Image default
Gradovi evrope putovanjaPutovanja Avionom

MAROKO TURA MART 2024

MAROKO
KRALJEVSTVO NAJLEPŠIH BOJA
MARAKEŠ – KAZABLANKA – MEKNES – FES – RABAT – MARAKEŠ

GRUPNI POLAZAK 01. MART 2024.
8 dana / 7 noćenja, avionom
SVI OBILASCI U CENI ARANŽMANA! DNEVNI LETOVI KOMPANIJE LUFTHANSA

Maroko je kraljevina koja leži na severozapadu afričkog kontinenta, u regiji poznatoj kao Magreb, na obalama Atlanskog okeana i Sredozemnog mora. Maroko je 1956. godine postao nezavisna monarhija, a godinu dana kasnije krunisan je sultan Mohamed. Putovanje u Maroko vodi putnike kroz predele neočekivanih boja, prestonice imperija Fes, Meknes, Marakeš i Rabat, različitog kolorita i arhitekture, odakle su islamske vojske krenule u osvajanje Iberijskog poluostrva, gde su se drevni berberski narodi pomešali sa arapskim i francuskim došljacima kao pesak sa plodnim ravnicama i visokim gorjem Atlasa. Maroko je najraznobojnija zemlja severne Afrike, prepuna divnih prizora i očaravajućih priča. Ako u modernom svetu još uvek postoji zemlja iz Šeherezadinih bajki, to je svakako Maroko. Najveći grad Kazablanka, takođe magično privlači pažnju mnogobrojnih turista koji posećuju ovu zemlju tokom čitave godine. Putovanje u Maroko je putovanje u zemlju iz bajki, koja će bez izuzetka očarati svakog posetioca…

Program putovanja:
1.dan/01.Mart Beograd – Frankfurt – Marakeš – Kazablanka
Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ sa predstavnikom agencije preko puta šaltera „INFORMACIJA “ dva i po sata pre poletanja. Poletanje aviona za Frankfurt u 07:00 na liniji LH1411. Dolazak u Frankfurt u 09:05, nastavak putovanja za Marakeš u 10:55h na liniji LH4370. Sletanje u Marakeš u 14:35. Po prolasku pasoških i carinskim formalnosti, sledi transfer do hotela u Kazablanki (240km), smeštaj i slobodno vreme. Večera u hotelu i noćenje.
2.dan/02.Mart Kazablanka – Meknes (240 km)
Doručak. Obilazak najvećeg grada i finansijske prestonice Maroka – Kazablanke: Habous distrikt, kraljevska palata, trg Mohamed V, rezidencijalni deo grada – Anfa i spoljašnost impresivne džamije Hasan II… Nastavak putovanja ka Meknesu, zelenom gradu utvrđenom bedemom dugačkim 40 km. Obilazak Meknesa: mauzolej sultana Mule Ismaila, kapija Bab Mansour i trg uz nju, kraljevska ergela i jevrejska četvrt. Večera i noćenje.
3.dan/03.Mart Meknes – Fes (52 km)
Doručak. Slobodno vreme do polaska za Fes, nekadašnja velika duhovna prestonice Maroka. Fes ima najveći srednjovekovni Stari grad – Medinu u Africi, verovatno i na svetu, u kojoj se nalaze Attarine i Bou Anania Medresa – verske škole, čuvena Nejjarine fontana, Moulay Idriss mauzolej i Keruan džamija, kao i mnogobrojne zanimljive i šarene zanatske radnje keramike, tepiha,predmeta od srebra i bakra… kao i farbare kože. Opciono ručak u jednom od lokalnih restorana. U popodnevnim satima obilazak Fez Jdida u okviru koje je i Jevrejska četvrt. Smeštaj u hotel, slobodno vreme. Večera u hotelu i noćenje.
4.dan/04.Mart Fes – Rabat (208 km)
Doručak. Slobodno vreme do polaska Rabat. Rabat je glavni grad Maroka i sedmo po veličini grad u zemlji. Sam grad ima nešto manje od 600 000 stanovnika, dok čitavo gradsko jezgro broji oko 1,2 miliona stanovnika. Medina u Rabatu se nalazi na listi svetske kulturne baštine Unesco. Po dolasku, slobodno vreme i šetnja orjentacije. Smeštaj u hotel, večera i noćenje.
5.dan/05.Mart Rabat
Doručak. Nakon doručka razgledanje grada: Medina (stari grad), zgrada Parlamenta, Kraljevska palata – Mechouar, zgrada pošte, Hasanova kula, mauzolej Muhameda V, kazba Udaja… Slobodno vreme. Večera i noćenje.
6.dan/06.mart Rabat – Marakeš (320 km)
Doručak. Nakon doručka polazak za Marakeš sa usputnim zadržavanjem radi odmora. Marakeš je prema utiscima putnika ujedno i najinteresantniji grad Maroka kao i drugi niajstariji carski grad. Po dolasku slobodno vreme za šetnju. Smeštaj u hotel, večera i noćenje.
7.dan/07.Mart Marakeš
Doručak. Obilazak istorijskog centra Marakeša, drugog najstarijeg carskog grada, poznatog kao biser juga. Planirano razgledanje grada obuhvata: bašta Majorele u kojima je živeo i stvarao Iv Sen Loren, palatu Bahia, Kutubia minaret velike džamije, poseta medini- tradicionalnog suka, poseta slavnom trgu Djemaa El Fna – Trg Lopova, sa okolnim bazarom i zanatskim četvrtima… Opciono ručak u nekom od lokalnih restorana. Slobodno vreme. Večera u hotelu i noćenje.
8.dan/08.Mart Marakeš – Frankfurt – Beograd
Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom u Marakešu. Let za Frankfurt na liniji LH4371 u 15:25. Dolazak u Frankfurt u 19:20. Nastavak putovanja za Beograd u 21:50 na liniji LH1410. Dolazak u Beograd u 23:40. Kraj usluge.

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:
– avio prevoz sa pripadajućim taksama (206€) kompanijom Lufthansa Beograd-Frankfurt-Marakeš-Frankfurt-Beograd, satnice i konekcije su navedene u programu putovanja
– razgledanja prema programu
– hotelske usluge prema programu, usluga polupansion u hotelima 4* (1 noćenje u Kazablanki, 1 noćenje u Meknesu, 1 noćenje u Fesu, 2 noćenja u Rabatu, 2 noćenja u Marakešu)
– ulaznice za baštu Majorel
– lokalni vodič na engleskom jeziku
– usluge vodiča-pratioca na srpskom jeziku
– organizacija putovanja

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:
– ulaznica u džamiju Hasan II u Kazablanki 13€, plaćanje na licu mesta po želji putnika
– napojnice za vozače i lokalnog vodiča (uobičajeno u ovom delu sveta)
– troškove vize i viziranja 5500RSD ukoliko putnik radi vizu posredstvom agencije, potrebna dokumentacija: pasoš čija je važnost 6 meseci od momenta povratka sa putovanja, formular popunjen i potpisan od strane putnika, minimum 2 prazne stranice u pasošu, 2 fotografije 3x4cm na beloj pozadini, potvrda o radnom odnosu ili studiranju, kopija hotelskih i avionskih rezervacija (obezbeđuje agencija), potvrda iz banke o posedovanju finansijskih sredstava (preporučena suma 50€ po danu boravka), kopija izvoda iz MKR, kopija obe strane LK + očitana LK, putno zdravstveno osiguranje.
– putno zdravstveno osiguranje oko 2000RSD
– osiguranje od otkaza aranžmana – cena zavisi od trenutka uplate, putnicima se preporučuje da imaju oba osiguranja
– ostale nepomenute usluge

HOTELSKI SMEŠTAJ:
Hoteli navedeni u program su objekti kategorisani sa 4* prema lokalnim standardnima. Smeštaj je u standardnim dvokrevetnim sobama. Postoji mogućnost dodavanja trećeg pomoćnog kreveta, koji bitno može narušiti komfor u sobama. Hoteli su kategorisani sa 4* prema domicinalnoj kategorizaciji. Organizator putovanja zadržava pravo promene hotela, ali ne i kategorije, na planiranim lokacijama.
Kazablanka – 1 noćenje
New Hotel 4* https://newhotel.ma
Hotel je modernog dizajna, izuzetno lociran u odnosu na centar grada i Džamiju Hasana II od koje je udaljen oko 1, 5km. Dvokrevetne sobe u sastavu imaju kupatilo, klima uređaj, aparat za kafu, sef, mini bar i internet. Od dodatnih sadržaja hotel poseduje restoran, a la carte restoran, kafe bar i wellness centar.
Meknes – 1 noćenje
Zaki hotel 4* http://www.zakisuiteshotel.com/
Zaki hotel smešten je u blizini Medine u Meknesu. U sastavu hotela se nalazi restoran, kao i nekoliko barova. Sobe hotela Zaki su udobne, svaka ima kupatilo, TV, telefon i set za kafu. U sastavu hotela se nalazi SPA centar sa prostorijama za masažu i hamamom.
Fes – 1 noćenje
Escale 4* http://www.hotelescale.ma
Uređen u marokanskom stilu, centralno pozicion. Hotel poseduje restoran na vrhu zgrade, odakle se uz ukusne obroke ili jutarnju kafu pruža panoramski pogled na ceo grad. Svaka soba ima kupatilo, mini frižider i sef.
Rabat – 2 noćenja
Rive hotel 4* http://www.rivehotel.com
Hotel Rive se nalazi u blizini Hasanove kule i diplomatske četvri. U sastavu ima restoran, bar, menjačnicu, servis za pranje i peglanje veša i restoran. Svaka soba ima kupatilo, klima uređaj, TV, telefon i mini bar.
Marakeš – 2 noćenja
Nassim 4*
Objekat uređen u tradicionalnom stilu, 3km od trga Djemaa El Fna – Trg Lopova, 1,5km od Majorel vrtova. Svaka soba ima kupatilo, TV, mini frižider, fen. Od dodatnih sadržaja poseduje servis za pranje i peglanje veša, restoran i bar.

VIZA
Viza za državljane RS je potrebna, procedura traje 30 dana. Potrebna dokumentacija:
⦁ popunjen i potpisan formular, dobija se u agenciji
⦁ važeći pasos i fotokopija prve strane pasosa
• kopirane obe strane lične karte kao i očitana LK
• kopija izvoda iz matične knjige rođenih
• dve fotografije (4 x 3cm) ne starije od šest meseci
• rezervacija povratne avio karte (obezbeđuje agencija)
• potvrda rezervacije hotela (obezbeđuje agencija)
• putno osiguranje (fotokopija)
• za zaposlene: potvrda o radnom odnosu
⦁ za privatnike: kopija rešenja iz APR-a
⦁ za studente: potvrda sa fakulteta i potvrda o izdržavanju overeno kod notara
⦁ za penzionere: poslednji penzioni ček
• potvrda iz banke o sredstvima na računu (minimalna preporučena suma 50€ po danu boravka u Maroku)
• taksa za vizu 5500RSD u gotovini (u trenutku objave programa, podložno promeni)
Za dodatne informacije posetite web sajt https://www.consulat.ma/en/ordinary-visas

USLOVI PLAĆANJA:
Cene su izražene u Eurima. Plaćanje se vrši u dinarima prema srednjem kursu NBS na dan rezervacije. U slučaju poremećaja na tržištu roba i usluga, organizator zadržava pravo korigovanja cena za neplaćeni deo aranžmana.
1. UPLATA DO POLASKA – prilikom rezervacije uplaćuje se 40% akontacije od cene aranžmana, a ostatak najkasnije 21 dan pre polaska.
2. PLATNIM KARTICAMA – Visa, Visa Electron, Master, Maestro, Dina i American Express.
3. PLAĆANJE NA RATE – bez kamate, kreditnim karticama Banca Intesa
4. UPLATA ČEKOVIMA GRAĐANA U VIŠE RATA – uplata akontacije od 40% prilikom rezervacije, ostatak uplate čekovima građana do 6 mesečnih rata, koje je potrebno deponovati organizatoru prilikom uplate avansa. Rate dospevaju svakog 01/10/20.umesecu. Konkretan dogovor u agenciji.
5. PREKO RAČUNA – uplata na račun For You Putovanja
Agencija zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine ponude.

NAPOMENA:
U slučaju neadekvatnog smeštaja ili bilo kog drugog problema, mole se putnici da o tome obaveste pratioca grupe i predstavnika lokalne partnerske agencije odmah po smeštaju. Molimo putnike da se u slučaju bilo kakve incidentne situacije (krađa, tuča, saobraćajna nezgoda…) obratite nadležnim organima domicilne zemlje. Organizator putovanja je jedino ovlašćen da vam pomogne u posredovanju između putnika i nadležnih organa.

MINIMALAN BROJ PUTNIKA ZA REALIZACIJU PROGRAMA JE 25 .
KRAJNJI ROK ZA OBAVEŠTAVANJE PUTNIKA ZA SLUČAJ OTKAZIVANJA ILI PROMENE CENE PUTOVANJA
OD STRANE AGENCIJE JE 7 DANA PRE POČETKA PUTOVANJA

Cenovnik br. 2 od 05.10.2023.
Krajnji rok za prijavu putnika je 01.02.2024. godine
OTP br. 114/2021 od 12.10.2021.god, kategorija licence A
Garancija putovanja broj 2701823, važi od 01.10.2023. god.

Ocenite aranžman
[Total: 0 Average: 0]

Proverite i ovo...

Alzas i Švarcvald 17.04.2024,Prolećna Putovanja

nikola

Prolećno putovanje Rim 10.04.2024.

nikola

Kipar • Proleće 2024 • Prvi Maj na Kipru

nikola