Image default
Putopisi

Letovanje u Albaniji 2022

Albanija ima gotovo 400 kilometara obale i nudi veliki broj predivnih gradića i sela uz more od kojih mnogi poseduju odlične peščane plaže. Ako tražite destinaciju za povoljno letovanje onda svakako preporučujemo da ove godine posetite Albaniju.

Zašto letovati u Albaniji?

  • Predivne plaže
  • Cena noćenja je vrlo povoljna
  • Cene hrane i pića su niže nego u Srbiji
  • Odlični klubovi
  • Plaže su peščane

Saranda

Najbolji izbor za letovanje je svakako Saranda. Odličan izbor hotela i restorana, lepo šetalište i još lepša plaža. Saranda će vas oduševiti u svakom pogledu. Neslužbeno je ovo glavni grad predivne Albanske Rivijere.

Himara

Predivna Himara (Himare) se nalazi u blizini Sarande, isto smeštena na Rivijeri Albanije. Himara je najzabavniji grad Albanije za vreme leta, fantastične plaže i klubovi odličan su izbor za sve mlađe od 40 godina. Uživaćete u predivnom zalasku sunca i kupanju na predivnim plažama uz koje se prostiru odlični klubovi i kafići.

Drač

Drač se nalazi u blizini Tirane i odličan je izbor za letovanje ako ne želite putovati autobusom ili autom do Sarande i Himare. Drač je smešten na manjem poluostrvu na obali mora, a ujedno je i drugi najveći grad Albanije.

Ksamil

Ksamil se nalazi na samom jugu Albanije, pored granice sa Grčkom, a na samo par kilometara od grčkog ostrva Krf. Najbliži veći grad Ksamilu je Saranda – na oko 15 minuta vožnje od Ksamila. U blizini se nalazi i poznati nacionalni park Butrinit.

Ocenite aranžman
[Total: 5 Average: 4.2]

Proverite i ovo...

Bansko – Najveći ski centar u Bugarskoj

admin

Prelepe Plaže Albanije, letovanje Albanija, Najbolje plaže Albanije

nikola

Italija kroz Parfeme

nikola