Samos leto 2024

Samos leto 2024 Samos je ostrvo u blizini obale male Azije na krajnjem istoku Grčke, nedaleko od ostrva Rodos. Samos je ostrvo koje će vas očarati bujnim zelenilom, velikim brojem vinograda. Ostvo Samos kupiće vas već tokom prvih dana boravka, svojim prekrasnim pejsažima u prelepim tradicionalnim mestima, uz degustaciju vina pravljenog od domaćeg muskatnog grožđa i naravno neizostavne Grčke.

Opuštanje u živopisnim pejzažima Samosa
Za one koji vole mir i tišinu, grčko ostrvo Samos je raj na zemlji. Njegova sela naseljena kućama pastelnih boja, idilične uvale u kojima plutaju jedrilice i zelene planine prekrivene borovima pružaju najromantičniju sliku. Da ne spominjemo blistavo plavetnilo Egejskog mora i netaknutu belinu plaža. Očuvan ambijent netaknut masovnim turizmom, Samos je savršeno mesto za miran odmor na suncu. For You Putovanja vam takođe nude mogućnost da rezervišete boravak u poslednjem trenutku – last minute van sezone i istražite ostrvo jednostavnim šetnjom. Na primer, u hotel Pototski Beach sa uljuljkani talasima plaže Pototaki.

Kokari Samos leto 2024: autentično zadovoljstvo
Zaslepljujuće autentičnošću, selo Kokari jedno je od najživopisnijih na Samosu. Mali raznobojni ribarski čamci plutaju u uvali sa bistrom vodom. Izvanredan kontrast sa belim kućama sa crvenim pločicama. For You Putovanja  Vam nude mogućnost da odsednete u hotelu sa tri ili četiri zvezdice sa pogledom na selo ili plažu. U Kokariju možete ići na jedrenje na dasci. Uveče idite u istraživanje istorijskog centra: prošetajte njegovim malim kaldrmisanim uličicama i otkrijte ukus i mirise grčke kuhinje na jednoj od njegovih lepih terasa u fantastičnim tavernama.

Istorijska mesta Samos leto 2024
Da li ste znali da Samos takođe ima nekoliko istorijskih mesta? Za svoj poslednji trenutak, ljubitelji kulture mogu da se odluče za grad Pitagorio. To je rodno mesto grčkog filozofa Pitagore, matematičkog genija koji tamo ima njegovu statuu. Još jedna atrakcija: Herin hram, koji se nalazi u blizini vašeg hotela. Ali znajte da je ostao samo jedan stub. Međutim, ovo arheološko nalazište je najvažnije na Samosu i „hram“ je naveden kao UNESCO-ova svetska baština.