Image default
First minute aranzmani 2024Sorento letovanje 2024

Sorento Letovanje 2024

SORENTO

Sa posetom Amalfija, Positana, Kaprija, Napulja i Pompeje

Sorento je jedno od najpoznatijih letovališta Italije. Romantični grad sunca, otmen, gostoprimljiv i prepun mediteranskog duha. Visoka brda, doline i planine pretvaraju se u terase koje se spuštaju ka moru. Kapri, jedno od najlepših ostrva Italije prepoznatljivo po obilju prelepih mirisa poznato je još od antičkih vremena, gde su Rimski carevi imali svoje vile zbog izuzetno prijatne klime i prelepog pogleda.

Sorento je jedno od najpoznatijih letovališta Italije. Romantični grad sunca, otmen, gostoprimljiv i prepun mediteranskog duha. Visoka brda, doline i planine pretvaraju se u terase koje se spuštaju ka moru. Kapri, jedno od najlepših ostrva Italije prepoznatljivo po obilju prelepih mirisa poznato je još od antičkih vremena, gde su Rimski carevi imali svoje vile zbog izuzetno prijatne klime i prelepog pogleda.

Cena aranžmana u tabeli po osobi :

OPIS I LOKACIJA HOTELA:
Smeštaj u Sorentu* (Italija) u hotelu 3*. Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u nekom od navedenih hotela ili sličnom:

HOTEL VILA IGEA 3* www.villaigeasorrento.com
Hotel se nalazi na desetak minuta hoda od poznatih plaža Regina Giovanna i Puolo. Autobuska stanica se nalazi ispred hotea. Hotel je udaljen oko 2,5km do centra Sorenta. Hotel ima 60 soba, restoran, bar, WiFi, bazen, dvorište, parking uz doplatu. Svaka sobaima tuš/WC, TV, telefon, klimu, sef. Doručak – kontinentalni švedski sto. Hotel ima besplatan shuttle bus koji vozi svakog dana sem nedelje par puta u toku dana do centra (Piazza Antiche Mura) i iz centra do hotela.Postoji mogućnost doplate za polupansion na licu mesta. Doplata za sobu sa pogledom na more 15€ po sobi po noći, a za sobu sa balkonom sa pogledom na more 25€ po sobi po noći (na upit).Doplata za krevetac je 10€ po noći..

HOTEL DANIA 3* www.hoteldania.com
Hotel se nalazi na uzvišici sa koje se pruža nestvaran pogled na Napuljski zaliv i ostrva Ishija i Proćida. Udaljen oko 2,5km od centra Sorenta. Autobuska stanica se nalazi na par minuta hoda i do centra Sorenta se stiže za 10 minuta. Jedna od najlepših, peščanih plaža, Puolo, se nalazi na oko 10 min hoda od hotela. Hotel ima restoran, terasu sa koje se pruža pogled za pamćenje, bar, WiFi, bazen, dvorište i parkinguz doplatu. Svaka soba ima tuš/WC, TV, klimu, sef. Hotel je okružen maslinjacima i plantažama limuna.Hotel ne prima decu mlađu od 6 godina. Doručak – kontinentalni švedski sto.Doplata za sobu sa pogledom na more 15€ po sobi po noći, a sa balkonom 25€ po sobi po noći (na upit).

HOTEL LA PERGOLA 4* www.lapergolahotel.it
Hotel se nalazi u mirnom delu Sorenta na oko 10 min lagane šetnje do centra mesta i na oko 5 min hoda od betonske plaže. U blizini hotela nalazi se autobuska i železnička stanica. Hotel ima restoran, terasu sa pogledom na zaliv, bazen, bar pored bazena. Svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon, klimu, sef. Doručak – kontinentalni švedski sto.U vlasništvu hotela je i restoran u centru Sorenta „Cafe Latino“ gde je gostima hotela omogućeno da doplate za večeru kao i besplatan prevoz shuttle bus-om do parkinga Lauro u centru i nazad do hotela samo u večernjim časovima. Doplata za sobu sa balkonom 5€ po osobi po noći (na upit).

OBILASCI: Sorento – Amalfi – Positano – Kapri – Napulj – Pompeja

 PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan BEOGRAD – NAPULJ – SORENTO
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” u 10.00h. Let za Napulj kompanijom Air Serbia JU 440 u 12.40h. Sletanje je planirano u 14.10h. Organizovani transfer autobusom do Sorenta. Smeštajuhotel. Slobodno vreme.Noćenje.

2-7. dan SORENTO
Smeštaj u Sorentu je na bazi 7 noćenja u odabranom hotelu. Slobodno vreme za kupanje, odmor, individualne aktivnosti, fakultativne izlete… Noćenje.

8. dan SORENTO – NAPULJ – BEOGRAD
Doručak.Slobodno vremedo transfera na aerodrom. Let za Beograd JU441 u 14.55h. Sletanje na aerodrom Nikola Tesla u 16.15h.

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
• avionski prevoz na relaciji Beograd – Napulj – Beograd kompanijom Air Serbia
• aerodromske takse i obavezno osiguranje u avio saobraćaju (69,19 €, podložne su promeni)
• smeštaj u Sorentu (7 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* ili 4* u 1/2 i 1/2+1 sobama
• autobuski transfer aerodrom – hotel – aerodrom
• troškove organizacije aranžmana
• usluge licenciranog vodiča

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
• međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 €)
10 € (osobe od 19 – 74,99 god.), 6 € (deca od 0 meseci – 18,99 god.), 20 € (osobe od 75 – 80 god.)
• ulaznice i fakultativne izlete
• obaveznu gradsku komunalnu taksu za Sorento i okolinu (uvedena 31.10.2012. i plaćasenarecepcijihotela) – zaboravakuhotelimasa 3* – 2 €ponoćenju /poosobi, zaboravaku hotelima sa 4* 2,50 € po noćenju / po osobi

POPUSTI:
• deca od 0 – 2 godine 25 € u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)
• deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)
• treća odrasla osoba u sobi 1/2 +1 popust 5%

V A Ž N A N A P O M E N A:
Vreme poletanja aviona određuje avio kompanija u zavisnosti od raspoloživosti aviona. Postoji mogućnost pomeranja predviđenih vremena i to zavisi od avio kompanije.U slučaju večernjih i noćnih letova postoji mogućnost da se ne stigne na predviđeni obrok. To ne može biti predmet žalbe putnika, jer je činjenično stanje nastupilo usled objektivnih okolnosti na koje organizator putovanja nije mogao da utiče.Postoji mogućnost da se po dolasku u hotel dobije hladni obrok ili lanč paket (zavisi da li smeštajni objekat ima tu mogućnost).

FAKULTATIVNI IZLETI (cene su podložne promenama, minimum za realizaciju izleta je 15 putnika)

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, usluge vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od
slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti
organizovani su od strane lokalne  agencije, ino-partnera organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja  fakultativnih izleta snosi ino-partner.

AMALFI OBALA: Celodnevni izlet slikovitom obalom Amalfi, jednom od najpopularnijih turističkih rivijera Italije, koja se proteže od mesta Positano do grada Salerna. Jedna od najlepših razglednica obale Amalfi je panoramski pogled na Positano, nekada ribarsko mesto usečeno u obalu, slikovito i romantično. Slobodno vreme za kupanje. Nastavak putovanja do Amalfija brodom, nekadašnje pomorske sile po kome je cela obala dobila ime. Sam grad se nalazi pod zaštitom UNESCO-a i biser je srednjovekovne arhitekture sa uskim ulicama. Šetnja do katedrale Sv. Andrije s upečatljivom dekorativnom fasadom. Slobodno vreme. Povratak brodom u Sorento.Cena: 70 € / 50 € deca

OSTRVO KAPRI: Celodnevni izlet na ostrvo Kapri. Izlet se realizuje brodom. Kapri je jedno od najlepših ostrva Italije i zbog svoje atraktivnosti je mondensko letovalište gde uživaju sva čula. Ostrvo prepoznatljivo po obilju prelepih mirisa poznato je još od antičkih vremena, gde su Rimski carevi imali svoje vile, zbog izuzetno prijatne klime. Obilazak mesta Kapri: glavni gradski trg Umberta I poznatiji kao Pjaceta, katedrala Sv. Stefana, šetnja glavnom ulicom u kojoj se nalaze raskošne vile, hoteli, restorani i butici svetski poznatih kreatora, do vidikovca odakle se pruža pogled na Faraljone (neobične stene) koji predstavljaju najznačajnije prirodne lepote ostrva. Slobodno vreme za kupanje i ručak. Povratak u Sorento brodom.
Cena:80 € / 50 € deca

POMPEJA I NAPULJ: Celodnevni izlet u Pompeju i Napulj. Obilazak jednog od najčuvenijih svetskih arheoloških nalazišta. Grad Pompeja je bio potpuno uništen u erupciji vulkana Vezuv 79.g.n.e. Građevine su ostale skoro savršeno sačuvane jer je grad bio zatrpan slojem pepela i vulkanske lave oko 1600 godina pre nego što je otkriven. Budući da je erupcija zatekla sve građane Pompeja (oko 20.000 stanovnika), do danas su ostale vidljive naznake kako se živelo pre skoro 2000 godina. Iskopan je veliki deo građevina pa se prilikom posete mogu videti kuće, fontane, forumi, pozorišta, kupatila. Nakon obilaska Pompeje odlazak do Napulja koga zovu grad sunca i grad svetlosti i rodni je grad Berninija. Razgledanje grada: Korzo Umberto I, katedrala Duomo, istorijsko jezgro grada, glavna gradska ulica Toledo, galerija Umberto I u kome se nalaze prodavnice renomiranih svetskih kreatora, Gradska kuća, srednjevekovni zamak Nuovo, Teatar San Karlo – jedna od najpoznatijih opera na svetu, Trg Plebisito sa Kraljevskom palatom, prolazak kroz kvart Santa Lucia i dolazak do obale i zamka Jaje (zamak Uovo).
Cena: 90 € / 50 € deca

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:
1. 30% prilikom rezervacije, ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
2. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana BAZ KAMATE najkasnije do 15.12.2023.
3. platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro)
4. 30% prilikom rezervacije, 20% do tridest dana pred polazak, a ostatak od 50% do 6 jednakih mesečnih rata BEZ KAMATE – ovaj način plaćanja važi samo za korisnike kreditnih platnih kartica Banke Inteza (Visa, Master i American Express) i direktne prijave i uplate u turističkoj agenciji For You Putovanja

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
• Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak. Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta
• Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…)
• Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.

OPŠTE NAPOMENE:
• Putnici su dužni da prilikom rezervacije aranžmana dostave ispravan broj mobilnog telefona
• Proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska
• Besplatni prtljag – 1 prtljag koji se predaje (maksimum do 23kg) i 1 ručni prtljag (maksimum 8 kg) koji se unosi u avion (svaki kilogram preko dozvoljenog se dodatno naplaćuje). Nije dozvoljeno imati u ručnom prtljagu oštre predmete (makaze, nož…) i tečnost preko 100 ml
• Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)
• U okvirurazgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja organizatora putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijerajavnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno
• Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od
mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine tako da je zbog pomoćnog
ležaja, trećoj odrasloj osobi odobren popust u iznosu od 5 %.
• Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)
• Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja
• Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred
• Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
• Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
• Svaka zemlja ima sopstvene propise kojima reguliše ulazak stranih državljana na svoju teritoriju. Propise o pasošu, vizama i zdravstvenim uverenjima širom sveta možete da proverite na IATA Travel Centre sajtu: www.iatatravelcentre.com.
• Svim putnicima savetujemo da se upoznaju sa propisima i uslovima za ulazak u zemlju u koju putuju na zvaničnim internet stranicama njihovih državnih organa ili na internet stranicama diplomatskih i konzularnih predstavništava zemlje. Putnici su dužni da pribave neopohodna putna dokumenta i vize za sebe i svoju decu i da se pridržavaju svih propisa zemalja u koje putuju, iz kojih polaze ili kroz koje prolaze.
• Preporuka je, da se putnici informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije
• Ukoliko avio prevoz podrazumeva presedanje na drugi let na tranzitnom aerodromu, to se vrši individualno

 

 

Ocenite aranžman
[Total: 3 Average: 5]

Proverite i ovo...

Hotel Minerva Beach ,Agio Apostoli , Krit

nikola

The V Luxury Resort Hurgada, Sahl Hasheesh,Leto 2024

nikola

Letovanje Lloret De Mar , Španija 12 dana Autobusom

nikola