotrebu !!! Pasoši putnika se zadržavaju na recepciji hotela do napuštanja Turske. Svako ostajanje putnika se automatski prijavljuje nadležnim vlastima. Prva promena po vec zaključenom ugovoru je moguća bez nadoknade, ukoliko programom putovanja nije drugačije precizirano. Kod svake naredne promene već zaključenog ugovora (datuma polaska i povratka, imena putnika, broja putnika sa ugovora, smeštajnog objekata, itd. ) agencija zadržava pravo naplate administrativnih troškova u iznosu od 1.000 din po ugovoru, bez obzira da li promena ugovora vec podleže promeni cene po važećem cenovniku ili obračunu storno troškova

Ocenite aranžman
[Total: 1 Average: 5]

Proverite i ovo...

Bukurešt, Nova godina 2024

nikola

Istra,Nova Godina 2024

nikola

Alzas i Švarcvald, Nova godina 2024

nikola