Image default
Gradovi evrope putovanja

Baskijska Tura ,Španija, Bilbao,San Sebastian,Santander

BASKIJA

5 DANA, AVIONOM, POLUPANSION

SVI OBILASCI PREMA PROGRAMU SU UKLJUČENI U CENU!

BILBAO – BIARRITZ – SAN SEBASTIAN – SANTANDER – GUERNICA – VITORIA – LAGUARDIA

Umnogome drugačija od ostataka države: Baskija – „crna ovca“ Španije

Baskija, smeštena na krajnjem sveroistoku kantabrijske obale, svojim veličanstvenim plažama, ravnicama i zelenim brdima, ruralnom arhitekturom, mesto je jedne od najstarijih evropskih nacija. Ovo je regija koja, kako u proleće, tako i tokom leta, zbog izuzeno vlažne i promenljive atlantske klime obiluje nepreglednim zelenim brežuljcima. Zahvaljujući industrijskom razvoju spada u jedno od najrazvijenijih regiona Evrope, što čini da životni standard u Baskiji bude nešto viši u odnosu na ostatak zemlje. Baskija ili Euskal Herria na baskijskom jeziku, koji Baskijci nazivaju ,,euskara”, oblast je koja se prostire u jednom delu krajnjeg jugozapada Francuske (manjim delom) i severozapadnog dela Španije (većim delom). Baskijci se smatraju najstarijim narodom Evrope, znatno drugačijim od suseda. Njihovo poreklo nije tačno utvrđeno, ali je najzanimljivija teorija pojedinih naučnika koji ih smatraju direktnim potomcima prastanovnika ledenog doba.

28.11-02.12.2023

STANDARD ROOM | HALF BOARD 1099 eur po osobi

SINGLE STANDARD ROOM HALF BOARD 1299 eur po osobi

HOTEL GRAN BILBAO 4*, Bilbao

Hotel Gran Bilbao se nalazi na oko 2 km udaljenosti od istorijskog centra grada i popularne četvrti koja se zove Sedam ulica. Hotel je sa istorijskim centrom grada dobro povezan gradskim prevozom. Tramvajska stanica koja saobraća do centra grada udaljena je od hotela 750 m. U ponudi turističke agencije  su standardne sobe površine oko 20 m². Sve sobe imaju: kupatilo, fen, TV, telefon, klima uređaj, aparat za kafu, sef, besplatan wi fi internet. Od dodatnih sadržaja hotel ima recepciju, restoran, bar, kafeteriju, Tv sobu, besplatan wi fi internet, privatan parking, teretanu.

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
• Avio prevoz na relaciji Beograd – Frankfurt  – Bilbao – Frankfurt – Beograd kompanijom Lufthansa
• Aerodromske takse 50 eur (na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni)
• 4 noćenja na bazi polupansiona u navedenom hotelu
• Autobuski transferi i panoramska razgledanja prema programu
• Vodič na srpskom jeziku
• Troškovi organizacije putovanja

U CENU ARANZMANA NIJE UKLJUČENO:
• napojnice za vozače i lokalnog vodiča
• putno zdravstveno osiguranje
• osiguranje od otkaza aranžmana – cena zavisi od trenutka uplate, putnicima se preporučuje da imaju oba osiguranja
• ostale nepomenute usluge

PROGRAM PUTOVANJA:

01.dan (28.novembar) Beograd – Frankfurt – Bilbao
Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla 3 sata pre poletanja. Let za Frankfurt kompanijom Lufthansa, let LH1411 u 06.45h. Dolazak u Frankfurt u 08.50h. Nastavak putovanja za Bilbao u 10.00h, letom LH 1142. Dolazak u Bilbao u 12.15h. Nakon preuzimanja prtljaga, polazak na poludnevno panoramsko i pešačko razgledanje grada (bez ulaska u objekte) u pratnji vodiča. Tura počinje na vidikovcu Monte Arćanda (Monte Artxanda), sa kog se pruža najlepši pogled na grad. Obilazak grada se nastavlja ka starom gradskom jezgru (Casco Viejo). Šetnja kroz pešačku zonu, obilazak Santiago katedrale (Catedral de Santiago), Novog trga (Plaza Nueva) i pijace Ribera (Mercado de la Ribera), vrlo zanimljivo zdanje sa početka XIX veka, na obali reke Narvion, danas poznato i kao najveća natkrivena pijaca u Evropi. Ovo je ujedno i dobra prilika da se probaju proizvodi tipični za lokalnu gastronomiju. Sledi panoramski obilazak novog dela grada (Abandoibarra) gde se nalazi i najlepši gradski trg (Plaza de Federico Moyua), stadion San Mames na kom igra Atletiko Bilbao, kao i muzej Gugenhajm, moderno arhitektonsko delo koje je postalo simbolom grada. Transfer do hotela. Večera. Noćenje.

02.dan (29.novembar) Bilbao – Bijaric – San Sebastian – Bilbao
Doručak. Odlazaka na izlet u Biaric i San Sebastian. Bijaric (Biarritz), nekada malo ribarsko naselje na obali Atlantika, slavno ime stiče sredinom XIX veka, kada je carica Evgenija, žena cara Napoleona III, baš ovde sagradila raskošnu vilu, na samoj obali. Danas je to čuveni hotel „Hotel du Palais”, jedan od simbola začetaka modernog turizma i aristokratskog duha francuske Baskije koji i danas živi. U Bijaricu je i kraljica Natalija Obrenović 1888. godine kupila dvorac koji je nazvala „Sašino”, po sinu Aleksandru Obrenoviću, koji se upravo tu i zaljubio u buduću suprugu i kraljicu Dragu Mašin. Predviđen je obilazak stare luke, pravoslavne crkve i vile carice Evgenije. Nastavak ka San Sebastianu. San Sebastian ili Donostia, još jedan mondenski biser kantabrijske obale, ujedno je i glavni grad baskijske provincije Gipuskoa. Smešten je u slikovitoj uvali La Konča, omeđen brdima Monte Iheldo (Monte Igeldo) i Monte Urgulj (Monte Urgull), na čijem vrhu se nalazi statua Hrista, te ga često porede sa Rio de Žaneirom. Odlikuju ga spoj tradicije, primorskog šarma i „ar nuvo” (art nouveau) arhitekture. San Sebastian je poznat i po prestižnom međunarodnom filmskom festivalu „Zlatna školjka”. Razgledanje grada počinje sa brda Igueldo, do kog se stiže žičarom i sa kog se pruža najlepši pogled na zaliv La Konča. Sledi odlazak do starog grada i šetnja uskim, živopisnim ulicama do glavnog Trga (Plaza de la Constitution), ribarske luke i najlepšeg gradskog parka Alderdi. Nakon obilaska grada u pratnji vodiča slobodno vreme za individualne aktivnosti do povratka u Bilbao. Večera. Noćenje.

03.dan (30.novcembar) Bilbao – Gernika – Santander – Bilbao
Doručak. Celodnevni izlet do Guernike i Santandera. Gernika (Guernica) predstavlja za Baskiju simbol slobode. Upravo ovde se nalazio nekadašnji parlament, kao i čuveni stari hrast kod kog su vođe Baskijaca donosile sve važne odluke. Godine 1937. grad je stradao u nacističkom bombardovanju, a ubijeno je više od 1600 civila. Ovaj događaj je ovekovečio i Pikaso, čuvenom slikom koja nosi naziv „Gernika”. Nakon obilaska grada i kraće pauze nastavak putovanja ka Santanderu. Santander, koji često nazivaju najlepšim gradom španskog severa, pripada pokrajini Kantabrija, čiji je glavni grad. Zahvaljujući izvanrednom prirodnom ambijentu, kojim dominiraju duge plaže i zelena pobrđa, od XIX veka je jedno od omiljenih stecišta španske i evropske aristokratije. Tokom obilaska grada se mogu videti Paseo de Pereda – stari dok pretvoren u šetalište uz more, gradska većnica, Madalena park, kraljevska palata. Nakon obilaska grada slobodno vreme za indiviadualne aktivnosti. Povratak u Bilbao. Večera. Noćenje.

04.dan (01.decembar) Bilbao – Vitoria – Laguardia – Bilbao
Doručak. Celodnevni izlet koji obuhvata posetu gradovima Vitoria i Laguardia. Vitoria (Gasteiz) je glavni grad provincije Alava i pokrajine Baskija. Jedan je od najzelenijih gradova Španije, zbog čega je 2012. godine poneo titulu „Zelena prestonica Evrope”. Osnovao ga je Sančo VI, kralj Navare, krajem XII veka. Staro jezgro grada sa brojnim vinarijama i barovima turiste ne ostavljaju ravnodušnim. Tokom razgledanja grada se mogu videti i Trg Bele Device (Plaza de la Virgen Blanca), sata gotska katedrala iz XIII veka, kao palata Bendanja, u kojoj se nalazi i muzej sa najvećom kolekcijom karata za igru u Eropi, zgrada Parlamenta Baskije. Nakon kraće pauze nastavak puta ka Laguardiji. Laguardia (Guardia) je mali utvrđeni grad nastao u X veku, kao odbrambeno utvrđenje kraljevine Navara. Nalazi se u provinciji Alava koji pripada čuvenom vinskom regionu Rioha (Rioja Alavesa). Slikoviti srdnjovekovni grad je smešten na brdu, okružen vinogradima i pejzažima Kantabrijskih planina. Šetnja starim gradom, obilazak starih zidina i crkava posvećenih Devici Mariji i Svetom Jovanu Krstitelju. Sledi poseta lokalnoj vinariji, uz degustaciju Nakon obilaska i kraće pauze povratak za Bilbao. Večera. Noćenje.

05.dan (02.decembar) Bilbao – Frankfurt – Beograd
Doručak i odjavljivanje iz hotela. Slobodno vreme do polaska na transfer. Let za Frankfurt kompanijom Lufthansa, na liniji LH1143 u 13.05h. Dolazak u Frankfurt u 15.20h. Nastavak putovanja za Beograd letom LH1410 u 22.00h. Dolazak u Beograd u 23.55h. Kraj programa.

USLOVI PLAĆANJA:
Cene su izražene u Eurima (osim ako drugačije nije definisano programom putovanja). Plaćanje se vrši u dinarima prema srednjem kursu NBS na dan rezervacije. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.
1. UPLATA DO POLASKA – prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 21 dan pre polaska.
2. PLATNIM KARTICAMA – Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina i American Express.
3. PLAĆANJE NA RATE – bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa i (do 6 mesečnih rata prilikom rezervacije). 40% akontacije gotovinacene aranžmana ostatak se provlači na pos terminal do 6 rata
4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa. Rate dospevaju svakog 01/10/20.umesecu. Konkretan dogovor u agenciji.
5. PREKO RAČUNA – uplata na račun For You Putovanja
6 ADMINISTRATIVNOM ZABRANOM – sa firmama sa kojima agencija ima ugovor.

Agencija adržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine ponude.

OSIGURANJE:
Prodavac na ovlašćenom prodajnom mestu dužan je da ponudi putniku zdravstveno putno osiguranje i informiše ga o postojanju osiguranja od otkaza aranžmana prema uslovima i tarifama osiguravača. U poslovnicama  moguće je, uz fotokopiju prve strane pasoša, pribaviti polisu osiguravača koja pokriva, u slučaju potrebe, od prvog do poslednjeg dana putovanja troškove lečenja i bolničke troškove do iznosa od od 12.000 do 40.000evra. U slučaju nastanka osiguranog slučaja, u toku putovanja, dovoljno je prezentovati pasoš i pomenutu polisu za pokriće svih troškova u roku utvrđenim uslovima zdravstvenog putnog osiguranja. Ukoliko putnik poseduje neku drugu individualnu polisu zdravstvenog putnog osiguranja, molimo da se kod te osiguravajuće kompanije informiše o proceduri aktiviranja iste.

HOTELSKI SMEŠTAJ:
U najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se napuštaju najkasnije do 10:00 h. Ukoliko gost želi da zadrži duže sobu, obavezan je da izvrši najavu recepciji hotela, kao i da sam plati ovu dodatnu uslugu.

VIZA I PUTNA DOKUMENTA:
Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Maloletnoj deci koja putuju bez jednog roditelja potrebna je saglasnost drugog roditelja za prelazak granice ili ukoliko putuju bez pratnje roditelja moraju imati punoletnog pratioca i overenu saglasnost oba roditelja pri prelasku granice. Izjava saglasnosti roditelja mora biti overena u sudu ili opštini. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju ..) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.
Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Pasoš mora biti važnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja (minimum 180 dana nakon povratka).

POTVRDA REZERVACIJE HOTELA SE DOBIJA 48 SATI PO UPLATI AKONTACIJE.
U slučaju ne dobijanja potvrde, putnik ima pravo na povraćaj celokupnog iznosa uplaće¬nog avansa.

NAPOMENA:
U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole se putnici da o tome obaveste ORGANIZATORA PUTOVANJA prvog dana boravka. Napominjemo da reklamacije za koje agencija sazna poslednjeg dana boravka ili po povratku putnika neće biti razmatrane.
Molimo vas da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda,…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između vas i nadležnih organa.

Molimo putnike da pažljivo pročitaju PROGRAM PUTOVANJA, INFORMACIJE I OPŠTE USLOVE PUTOVANJAjer oni čine sastavni deo ugovora i obavezujuće su za obe ugovorne strane

MINIMALAN BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 25 pax

Ukoliko broj putnika bude manji, putovanje je moguće realizovati uz doplatu.
KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ILI PROMENE PROGRAMA PUTOVANJAOD STRANE AGENCIJE JE 20 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

 

 

Ocenite aranžman
[Total: 4 Average: 5]

Proverite i ovo...

Portorož, Jesen 2023

nikola